miercuri, 13 decembrie 2017

România stat de 'drepți' și Watergate-ul de carton

România stat de 'drepți' și Watergate-ul de carton

                                                                                                                            Editorial de Silviu Molnar

In urma cu 43 de ani, pe 25 iulie 1974, Comitetul Judiciar din Senatul american recomanda ca cel de-al 37-lea președinte al SUA, Richard Nixon, sa fie pus sub acuzare si sa fie revocat din funcție. Nixon a ajuns in aceasta situație din cauza scandalul Watergate. Atunci, acoliții lui Nixon, la ordinul președintelui, au hărțuit o serie de grupuri de activiști si politicieni din opoziție, folosindu-se de FBI, CIA și de IRS, adică de instituțiile statului. Investigațiile acestui scandal au scos la iveala multiple abuzuri comise de administrația Nixon. La acea vreme povestea a fost catalogată ca fiind evenimentul care a oprit o tentativă de instaurare în SUA a „statului paralel” și a avut ca rezultat prima demisie a unui președinte american de la Casa Albă.

După 43 de ani, în statul de drepți România, odată cu dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir, o poveste similară, confiscării statului ș a instituțiilor lui, ajunge la apogeu, dar cu accente locale grotești, caricaturale și bineînțeles că nici măcar nu se pune problema unei demisii a președintelui în funcție.

Confirmarea impresiilor tuturor, precum că în România democrația este una doar mimată iar în spatele acestei pantomime avem de a face cu un sistem care încearcă să controleze totul, a fost făcută de colonelul în rezervă Daniel Dragomir, la emisiunea lui Victor Ciutacu. Fost personaj nfluent al sistemului condus de Generalul Florian Coldea, el a prezentat dovezi ale colaborării dintre SRI și DNA și ale perfecționării, în anii trecuți, a unui sistem al cărui scop este promovarea și apărarea intereselor unui grup, pe care nu avem de ce să ne sfiim, în al numi „statul paralel”. Un sistem care încă acționează sub protecția Cotroceniului, prin încălcarea gravă a Constituției României, a Codului Penal, sau a regulilor de bun simț ale democrației.

Nu o să despicăm aici dezvăluirile colonelului Dragomir, pentru că au făcut-o alții mult mai competent înaintea mea. Mai degrabă, cred trebuie să scoatem în evidență faptul că, fostul ofițer al SRI ne spune că nici măcar Coldea, considerat principalul arhitect al sistemului ticăloșit, de fapt nu a fost retras, ci mai degrabă a fost pus sub acoperire, departe de ochii opiniei publice!

Adică, din umbră, cu telefon operativ și pârghii neștiute de noi neinițiații, de pe o funcție secretă, Generalul Coldea este de fapt în continuare la butoane. Halucinantă concluzia dar deloc surprinzătoare, dacă ne gândim la modul de lucru al Serviciilor Secrete.

Cu alte cuvinte, duetul Klaus Werner Iohannis - Eduard Raul Hellvig nu au intenționat nici o clipă să demanteleze sistemul ticăloșit, care l-a servit pe Traian Băsescu, ci l-au preluat și încearcă să îl cameleonizeze, pentru al folosi în propriile interese.

O dovadă indirectă, care ar veni în susținerea unui astfel de raționament și a faptului că suntem în plină etapă de preluare a sistemului și nu de destructurare a lui, este faptul că cea de-a doua piesă a sistemului ticăloșit, respectiv șefa DNA Laura Codruța Kovesi este neclintită de pe poziție. Astfel, în pofida tuturor dezvăluirilor despre abuzurile comise de Parchetul General și DNA sub conducerea ei, Kovesi nu poate fi mișcată de pe funcție, pentru că are susținerea lui Klaus Iohannis, cel care este chiar garantul democrației și a separației puterilor în stat, dar și susținerea SUA, stat ale cărui interese în România converg cu menținerea stării de fapt.

Spun SUA pentru că, ambasadorii americani acreditați la București, prin declarații sau negocieri secrete, susțin permanent și aproape necondiționat „statul paralel”, indiferent de dovezile atentatelor lui la democrație, sau de abuzurile acestui sistem ticăloșit, dezvăluite pe bandă rulantă de mass
media. Astfel prind problema, concluzia logică este că SUA a decis: România nu merită să aibă un Watergate autentic!

Comenteaza aceasta stire

'Politically Correct': despre abrevieri și etichete aberante. Astăzi, despre TFL

Deși sună bine la prima vedere, termenul lasă loc la o serie de întrebări legitime. Prima dintre ele ar fi: oare cele două etichete – „frumos“ și „liber“ – îi definesc cel mai bine pe cei tineri? De ce „frumos“, și nu „inteligent“? Poate pentru că, în era Facebook, Instagram, etc. și a revistelor glossy, adjectivul „inteligent“ este, cumva, desuet?

Greșeala fatală a lui Ludovic Orban

Mișcările de protest, chiar dacă nu au fost spontane și chiar dacă nu au fost legale, pentru că nimeni nu a solicitat o autorizație pentru ele, au avut totuși, până duminică, o legitimitate morală.

Ungaria da, România ba
De Sorin-Lucian Ionescu 11 decembrie 2017

Și mai interesant și surprinzător (pentru unii) este că Ungaria atrage O TREIME din investișiile chineze în Europa Centrală și de Est, deci nu mai e vorba doar de fostele țări comuniste. Iar importurile Chinei din Ungaria (cel mai probabil high tech, că doar nu grîu, oi sau porumb) au cresut în ultima vreme cu 20%! Numai anul trecut, schimburile bilaterale au crescut cu peste 10%, ajungînd la aproape 9 miliarde de dolari, ceea ce face din Ungaria al treilea partener economic și comercial al Chinei din Europa!? Ungaria a fost clar, anul trecut, cea mai importantă sursă de importuri a Chinei din Europa.

Scânteia care îl aruncă în aer pe Liviu Dragnea

În linii mari, PSD este în prezent dominat de trei grupări. Cea mai consistentă este alcătuită din cei care au perceput pericolul statului paralel și care s-au angajat într-o luptă fără precedent împotriva acestuia. În esență, statul paralel este perceput ca fiind tot ce intervine în deciziile importante, fără a avea o legitimitate conferită de Constituție sau de electorat.

La câtă suveranitate renunțăm?

Și dacă pilonii care susțin întregul eșafodaj al gândirii moderne încep să se clatine sau chiar dispar, atunci tot ceea ce știm trebuie reevaluat. Și analizat dintr-o cu totul și cu totul altă perspectivă. Prin urmare, mai este România un stat suveran? Mai este politica noastră externă o expresie a politicii interne? Da sau nu?

Radicalii liberi

Dacă acestea sunt obiectivele reale sau nu, aceasta este o dilemă care va continua să frământe opinia publică. Dacă România este sau nu expusă unor atacuri cum sunt cele reclamate de demonstranți, din nou trebuie să stabilim cu certitudine.

China ciudată
De Sorin-Lucian Ionescu 7 decembrie 2017

Cu siguranță ați mai auzit, referitor la China, sintagme gen țară a contrastelor, exotică sau impresionantă. Dar ciudată? Pentru cetățeanul occidental, chiar și pentru cel european, este.

Gabriel Sandu a fost pedepsit exemplar

Faimosul ”culoar” a funcționat. Culoarul din Justiție. Așa cum l-a denumit Daniel Dragomir, unul dintre foștii șefi ai SRI. Spre deosebire de generalul Dumitru Dumbravă, care i-a spus ”câmp tactic”.

Suntem totemiști

Imaginați-vă un prehominid acum 3.5 milioane de ani. Mic, pipernicit, neajutorat. Se aude un foșnet în ierburi. - O fi vântul, zice. Și era un prădător care tocmai îi închide șansa de a-și transmite prin urmași, genele. Sau e un prădător și fuge... Cu toate că era vântul. O reacție fals pozitivă a celor care au lăsat urmași.

Guvernul umflă bugetul statului paralel

Filozofia bugetului pe 2018 este diferită de viziunea și angajamentul PSD. Din cel puțin trei puncte de vedere. Al învățământului și sănătății. Al investițiilor în obiective de natură să pună în mișcare morișca economică. Al statului paralel.

Ambasadori americani acuzați de trafic de influență

Printr-un amplu document, sunt precizate faptele pentru care aceștia sunt incriminați în dosarul Microsoft. Compania însăși face și ea obiectul sesizării.

Denunț adresat Procurorului General al Statelor Unite

Voi posta de fapt două denunțuri. Unul adresat Procurorului General al Statelor Unite, Jeff Sessions, și altul chiar președintelui Statelor Unite, Donald Trump. Cele două documente au un conținut identic. Informațiile din aceste documente nu pot fi sub nicio formă ignorate de autoritățile din Statele Unite. Și nici nu vor fi.

În România s-a declanșat Războiul Rece!

Din ce în ce mai multe persoane și instituții, nu numai din România ci și din străinătate, sunt antrenate într-un veritabil Război Rece declanșat la București. Disputa acestuia, care îi are drept protagoniști principali, pe de-o parte, pe liderii majorității iar pe de altă parte pe însuși președintele Klaus Iohannis, se desfășoară în jurul a două teme incendiare.

Kovesi 'mama justiției' sau 'mama ei de justiție'!?

Dacă trecem pe lângă faptul că șefa anticorupției se afla la aceiași masă cu un judecat chiar pentru fapte de corupție și asta înaintea unei pronunțării unei decizii ce urmează să o ia, definitiv și irevocabil, Înalta Curte de Casație și Justiție chiar în procesul lui, interesant și cu multe semne de întrebare este unul dintre subiectele abordate la întrunirea acestui ONG și anume „scoaterea în afara legii a PSD”?!

Agenția European-Occidentală a Medicamentului
De Sorin-Lucian Ionescu 21 noiembrie 2017

În România, subiectul relocării Agenției Medicamentului și a șanselor reale ale României în această candidatură a fost cel mai bine acoperit de DC News, în particular de jurnaliștii Val Vâlcu și Bogdan Bolojan. Nimeni n-a scris mai mult ca ei pe subiect.

'Politically Correct' despre isteria autonomiei lui Kelemen Hunor

Aspirațiile minorității maghiare privind obținerea autonomiei teritoriale este un gest cu o importantă semnificație politică, dar utopic din punct de vedere practic.