marţi, 20 martie 2018

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia

Mi s-a confirmat pentru a mia oara ca romanii sunt un neam de ciudati, neadaptati, pur si simplu groaznici.

Am fost invitat de un cuplu de romani la masa ieri. Ne am intalnit, ne am pupat, imbratisat. Ne cunosteam deja din vedere.

In fine, ne asezam la masa. Io in clipa aia mi-am dat seama ca ceva nu e deloc in regula cu ei. Mi-am scos din buzunar tigarile, portofelul, telefonul, le-am pus pe masa.

Ma uit la ei.... nimic. absolut nimic. s-au asezat la masa, nici tigari, nici telefon, nici chei. nimic. Buuun, am zis. Ceva nu e in regula.

Trec vreo 10 minute, in care am povestit diverse, mie imi tot buzaia telefonul pe masa. Vine ospatarul, comandam ceva de mancare, de baut.. toate bune.

Eu tot asteptam sa doreasca sa ne facem o poza, sa dam un check in.. nimic. Asta a fost a doua chestie care m-a pus pe ganduri.

Cand a venit ospatarul cu mancarea, deja m-am panicat.Aseaza farfuriile, iau telefonul, fac poza la mancare, imi fac 3 selfie cu farfuria, cu berea.. totul in regula. Ei? Absolut nimic.

Vine si ospatarul, intreaba daca e totul in regula, daca le place mancarea... astia se uitau la el intrebator. Evident ca ospatarul ca un profesionist i-a intrebat:

- Am observat ca nu v ati pozat mancarea. Sunteti siguri ca e totul ok?

Astia mestecand, privindu se reciproc, dau din cap in semn ca da.

Eu deja fierbeam....

Nu tu selfie, nu tu check-in, nu tu poza cu mancarea, cu bautura, nu tu poza in cuplu cu capetele strambe si buzele tuguiate. Hai, el ca el, pot intelege. Dar ea? Ea ce mama dracului de femeie era?

Atunci mi a venit o idee geniala: le am propus sa ne faca ospatarul  o poza tuturor. Au acceptat. Deja planul meu se pusese in miscare. Vine ospatarul si ne face cateva poze.

In timp ce ospatarul imi inapoia telefonul, asteptand sa vada daca imi plac pozele sau trebuie sa ne faca altele, i-am intrebat cu un zambet Machiavellic pe fata:

- Unde vi le trimit?

Nenorocitul imi raspunde neutru, calm, absolut normal:

- Pe mail!

Nu am apucat sa spun nimic ca deja ospatarul mi-a luat o inainte:

- Adica cum pe mail? Voi nu aveti facebook? intreba ospatarul cu o mimica de groaza si ingrijorare. Piccolo care trecea pe langa noi in clipa aia a ramas inlemnit cu tava in mana. Tacere totala in restaurant.

Si atunci tipul a raspuns, stergandu se tacticos cu servetelul la gura:

- Nu, nu avem facebook.

Piccolo care a asistat la discutie, si a permis sa intervina in soapta:

- Nici Whatssap sau.. Instagram? Twitter?

- Nu, nu avem nimic de genul asta!

Eu deja tremuram de nervi, ma sufocam, transpirasem tot. Cele 4 persoane de la masa vecina s-au ridicat injurand in engleza, spunand ca asa ceva nu se poate, ca e bataie de joc si ca ei in restaurantul ala nu mai stau.

Eu eram mut. Ospatarul din fata mea se stergea cu maneca pe frunte. Piccolo tremura cu tava cu tot scotand sunete de pahare ciocnite.

In clipa aia vad iesind din bucataria restaurantului o ditamai namila de om, imbracat ca bucatar, boneta pe cap si satarul in mana, urland:

- Cine sunteti voi, mah, animalelor, sa intrati in restaurantul meu fara sa cereti parola la wi-fi?

Eu deja ma simteam rusinat a 1000 oara pentru faptul ca sunt roman. Ca oriunde ma duc romanii ne fac de ras.

De la balconul de peste strada, undeva e la etajul 3, o pensionara, probabil in culmea disperarii a inceput sa strige catre noi:

- Dati-i afara, nenorocitii dracului! Astia isi bat joc de noi.

N-am mai rezistat presiunii. Am pus mana pe sticla si l-am lovit in moalele capului pe tipul cu care iesisem la masa, iar ei i-am aruncat berea din pahar in decolteu. Trebuie sa recunosc ca avea niste tzatze impresionant de mari, dar chiar si asa, nimic nu mai conta.

Nu tu facebook, nu tu Twitter, Instagram, Whatssap. Stateau ca idiotii privindu se in ochi, discutant, simtindu se bine intre ei. Niste psihopati! Nu tu check in, poza la mancare. Nu tu un selfie.

Niste medievali inapoiati si idioti. Niste animale!

Stateau si se simteau bine, ca doi schizofrenici, in lumea lor, discutand tot felul de subiecte fara sa si atinga macar o clipa telefoanele. Cand am vazut ca mai erau si d-alea fara internet si cu tastatura d aia normala am innebunit.

Am plecat de acolo cu un gust amar.Din cate am inteles au chemat politia, angajatii restaurantului care i-a saltat pe astia doi romani, le-au dat o mama de bataie sora cu moartea, si le-au bagat mintile in cap. Zvonurile spun ca el acum are un Iphone 10 iar ea si a cumparat un  Samsung Note 8.

Asta e, io cu nebuni d-astia care n-au profil pe Facebook, sa i pot verifica inainte, nu mai ies! Si cel mai frustrant este ca nu poti sa le dai nici block, nici unfriend, nici macar sa i raportezi.

Oamenii fara febe, unde ii putem raporta? DNA sa vina sa ii ia!

Daniel CONSTANTIN - Italia

Comenteaza aceasta stire

În România vânarea opozanților politici nu trebuie să fie o infracțiune dusă la rangul de secret de stat

Inițiativa este mult mai importantă, din punctul de vedere al consecințelor, decât dezvăluirile, cu același subiect, ale lui Sebastian Ghiță sau ale lui Marian Vanghelie. “Zicerile” lui Ghiță sau ale lui Vanghelie sunt interesante pentru că atribuie personaje fenomenului de confiscare a statului și pentru că descriu, cu lux de amănunte, metodele prin care s-a realizat acest lucru, dar fie vorba între noi sunt doar remix-uri ale unui șlagăr deja cântat.

Putin al Rusiei

Este vital pentru orice analiză care vizează Federația Rusă sau care îl are drept țintă pe Vladimir Putin să răspundem corect la întrebarea dacă la început a fost oul sau găina. Este Federația Rusă, așa cum o vedem azi, produsul marketat al lui Vladimir Putin? Sau Vladimir Putin, conducătorul acestui stat, este produsul Rusiei? Am toate motivele să afirm că ambele aserțiuni sunt corecte, dar că, puse într-o relație reciprocă, fără a se anula reciproc, se potențează una pe alta.

Listele negre ale statului paralel

În toți acești ani în care o inchiziție a electrocutat România, distrugând oameni politici, oameni de afaceri, capital românesc și, înainte de toate, distrugând destine, noi ne-am închipuit că Traian Băsescu este cauza tuturor relelor.

Dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu: 'Să pui în pericol viața pacienților și practic să recurgi la șantaj, e un act de o gravitate extraordinară'

În plenul Parlamentului European dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a cerut factorilor de decizie europeni reanalizarea regulamentelor și regulilor de funcționare ale producătorilor și distribuitorilor europeni de medicamente.

Gustul amar al victoriei

Liviu Dragnea a câștigat. Și-a zdrobit literalmente toți adeversarii interni. La vârf dispune de o nouă conducere. Care va îndeplini necondiționat și întocmai toate...

Traian Băsescu, între statul paralel și România Mare

O spun ca unul care se numără printre acuzatorii săi. În același timp, niciunul dintre acești analiști nu remarcă faptul că Traian Băsescu duce astăzi cea mai importantă campanie pentru România Mare. Iar din această perspectivă ne aflăm toți într-o gravă eroare. Haideți să încercăm să-i dăm totuși Cezarului ce-i al Cezarului.

Corupția invizibilă

Iar în cele ce urmează voi utiliza trei exemple, pentru a fi cât mai explicit. De la escrocheriile Bechtel și Microsoft, la mega-escrocheria preconizată cu uriașul zăcământ de gaze naturale, care urmează să fie exploatat din platforma continentală a Mării Negre.

Mega atac la siguranța națională

Obiectivul jafului preconizat înseamnă în cifre nu mai puțin de 84 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Este vorba de întreg perimetrul denumit Neptun Deep de pe platforma continentală a Mării Negre. O uriașă bogăție naturală. Conform Constituției, resursele sunt proprietatea publică a statului. În realitate, tocmai sunt pe cale să fie în totalitate cedate unor concerne private cu capital străin. Sub acest aspect, atacul la siguranța națională este maxim.

Izmeneala Coldea-Maior-Dragnea

Primul și cel mai recent numitor comun al celor trei personaje este că fiecare, în felul lui, se izmenește în raport cu prezența și prestația sa în fața Comisiei de control a activității Serviciului Român de Informații. George Maior vine la Comisie doar când aterizează în România și atunci spune jumătăți de adevăruri și minciuni integrale. Florian Coldea ba vine, ba e răcit, ba revine, dar tot nu ajunge să dea piept cu parlamentarii. Iar Liviu Dragnea se cere insistent de trei luni la Comisie, în timp ce subordonatul său, Claudiu Manda, îl tot amână. Frustrare mare din toate direcțiile.

Trădare națională pe resurse!

În ceea ce privește parteneriatul dintre OMV-Petrom și Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât și pentru investitori.” Dar de ce atâta agitație?

Clasamente la corupți? Cum se mânăresc statisticile?

Prin arestările televizate, prin cătușiada continuă și prin deschiderea de dosare, DNA a creat, în ultimii cinci ani, impresia de nestrămutat că România este o țară profund coruptă, că întreaga clasa politică este compusă din infractori condamnați și că singura soluție pentru ieșirea din această situație este Laura Codruța Kövesi.

Cine este struțul PSD?

Solicitând în mod imperativ ca Justiția să-și rezolve singură problemele, fără nicio intervenție a factorului politic, el a pus pe masă, la schimb, două posibile trofee: spațiul Schengen și ridicarea MCV-ului. Este un șantaj elegant. Atâta doar că cei șantajați adoptă politica struțului. Cine este struțul PSD?

Când cifrele DNA nu mint

Și, ca de obicei, a oferit cifre. Cifre care nu mint. Așa cum, cu emfază, ne-a atenționat președintele Klaus Iohannis. Să traducem aceste cifre care nu mint.

Executarea lui Daniel Zamfir

O face în mod public. Lipsit de echivoc. În plus, îl ștampilează drept populist. Practic, Ludovic Orban îi arată ușa lui Daniel Zamfir.

Contraofensiva lui Liviu Dragnea

Și nu oricum. El a preluat pur și simplu mișcarea politică a adversarilor săi interni, ducând-o mai departe. Și confiscând în beneficiu propriu, chiar și forța pe care aceștia au imprimat-o loviturii împotriva sa. Dacă ei au vrut Congres Extraordinar, iată, îl face Dragnea.

Autodemascarea

Iar demascarea este atât de clară încât nu mai lasă niciun fel de dubiu în ceea ce privește maniera în care șefa instituției anticorupție și procurorul general Augustin Lazăr înțeleg să intervină brutal în viața publică, excedându-și atribuțiile și competențele. Așa s-a ajuns în situația în care, cu o uluitoare promtitudine, domnul Tudorel Toader este acuzat că a încălcat în mod grav legea. Pentru moment, doar verbal.

Ștafeta otrăvită

Aproape fără excepție, contestatarii doamnei Laura Codruța Kovesi se întreabă ce l-a apucat pe preedintele Klaus Iohannis. Cum de a reacționat atât de promt un personaj cu reacții în mod obișnuit lente? De ce atât de vehement, încât mai-mai nu și-a lăsat nicio altă cale de ieșire din această situație, cu excepția unei respingeri a solicitării ministrului Justiției? Există un atu pe care îl ține președintele în mânecă? Sau asistăm pur și simplu la debutul unei negocieri în termeni extrem de duri?

Adevărata oportunitate

Spre stupoarea generală, concluzia a fost că nu e oportună luarea unei decizii în privința șefei DNA. De atunci, a trecut un timp lung și traumatizant. Și, iată, astăzi se consumă al doilea act al piesei. Va fi din nou inoportună o decizie? Și care e de fapt adevărata oportunitate?

Alba-neagra pe Justiție

Desigur, niciuna dintre aceste negocieri nu este transparentă. Și toți protagoniștii sunt convinși că decizia privind cariera profesională a șefei DNA este una politică. Și, astfel, situația și viitorul unei instituții se joacă la alba-neagra.

Nürenbergul românesc

Comparația, din păcate, se oprește aici. La Nürenberg a avut loc o judecată exigentă, dar dreaptă, care a închis unul dintre cele mai urâte capitole ale istoriei. La București, a început o mare mascaradă.

Reușește Iohannis unde eșuează Merkel?

Ceea ce nu i-a reușit atâta timp lui Merkel, s-ar putea însă să-i iasă la socoteală lui Klaus Iohannis. Care este pe cale să bată palma cu Stânga politică. Dacă nu cumva a și făcut-o. Pentru moment, în secret.