miercuri, 16 ianuarie 2019

Salarii de mizerie pentru polițiști: agenții vor avea venituri mai mici ca bucătarii debutanți

Salarii de mizerie pentru polițiști: agenții vor avea venituri mai mici ca bucătarii debutanți

Conform noii legi a salarizării, agenții și mulți dintre ofițerii MAI vor avea salriile maxime de încadrare mai mici decât cele ale brancardierilor, bucătarilor și șoferilor debutanți.

Salariile maxime de încadrare pentru funcții corespunzătoare gradului de agent-agent șef principal de poliție/penitenciare vor fi de 1.756 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.785 lei pentru cei cu studii superioare.

Salariile maxime de încadrare pentru funcții corespunzătoare gradului de agent-agent șef principal de poliție/penitenciare (șef formațiune) - prevăzute în proiectul de lege a salarizării bugetarilor - sunt de 1.770 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.800 lei pentru angajații cu studii superioare.

În comparație, salariile bucătarilor și a brancardierilor vor fir următoarele:

Salariul de bază pentru bucătar cu studii medii/generale, cu 0-3 ani vechime, care lucrează în unități de navigație să fie de 1.816 lei.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la anatomie patologică și medicină legală e de 2.579 lei.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la servicii de ambulanță, compartimentele de primiri urgențe este de 1860 lei.

Salariul de bază al șoferilor din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor, care au 0-5 ani vechime va fi de 1804 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din cadrul cabinetului demnitarilor va fi de 2.103 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din unitățile bugetare din subordinea ministerelor și a celorlalte instituții ale administrației publice va fi cuprins între 1808 lei și 1832 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din administrația publică sanitar veterinară va fi cuprins între 1824 lei și 1856 lei.

Proiectul de lege privind salarizarea personalului platit din fonduri publice nu prevede și nu propune scăderi de salarii. Scăderile ar putea fi, de exemplu, rezultatul îndepărtării unor sporuri, precum sporul de doctorat, care, în timp, ar putea conduce la scăderea venitului, relatează președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA, potrivit economica.net.

Scăderi propriu-zise ale salariilor de bază aflate în plată nu vor exista în anul 2017. Conform proiectului însă, raportat la salariile prevăzute de legea 284/2010, vor exista scăderi semnificative, în special pe sectoarele sănătate și învățământ, a conchis Bogdan Iuliu Hossu.

Comenteaza aceasta stire

Polițiștii au reținut un bărbat care a spart zidul unei bănci din Italia cu un tractor furat. Suma IMENSĂ cu care fugise
De Neptun TV 14 ianuarie 2019

Bărbatul a fost prezentat în față procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de apel Craiova și a fost dispusă reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie predat autorităților italiene.

Focuri de armă pentru oprirea unui șofer; acesta a fugit, acroșând o mașină a Poliției
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Potrivit sursei citate, în urmărire, conducătorul auto a acroșat o autospecială de poliție, moment în care s-au executat focuri de armă în plan vertical și asupra autovehiculului.

Șeful Poliției Locale dintr-un municipiu, prins băut la volan după ce a provocat un accident
De Neptun TV 13 ianuarie 2019

Polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

CONSTANȚA. Accident în lanț. Două persoane au fost rănite. GALERIE FOTO
De Neptun TV 11 ianuarie 2019

Potrivit polițiștilor constănțeni, un șofer a pierdut controlul autoturismului, iar mașina a lovit două autoturisme după care a ricoșat ușor și într-un autovehicul de transport persoane.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Descoperire MACABRĂ pe un câmp. FOTO
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Femeia, care are aproximativ 60-70 de ani, a fost descoperită în jurul orei 07.25, de către niște agenți de pază, care au sunat la 112.

CONSTANȚA. MOARTE SUSPECTĂ. Căpitanul unei nave a fost găsit decedat în Port
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările urmând să fie continuate de lucrătorii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime.

JUDEȚUL CONSTANȚA. TRAGEDIE. Un bărbat a murit și altul este în stare deosebit de gravă după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cazul este cercetat de polițiștii din Ovidiu, care au deschis în cauză un dosar penal.

DEZASTRU pe A2! Autospecială de la deszăpezire în flăcări!
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Cauza posibila a accidentului a fost un scurtcircuit produs in cabina ATB-ului.

JUDEȚUL CONSTANȚA. O mașină a fost SPULBERATĂ de tren
De Neptun TV 7 ianuarie 2019

Zona este cunoscută ca o zonă neagră a hărții deceselor, acolo pierzându-și viața mai mulți oameni, în accidente grave.

Vagoanele unui tren Constanța - Arad cu 120 de călători au sărit de pe șine: un om a fost aruncat din vagon
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Duminică dimineața, în zona localității Băiești din județul Hunedoara, ultimele 2 vagoane din garnitura unui tren care transporta 120 de călători au deraiat. Având în vedere numărul mare al ocupanților din cele două vagoane, aproximativ 20 de persoane, a fost imediat Activat Planul Roșu de Intervenție.

Condamnat pentru o crimă comisă în Mamaia, extrădat după 22 de ani din Canada
De Neptun TV 18 decembrie 2018

Givan Iusein, acum în vârstă de 48 de ani, a fost extrădat din Canada în România la data de 13 decembrie și a fost depus în penitenciarul Rahova pentru a-și ispăși restul din pedeapsa inițială de 18 ani.