vineri, 19 ianuarie 2018

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia

Mi s-a confirmat pentru a mia oara ca romanii sunt un neam de ciudati, neadaptati, pur si simplu groaznici.

Am fost invitat de un cuplu de romani la masa ieri. Ne am intalnit, ne am pupat, imbratisat. Ne cunosteam deja din vedere.

In fine, ne asezam la masa. Io in clipa aia mi-am dat seama ca ceva nu e deloc in regula cu ei. Mi-am scos din buzunar tigarile, portofelul, telefonul, le-am pus pe masa.

Ma uit la ei.... nimic. absolut nimic. s-au asezat la masa, nici tigari, nici telefon, nici chei. nimic. Buuun, am zis. Ceva nu e in regula.

Trec vreo 10 minute, in care am povestit diverse, mie imi tot buzaia telefonul pe masa. Vine ospatarul, comandam ceva de mancare, de baut.. toate bune.

Eu tot asteptam sa doreasca sa ne facem o poza, sa dam un check in.. nimic. Asta a fost a doua chestie care m-a pus pe ganduri.

Cand a venit ospatarul cu mancarea, deja m-am panicat.Aseaza farfuriile, iau telefonul, fac poza la mancare, imi fac 3 selfie cu farfuria, cu berea.. totul in regula. Ei? Absolut nimic.

Vine si ospatarul, intreaba daca e totul in regula, daca le place mancarea... astia se uitau la el intrebator. Evident ca ospatarul ca un profesionist i-a intrebat:

- Am observat ca nu v ati pozat mancarea. Sunteti siguri ca e totul ok?

Astia mestecand, privindu se reciproc, dau din cap in semn ca da.

Eu deja fierbeam....

Nu tu selfie, nu tu check-in, nu tu poza cu mancarea, cu bautura, nu tu poza in cuplu cu capetele strambe si buzele tuguiate. Hai, el ca el, pot intelege. Dar ea? Ea ce mama dracului de femeie era?

Atunci mi a venit o idee geniala: le am propus sa ne faca ospatarul  o poza tuturor. Au acceptat. Deja planul meu se pusese in miscare. Vine ospatarul si ne face cateva poze.

In timp ce ospatarul imi inapoia telefonul, asteptand sa vada daca imi plac pozele sau trebuie sa ne faca altele, i-am intrebat cu un zambet Machiavellic pe fata:

- Unde vi le trimit?

Nenorocitul imi raspunde neutru, calm, absolut normal:

- Pe mail!

Nu am apucat sa spun nimic ca deja ospatarul mi-a luat o inainte:

- Adica cum pe mail? Voi nu aveti facebook? intreba ospatarul cu o mimica de groaza si ingrijorare. Piccolo care trecea pe langa noi in clipa aia a ramas inlemnit cu tava in mana. Tacere totala in restaurant.

Si atunci tipul a raspuns, stergandu se tacticos cu servetelul la gura:

- Nu, nu avem facebook.

Piccolo care a asistat la discutie, si a permis sa intervina in soapta:

- Nici Whatssap sau.. Instagram? Twitter?

- Nu, nu avem nimic de genul asta!

Eu deja tremuram de nervi, ma sufocam, transpirasem tot. Cele 4 persoane de la masa vecina s-au ridicat injurand in engleza, spunand ca asa ceva nu se poate, ca e bataie de joc si ca ei in restaurantul ala nu mai stau.

Eu eram mut. Ospatarul din fata mea se stergea cu maneca pe frunte. Piccolo tremura cu tava cu tot scotand sunete de pahare ciocnite.

In clipa aia vad iesind din bucataria restaurantului o ditamai namila de om, imbracat ca bucatar, boneta pe cap si satarul in mana, urland:

- Cine sunteti voi, mah, animalelor, sa intrati in restaurantul meu fara sa cereti parola la wi-fi?

Eu deja ma simteam rusinat a 1000 oara pentru faptul ca sunt roman. Ca oriunde ma duc romanii ne fac de ras.

De la balconul de peste strada, undeva e la etajul 3, o pensionara, probabil in culmea disperarii a inceput sa strige catre noi:

- Dati-i afara, nenorocitii dracului! Astia isi bat joc de noi.

N-am mai rezistat presiunii. Am pus mana pe sticla si l-am lovit in moalele capului pe tipul cu care iesisem la masa, iar ei i-am aruncat berea din pahar in decolteu. Trebuie sa recunosc ca avea niste tzatze impresionant de mari, dar chiar si asa, nimic nu mai conta.

Nu tu facebook, nu tu Twitter, Instagram, Whatssap. Stateau ca idiotii privindu se in ochi, discutant, simtindu se bine intre ei. Niste psihopati! Nu tu check in, poza la mancare. Nu tu un selfie.

Niste medievali inapoiati si idioti. Niste animale!

Stateau si se simteau bine, ca doi schizofrenici, in lumea lor, discutand tot felul de subiecte fara sa si atinga macar o clipa telefoanele. Cand am vazut ca mai erau si d-alea fara internet si cu tastatura d aia normala am innebunit.

Am plecat de acolo cu un gust amar.Din cate am inteles au chemat politia, angajatii restaurantului care i-a saltat pe astia doi romani, le-au dat o mama de bataie sora cu moartea, si le-au bagat mintile in cap. Zvonurile spun ca el acum are un Iphone 10 iar ea si a cumparat un  Samsung Note 8.

Asta e, io cu nebuni d-astia care n-au profil pe Facebook, sa i pot verifica inainte, nu mai ies! Si cel mai frustrant este ca nu poti sa le dai nici block, nici unfriend, nici macar sa i raportezi.

Oamenii fara febe, unde ii putem raporta? DNA sa vina sa ii ia!

Daniel CONSTANTIN - Italia

Comenteaza aceasta stire

Liberalii perseverează. În prostie!

Speranța liderului PNL este ca, la capătul acestui efort, PSD să se aleagă cu buza umflată. Să constate că nu are Guvern. După care procedura să se poată relua. Între timp, cine știe dacă nu care cumva #Rezist declanșează o revoluție și mătură Stânga de pe scena politică

Cine a stricat petrecerea?
De Neptun TV 18 ianuarie 2018

Președintele Klaus Iohannis se punea de-a curmezișul, blocând posibilitatea unui al treilea Guvern PSD plus ALDE, declanșând o criză politică severă și provocând în final alegeri anticipate, în speranța că la capătul acestui proces va putea fi construită o majoritate de Dreapta.

Viorica Dăncilă – 'Doamna de Fier' a României

Nominalizarea Comitetului Executiv al PSD pentru funcția de premier al României în persoana doamnei Viorica Dăncilă este schimbarea de paradigmă de care avea nevoie PSD. Afirm acest lucru la puțin timp după nominalizare și cred că, din foarte multe puncte de vedere, este alegerea corectă. Prima femeie premier al României capătă contur în persoana unei doamne a politicii românești în adevăratul sens al cuvântului. Fidelă partidului și politicii social democrate, Viorica Dăncilă are un background care cu greu ar putea fi contestat.

La mâna președintelui

Nu are importanță pentru moment în ce circumstanțe a făcut-o. Nu se va ajunge la repetarea rușinosului procedeu al automoțiunii de cenzură pentru dărâmarea în Parlament de către PSD a propriului premier. Urmează să aflăm cum reacționează președintele Klaus Iohannis.

Și dacă Tudose nu se lasă?

Dar dacă Tudose nu se lasă? Dacă are niște ași în mânecă? Dacă se confirmă că este o dronă? Să vedeți în ce scenariu putem intra.

În PSD câștigătorul pierde tot

În timp ce Liviu Dragnea aleargă prin filiale, într-o operațiune tipică de campanie electorală, în Palatul Victoria, Mihai Tudose se pregătește. De un război pe care îl crede final. Fiecare dintre cei doi protagoniști acționează conform unui model propriu. Finalmente însă, scopul urmărit este acela de a obține un număr cât mai mare de susținători la sfârșitul acestei luni, când se va produce confruntarea de la Iași.

Tăriceanu atacă la baionetă

Mai necesar chiar decât noaptea cuțitelor lungi din PSD. El atacă în forță controversata temă a înarmării României. Dintr-o altă perspectivă, a parteneriatuui strategic consolidat cu Statele Unite.

Bădălău face jocul și câștigă PSD

În timp ce analiștii vorbeau din ce în ce mai insistent despre doi poli de putere în PSD, cel mai important fiind reprezentat de Liviu Dragnea și celălalt de nou sositul în competiția finală Mihai Tudose, eu am afirmat constant că sunt trei poli de putere. Și am atras atenția asupra influenței din ce în ce mai mari pe care o are Niculae Bădălău.

Război în statul paralel. Miza e PSD!

Dragnea poate juca sau nu cu demisia pe masă. Dacă o face, fiecare dintre părți speră la un rezultat decisiv în favoarea ei. Ar fi, deci, o provocare în dublu sens. Între atât de multe necunoscute, există totuși și o certitudine. Momentul este bine ales. Pentru că PSD, practic, nu are în acest moment vreun adversar suficient de puternic pentru a-i lua locul la guvernare.

Ziariști cumpărați la bucată. Sau în vrac
De Neptun TV 7 ianuarie 2018

Adică la grămadă, cu toate redacțiile pe care le dirijează. Ceea ce înseamnă că, la rândul lor, au intoxicat alți ziariști sau i-au transformat pur și simplu în unelte numai bune de executat diversiuni media. Și sunt doar două exemple. Atâta tot!

V4 sau V8?

Dar noua solidaritate este întrucâtva sub semnul întrebării. Ce urmăresc statele de la Visegrad în cele două formule? Ce șanse au ele de a-și impune din ce în ce mai energic interesele în fața nucleului dur al Uniunii Europene? Unde este interesul României?

Paradisul SRI

Sub ultimii trei prim-miniștri, Victor Ponta, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, media salariilor din această instituție a crescut exponențial, ajungând la 4.500 de lei pe lună. A crescut și numărul pensionarilor de lux, SRI numărând în prezent 10.410, de la 8.800 cât erau în 2011. Cum se explică acest fenomen?

Când Elena Udrea va vorbi...

2018 este anul în care, inevitabil, Elena Udrea va vorbi. În 2018 ea va fi pusă literalmente la zid. Va primi o condamnare după gratii. Acest deznodământ, corect sau incorect, nu mai poate fi evitat. La fel cum reacția previzibilă a Elenei Udrea nu lasă loc la prea multe incertitudini. Mulți dintre cei care au încercat să se decupleze de ea vor plăti, la pachet, o factură publică. Morală. Dar care poate deveni și penală.

Retragerea SRI din politică

Sunt zile în care analiștii se întrec în predicții despre 2018. Dar nicio prognoză nu poate sta în picioare, fără a avea un răspuns la întrebarea din titlu. Dacă SRI se retrage din politică, este una. Dacă SRI nu se retrage și continuă să supravegheze populația în masă, în scopul utilizării politice a informațiilor astfel obținute, este cu totul și cu totula alta. Prin urmare, eu unu mă încumet să încerc un răspuns.

Ambasadorii și orbul găinii

Unii ambasadori ai statelor europene acreditați la București, dacă nu sunt rău intenționați atunci ei suferă de orbul găinii. Este o expresie românească, pe care dânșii au cum să o înțeleagă întrucât, după cum au declarat, dispun de traducători. Întâmplător sau nu, ambasadorii la care mă refer, care se declară printr-o petiție colectivă îngrijorați de modificările aduse legilor Justiției, fac parte din nucleul dur al UE, construit în jurul Germaniei și care încă mai susține teza unei comunități cu mai multe viteze. Unde, evident, doar ei își asumă viteza cea mai mare. Așadar, aceștia se pregătesc să dea de pământ cu Parlamentul suveran al României, dar nu sunt la curent cu ceea ce, de fapt, s-a întâmplat în forul legiuitor al acestei țări. Am să le spun eu câte ceva.

Supravegherea în masă

România a făcut și face obiectul unor experimente. Cum a fost de pildă într-un trecut nu prea îndepărtat, în anii stalinismului, experimentul Pitești. În prezent, avem experimentul DNA. Și simultan mai avem și experimentul supravegherii în masă a românilor. Cât de nocive sunt asemenea practici este destul de ușor de evaluat. De ce anume am devenit un laborator de cobai mai întâi al Estului și, acum, al Vestului, iată o întrebare pentru care merită să facem efortul de a găsi un răspuns.

Inteligență marca SRI

Domnul Marincea ne anunță că investigațiile au ajuns la un alt nivel. După atât de multe zile și nopți, în care presupun că agenții SRI au gândit neobosit, fiind ajutați de Ministerul de Interne și Procuratură, care sunt organe de investigații, ne comunică următoarele.

Discordie pe frontul radicalilor liberi

Adevărata noutate constă în faptul că s-a putut observa cât de dezbinat este frontul #Rezist. Opoziția civică, la fel ca și opoziția politică.

Sub greutatea crimei

Sub greutatea acestui omor, săvârșit în ziua de Crăciun, am trăit până acum. Și nu sunt motive care să sugereze că vom ridica asasinatul de pe conștiința românilor. Și că îl vom atribui adevăraților responsabili.

Palatul Victoria va fi luat cu asalt

Pe aceleași rețele de socializare a fost făcută o paralelă între evenimentele din decembrie 1989 și ceea ce urmează în România acestui sfârșit de an.