miercuri, 21 august 2019

Românii pot lua credite fără dobândă, prin programul 'Investește în tine' - în ce condiții acordă băncile împrumuturi cu dobânda zero

De Mediafax 9:38, 15 octombrie 2018 465 vizite Economic
Românii pot lua credite fără dobândă, prin programul 'Investește în tine' - în ce condiții acordă băncile împrumuturi cu dobânda zero

Tinerii între 16 și 26 de ani pot contracta, de azi, prin programul guvernamental "Investește în tine", credite cu dobândă suportată din bugetul de stat de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 25 și 55 de ani pot lua credite până la 35.000 de lei.

Începând cu luni, tinerii între 16 și 26 de ani pot contracta credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 26 și 55 de ani pot lua același tip de credite de până la 35.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis MEDIAFAX.

Salariații pot solicita suplimentar 20.000 de lei, pe lângă creditul inițial. De asemenea, anii de studiu vor reprezenta perioada de grație pentru acest tip de finanțare. Sumele pot fi folosite pentru îmbunătățirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate și activități sportive.

"Un alt proiect ajuns la maturitate este <<Investește în tine>>. Vor fi semnate astăzi toate documentele necesare pentru începerea efectivă a acestui program destinat românilor care au nevoie de finanțare pentru o mai bună pregătire profesională. Este un proiect adresat, în primul rând, tinerilor cu vârsta între 16 și 26 de ani, care pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, dar și celor cu vârste între 26 și 55 de ani, care pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă persoana care apelează la acest împrumut este salariat, poate contracta încă 20.000 de lei", a declarat premierul Viorica Dăncilă, joia trecută, la Palatul Victoria.

Aceasta a adăugat că aceste credite pot fi accesate prin CEC Bank.

"Banii împrumutați în aceste condiții avantajoase pot fi folosiți pentru cheltuieli în educație, sănătate, investiții imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Așadar, începând de luni, oamenii pot merge la banca parteneră, respectiv CEC, pentru a accesa aceste credite", a completat șeful Executivului.

Comenteaza aceasta stire