duminică, 25 august 2019

România și SUA vor mai avea acțiuni comune împotriva criminalității informatice

România și SUA vor mai avea acțiuni comune împotriva criminalității informatice

Cooperarea româno-americană în combaterea criminalității informaționale din mediul virtual merge din ce în ce mai bine. O sută de hackeri români au fost arestați anul trecut în România și Statele Unite, după ce au provocat daune de aproximativ 20 de milioane de dolari și au păgubit peste o mie de americani. Declarația a fost făcută astăzi de directorul FBI, Robert Mueller, aflat într-o vizită oficială la București.

"Avem o colaborare de excelență în plan operațional pe acțiuni punctuale cu colegii de la FBI și o contribuție esențială în planul pregătirii atât teoretice, cât și practice a colegilor noștri din Poliția Română. Colaborarea cu FBI este una de excelență." – a declarat Liviu Popa, seful Politiei Romane.

FBI a început dialogul pe tema criminalității informaționale încă din anul 2003, când și-a trimis delegați în București pentru a discuta pe marginea acestei probleme. În perioada 2009 – 2011 mai mulți americani au fost păcăliți de anunțuri false, publicate pe site-uri cunoscute de comerț electronic. În urma unui top întocmit de FBI, România se afla anul trecut pe primul loc în ceea ce privește criminalitatea informatică. În total, 262 de persoane au fost arestate pentru infracțiuni în mediul virtual și au fost întocmite peste 1.300 de dosare penale.   

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire