duminică, 19 august 2018

România stat de 'drepți' și Watergate-ul de carton

România stat de 'drepți' și Watergate-ul de carton

                                                                                                                            Editorial de Silviu Molnar

In urma cu 43 de ani, pe 25 iulie 1974, Comitetul Judiciar din Senatul american recomanda ca cel de-al 37-lea președinte al SUA, Richard Nixon, sa fie pus sub acuzare si sa fie revocat din funcție. Nixon a ajuns in aceasta situație din cauza scandalul Watergate. Atunci, acoliții lui Nixon, la ordinul președintelui, au hărțuit o serie de grupuri de activiști si politicieni din opoziție, folosindu-se de FBI, CIA și de IRS, adică de instituțiile statului. Investigațiile acestui scandal au scos la iveala multiple abuzuri comise de administrația Nixon. La acea vreme povestea a fost catalogată ca fiind evenimentul care a oprit o tentativă de instaurare în SUA a „statului paralel” și a avut ca rezultat prima demisie a unui președinte american de la Casa Albă.

După 43 de ani, în statul de drepți România, odată cu dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir, o poveste similară, confiscării statului ș a instituțiilor lui, ajunge la apogeu, dar cu accente locale grotești, caricaturale și bineînțeles că nici măcar nu se pune problema unei demisii a președintelui în funcție.

Confirmarea impresiilor tuturor, precum că în România democrația este una doar mimată iar în spatele acestei pantomime avem de a face cu un sistem care încearcă să controleze totul, a fost făcută de colonelul în rezervă Daniel Dragomir, la emisiunea lui Victor Ciutacu. Fost personaj nfluent al sistemului condus de Generalul Florian Coldea, el a prezentat dovezi ale colaborării dintre SRI și DNA și ale perfecționării, în anii trecuți, a unui sistem al cărui scop este promovarea și apărarea intereselor unui grup, pe care nu avem de ce să ne sfiim, în al numi „statul paralel”. Un sistem care încă acționează sub protecția Cotroceniului, prin încălcarea gravă a Constituției României, a Codului Penal, sau a regulilor de bun simț ale democrației.

Nu o să despicăm aici dezvăluirile colonelului Dragomir, pentru că au făcut-o alții mult mai competent înaintea mea. Mai degrabă, cred trebuie să scoatem în evidență faptul că, fostul ofițer al SRI ne spune că nici măcar Coldea, considerat principalul arhitect al sistemului ticăloșit, de fapt nu a fost retras, ci mai degrabă a fost pus sub acoperire, departe de ochii opiniei publice!

Adică, din umbră, cu telefon operativ și pârghii neștiute de noi neinițiații, de pe o funcție secretă, Generalul Coldea este de fapt în continuare la butoane. Halucinantă concluzia dar deloc surprinzătoare, dacă ne gândim la modul de lucru al Serviciilor Secrete.

Cu alte cuvinte, duetul Klaus Werner Iohannis - Eduard Raul Hellvig nu au intenționat nici o clipă să demanteleze sistemul ticăloșit, care l-a servit pe Traian Băsescu, ci l-au preluat și încearcă să îl cameleonizeze, pentru al folosi în propriile interese.

O dovadă indirectă, care ar veni în susținerea unui astfel de raționament și a faptului că suntem în plină etapă de preluare a sistemului și nu de destructurare a lui, este faptul că cea de-a doua piesă a sistemului ticăloșit, respectiv șefa DNA Laura Codruța Kovesi este neclintită de pe poziție. Astfel, în pofida tuturor dezvăluirilor despre abuzurile comise de Parchetul General și DNA sub conducerea ei, Kovesi nu poate fi mișcată de pe funcție, pentru că are susținerea lui Klaus Iohannis, cel care este chiar garantul democrației și a separației puterilor în stat, dar și susținerea SUA, stat ale cărui interese în România converg cu menținerea stării de fapt.

Spun SUA pentru că, ambasadorii americani acreditați la București, prin declarații sau negocieri secrete, susțin permanent și aproape necondiționat „statul paralel”, indiferent de dovezile atentatelor lui la democrație, sau de abuzurile acestui sistem ticăloșit, dezvăluite pe bandă rulantă de mass
media. Astfel prind problema, concluzia logică este că SUA a decis: România nu merită să aibă un Watergate autentic!

Comenteaza aceasta stire