duminică, 18 august 2019

România și-a asigurat o medalie la Europenele de tenis de masă! Samara & comp s-au calificat în semifinale

Echipa feminină de tenis de masă a României, vicecampioană europeană în 2015, a mai reuşit astăzi o performanţă notabilă. Româncele noastre, în frunte cu Eliza Samara, s-au calificat în semifinalele Campionatului European din Luxemburg, după o victorie clară în sferturi cu Portugalia, scor 3-0.

România și-a asigurat o medalie la Europenele de tenis de masă! Samara & comp s-au calificat în semifinale

Drumul spre semifinale l-a deschis Daniela Dodean-Monteiro, care a învins-o în 5 seturi pe principala jucătoare a portughezelor, chinezoaica naturalizată Fu Yu. Daniela a salvat în decisiv 3 mingi de meci și s-a impus la final după o întâlnire dramatică.

La fel de echilibrată a fost și următoarea partidă, cea a Elizei Samara. Ca și Dodean, Eliza a avut de înfruntat tot o chinezoaică naturalizată, Shao Jieni. Și acest meci s-a decis tot în 5 seturi, la ultimele schimburi de mingi. Eliza a ratat 3 mingi de meci dar a valorificat-o pe ultima și a făcut astfel pasul decisiv pentru calificarea României în semifinale.

În ultimul meci, Bernadette Szocs n-a avut niciun fel de probleme cu Leila Oliveira, pe care a învins-o clar, cu 3-0. În semifinale, România va întâlni mâine Rusia.

 

Comenteaza aceasta stire