joi, 22 august 2019

Rusia a cheltuit zeci de mii de dolari pe reclame pe Gmail și Youtube pentru a influența alegerile din SUA

Rusia a cheltuit zeci de mii de dolari pe reclame pe Gmail și Youtube pentru a influența alegerile din SUA

Google ar fi recunoscut pentru prima dată faptul că operatori ruși au exploatat platformele companiei, într-o încercare de a influența alegerile americane din 2016, conform unor surse familiare cu investigația, citate de The Independent.

Giganții din Sillicon Valley au descoperit că zeci de mii de dolari au fost cheltuiți pe reclame de către agenți ruși ce aveau ca scop răspândirea dezinformării prin intermediul produselor companiei Google, conform unor persoane ce au vorbit în condiții de unanimitate.

Descoperirea făcută de Google este semnificativă pentru că reclamele nu par a proveni de la acceași sursă afiliată Kremlinului, ce ar cumpăra reclame pe Facebook, un semn că eforturile ruse de a răspândi dezinformarea în mediul online ar putea reprezenta o problemă mult mai mare decât companiile din Sillicon Valley au crezut până acum.

Anterior, compania Google a minimalizat problema ingerințelor ruse pe platformele sale de socializare, purtătoarea de cuvânt a companiei declarând că ”Google mereu monitorizează abuzul și încălcările politicile firmei și nu s-au remarcat dovezi că acest tip de campanie publicitară de dezinformare (not.red.) a fost efectuată pe platformele sale”.

Comenteaza aceasta stire