duminică, 21 octombrie 2018

Salarii de mizerie pentru polițiști: agenții vor avea venituri mai mici ca bucătarii debutanți

Salarii de mizerie pentru polițiști: agenții vor avea venituri mai mici ca bucătarii debutanți

Conform noii legi a salarizării, agenții și mulți dintre ofițerii MAI vor avea salriile maxime de încadrare mai mici decât cele ale brancardierilor, bucătarilor și șoferilor debutanți.

Salariile maxime de încadrare pentru funcții corespunzătoare gradului de agent-agent șef principal de poliție/penitenciare vor fi de 1.756 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.785 lei pentru cei cu studii superioare.

Salariile maxime de încadrare pentru funcții corespunzătoare gradului de agent-agent șef principal de poliție/penitenciare (șef formațiune) - prevăzute în proiectul de lege a salarizării bugetarilor - sunt de 1.770 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.800 lei pentru angajații cu studii superioare.

În comparație, salariile bucătarilor și a brancardierilor vor fir următoarele:

Salariul de bază pentru bucătar cu studii medii/generale, cu 0-3 ani vechime, care lucrează în unități de navigație să fie de 1.816 lei.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la anatomie patologică și medicină legală e de 2.579 lei.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la servicii de ambulanță, compartimentele de primiri urgențe este de 1860 lei.

Salariul de bază al șoferilor din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor, care au 0-5 ani vechime va fi de 1804 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din cadrul cabinetului demnitarilor va fi de 2.103 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din unitățile bugetare din subordinea ministerelor și a celorlalte instituții ale administrației publice va fi cuprins între 1808 lei și 1832 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din administrația publică sanitar veterinară va fi cuprins între 1824 lei și 1856 lei.

Proiectul de lege privind salarizarea personalului platit din fonduri publice nu prevede și nu propune scăderi de salarii. Scăderile ar putea fi, de exemplu, rezultatul îndepărtării unor sporuri, precum sporul de doctorat, care, în timp, ar putea conduce la scăderea venitului, relatează președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA, potrivit economica.net.

Scăderi propriu-zise ale salariilor de bază aflate în plată nu vor exista în anul 2017. Conform proiectului însă, raportat la salariile prevăzute de legea 284/2010, vor exista scăderi semnificative, în special pe sectoarele sănătate și învățământ, a conchis Bogdan Iuliu Hossu.

Comenteaza aceasta stire

JUDEȚUL CONSTANȚA. Accident cumplit în această dimineață - o șoferiță de 29 de ani a murit! GALERIE FOTO
De Neptun TV 20 octombrie 2018

Medicii au resuscitat-o zeci de minute, apoi au declarat decesul victimei.

CONSTANȚA. Accident cumplit în această dimineață provocat de un șofer fără permis - un tânăr a murit!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Bărbatul care era în comă, după ce mașina în care se afla, condusă, în noaptea de marți spre miercuri, în Neptun, de un tânăr fără permis de conducere, a lovit mai mulți copaci și s-a răsturnat, a murit la spital.

Patru persoane au fost rănite grav într-un accident rutier
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Potrivit aceleiași surse, cele patru victime sunt un bărbat care se afla la volan și trei femei, una intubată, fiind transportate pentru îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Toate cele patru victime sunt în stare de conștiență.

DEZASTRU pe străzi. Patru oameni au fost spulberați de tren după ce șoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată
De Neptun TV 9 octombrie 2018

Mașina în care se aflau cele patru victime a fost lovită de trenul de marfă, după ce, din primele cercetări, șoferul autoturismului nu a respectat semnele de la trecerea de cale ferată.

Un bărbat a murit, o femeie gravidă și un copil de doar trei ani, răniți din cauza unui șofer neatent
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), accidentul s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei, mașina, condusă de un bărbat, în vârstă de 70 de ani, a ieșind de pe carosabil și oprindu-se într-un gard. În autoturism se mai aflau o femeie, de 24 de ani, și un băiat, de 3 ani.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Tragedie pe șosele. Un om a murit după ce a fost călcat pe trecerea de pietoni
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

CONSTANȚA. Accident grav după ce un șofer a intrat pe contrasens - trei persoane rănite! FOTO
De Neptun TV 6 octombrie 2018

Trei persoane, între care un copil de 5 ani, au fost rănite azi într-un accident petrecut în județul Constanța, după ce un șofer a pătruns pe contrasens, lovind o altă mașină.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Accident cumplit în Vama Negru Vodă - un bărbat a murit, iar altul este în stare gravă la spital!
De Neptun TV 26 septembrie 2018

Șoferul de 32 de ani a fost declarat mort, iar pasagerul din dreapta, un bărbat de 30 de ani, a fost transportat la spital în stare gravă.

CONSTANȚA. Ambulanță lovită de mașina unui vitezoman - șoferul a fugit de la locul accidentului! FOTO
De Neptun TV 25 septembrie 2018

Pe Șoseaua Mangaliei în zona Doraly a fost acroșată de către un autoturism care circula cu viteză excesivă din sens opus și al cărui șofer pierzând controlul asupra volanului a pătruns pe contrasens unde a avut loc impactul.

Accident GRAV. Un tânăr din CONSTANȚA a murit! 6 victime!
De Neptun TV 23 septembrie 2018

„La fata locului au intervenit o autospecială de stingere, descarcerarea și 5 echipaje medicale SMURD și SAJ”, a transmis IGSU.

CONSTANȚA. Accident grav provocat de un adolescent - un băiat de 16 ani în comă, alți doi răniți grav! FOTO
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Mașina condusă de tânărul de 17 ani a fost serios avariată. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările producerii accidentului.