marţi, 16 octombrie 2018

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia

Mi s-a confirmat pentru a mia oara ca romanii sunt un neam de ciudati, neadaptati, pur si simplu groaznici.

Am fost invitat de un cuplu de romani la masa ieri. Ne am intalnit, ne am pupat, imbratisat. Ne cunosteam deja din vedere.

In fine, ne asezam la masa. Io in clipa aia mi-am dat seama ca ceva nu e deloc in regula cu ei. Mi-am scos din buzunar tigarile, portofelul, telefonul, le-am pus pe masa.

Ma uit la ei.... nimic. absolut nimic. s-au asezat la masa, nici tigari, nici telefon, nici chei. nimic. Buuun, am zis. Ceva nu e in regula.

Trec vreo 10 minute, in care am povestit diverse, mie imi tot buzaia telefonul pe masa. Vine ospatarul, comandam ceva de mancare, de baut.. toate bune.

Eu tot asteptam sa doreasca sa ne facem o poza, sa dam un check in.. nimic. Asta a fost a doua chestie care m-a pus pe ganduri.

Cand a venit ospatarul cu mancarea, deja m-am panicat.Aseaza farfuriile, iau telefonul, fac poza la mancare, imi fac 3 selfie cu farfuria, cu berea.. totul in regula. Ei? Absolut nimic.

Vine si ospatarul, intreaba daca e totul in regula, daca le place mancarea... astia se uitau la el intrebator. Evident ca ospatarul ca un profesionist i-a intrebat:

- Am observat ca nu v ati pozat mancarea. Sunteti siguri ca e totul ok?

Astia mestecand, privindu se reciproc, dau din cap in semn ca da.

Eu deja fierbeam....

Nu tu selfie, nu tu check-in, nu tu poza cu mancarea, cu bautura, nu tu poza in cuplu cu capetele strambe si buzele tuguiate. Hai, el ca el, pot intelege. Dar ea? Ea ce mama dracului de femeie era?

Atunci mi a venit o idee geniala: le am propus sa ne faca ospatarul  o poza tuturor. Au acceptat. Deja planul meu se pusese in miscare. Vine ospatarul si ne face cateva poze.

In timp ce ospatarul imi inapoia telefonul, asteptand sa vada daca imi plac pozele sau trebuie sa ne faca altele, i-am intrebat cu un zambet Machiavellic pe fata:

- Unde vi le trimit?

Nenorocitul imi raspunde neutru, calm, absolut normal:

- Pe mail!

Nu am apucat sa spun nimic ca deja ospatarul mi-a luat o inainte:

- Adica cum pe mail? Voi nu aveti facebook? intreba ospatarul cu o mimica de groaza si ingrijorare. Piccolo care trecea pe langa noi in clipa aia a ramas inlemnit cu tava in mana. Tacere totala in restaurant.

Si atunci tipul a raspuns, stergandu se tacticos cu servetelul la gura:

- Nu, nu avem facebook.

Piccolo care a asistat la discutie, si a permis sa intervina in soapta:

- Nici Whatssap sau.. Instagram? Twitter?

- Nu, nu avem nimic de genul asta!

Eu deja tremuram de nervi, ma sufocam, transpirasem tot. Cele 4 persoane de la masa vecina s-au ridicat injurand in engleza, spunand ca asa ceva nu se poate, ca e bataie de joc si ca ei in restaurantul ala nu mai stau.

Eu eram mut. Ospatarul din fata mea se stergea cu maneca pe frunte. Piccolo tremura cu tava cu tot scotand sunete de pahare ciocnite.

In clipa aia vad iesind din bucataria restaurantului o ditamai namila de om, imbracat ca bucatar, boneta pe cap si satarul in mana, urland:

- Cine sunteti voi, mah, animalelor, sa intrati in restaurantul meu fara sa cereti parola la wi-fi?

Eu deja ma simteam rusinat a 1000 oara pentru faptul ca sunt roman. Ca oriunde ma duc romanii ne fac de ras.

De la balconul de peste strada, undeva e la etajul 3, o pensionara, probabil in culmea disperarii a inceput sa strige catre noi:

- Dati-i afara, nenorocitii dracului! Astia isi bat joc de noi.

N-am mai rezistat presiunii. Am pus mana pe sticla si l-am lovit in moalele capului pe tipul cu care iesisem la masa, iar ei i-am aruncat berea din pahar in decolteu. Trebuie sa recunosc ca avea niste tzatze impresionant de mari, dar chiar si asa, nimic nu mai conta.

Nu tu facebook, nu tu Twitter, Instagram, Whatssap. Stateau ca idiotii privindu se in ochi, discutant, simtindu se bine intre ei. Niste psihopati! Nu tu check in, poza la mancare. Nu tu un selfie.

Niste medievali inapoiati si idioti. Niste animale!

Stateau si se simteau bine, ca doi schizofrenici, in lumea lor, discutand tot felul de subiecte fara sa si atinga macar o clipa telefoanele. Cand am vazut ca mai erau si d-alea fara internet si cu tastatura d aia normala am innebunit.

Am plecat de acolo cu un gust amar.Din cate am inteles au chemat politia, angajatii restaurantului care i-a saltat pe astia doi romani, le-au dat o mama de bataie sora cu moartea, si le-au bagat mintile in cap. Zvonurile spun ca el acum are un Iphone 10 iar ea si a cumparat un  Samsung Note 8.

Asta e, io cu nebuni d-astia care n-au profil pe Facebook, sa i pot verifica inainte, nu mai ies! Si cel mai frustrant este ca nu poti sa le dai nici block, nici unfriend, nici macar sa i raportezi.

Oamenii fara febe, unde ii putem raporta? DNA sa vina sa ii ia!

Daniel CONSTANTIN - Italia

Comenteaza aceasta stire