luni, 20 august 2018

Salarii de mizerie pentru polițiști: agenții vor avea venituri mai mici ca bucătarii debutanți

Salarii de mizerie pentru polițiști: agenții vor avea venituri mai mici ca bucătarii debutanți

Conform noii legi a salarizării, agenții și mulți dintre ofițerii MAI vor avea salriile maxime de încadrare mai mici decât cele ale brancardierilor, bucătarilor și șoferilor debutanți.

Salariile maxime de încadrare pentru funcții corespunzătoare gradului de agent-agent șef principal de poliție/penitenciare vor fi de 1.756 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.785 lei pentru cei cu studii superioare.

Salariile maxime de încadrare pentru funcții corespunzătoare gradului de agent-agent șef principal de poliție/penitenciare (șef formațiune) - prevăzute în proiectul de lege a salarizării bugetarilor - sunt de 1.770 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.800 lei pentru angajații cu studii superioare.

În comparație, salariile bucătarilor și a brancardierilor vor fir următoarele:

Salariul de bază pentru bucătar cu studii medii/generale, cu 0-3 ani vechime, care lucrează în unități de navigație să fie de 1.816 lei.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la anatomie patologică și medicină legală e de 2.579 lei.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la servicii de ambulanță, compartimentele de primiri urgențe este de 1860 lei.

Salariul de bază al șoferilor din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor, care au 0-5 ani vechime va fi de 1804 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din cadrul cabinetului demnitarilor va fi de 2.103 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din unitățile bugetare din subordinea ministerelor și a celorlalte instituții ale administrației publice va fi cuprins între 1808 lei și 1832 lei.

Salariul de bază minim al șoferilor din administrația publică sanitar veterinară va fi cuprins între 1824 lei și 1856 lei.

Proiectul de lege privind salarizarea personalului platit din fonduri publice nu prevede și nu propune scăderi de salarii. Scăderile ar putea fi, de exemplu, rezultatul îndepărtării unor sporuri, precum sporul de doctorat, care, în timp, ar putea conduce la scăderea venitului, relatează președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA, potrivit economica.net.

Scăderi propriu-zise ale salariilor de bază aflate în plată nu vor exista în anul 2017. Conform proiectului însă, raportat la salariile prevăzute de legea 284/2010, vor exista scăderi semnificative, în special pe sectoarele sănătate și învățământ, a conchis Bogdan Iuliu Hossu.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Impact violent între o mașină și o motocicletă.Motocicleta făcută praf. FOTO
De Neptun TV 18 august 2018

Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Carambol cu șase mașini: 12 persoane rănite! GALERIE FOTO
De Neptun TV 12 august 2018

”Din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării distanței de siguranță”, arată IPJ Constanța.

Tragedie pe litoral. Trupul unui tânăr, scos de valuri pe o plajă din Eforie Nord
De Neptun TV 9 august 2018

Potrivit Serviciului Județean de Ambulanță, trupul tânărului a fost descoperit joi dimineață, în jurul orei 4.00, pe o plajă din Eforie Nord.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Tineri prinși cu droguri de polițiști
De Neptun TV 7 august 2018

Luni, 6 august, jandarmii Grupării Mobile Constanța, au observat în Vama Veche, un tânăr cu un comportament suspect. La controlul corporal, jandarmii au găsit șapte folii de aluminiu, de forma unor bile ce conțineau în interior, muguri vegetali de culoare verde. A spus că le-a cumpărat din zona corturi, de la doi cetățeni străini și că dorea să le vândă. Imediat echipajul s-a deplasat și a identificat, la o terasă, doi cetățeni străini care au început să se agite la vederea jandarmilor. Unul dintre ei a luat-o la fugă spre mare, având în mână o sacoșă cu o substanță vegetală. A fost somat, nu s-a oprit, dar a aruncat din mână sacoșa, înainte de a intra în apa mării. A fost prins și împreună cu prietenului lui au fost conduși și li s-au controlat bagajele. Surpriză, în bagaje au mai găsit o sacoșă cu substanță vegetală cu miros înțepător.

CONSTANȚA. O nouă tragedie pe litoral! Trupul neînsuflețit al unei femei, adus de valuri la mal!
De Neptun TV 7 august 2018

Polițiștii mai spun că pe trupul femeii nu au descoperit urme de violență, în urma necropsiei urmând să se stabilească modul în care a survenit decesul.

CONSTANȚA. INCENDIU la City Park Mall!
De Neptun TV 6 august 2018

Potrivit reprezentanților ISU Constanța, până la această oră au fost evacuate aproximativ 100 de persoane.

DEZASTRU pe STRĂZI. Două tir-uri s-au ciocnit, o persoană a murit, alta este grav rănită. GALERIE FOTO
De Neptun TV 6 august 2018

Traficul este blocat la această oră în zona localității Giurgeni din județul Ialomița.

Zece persoane au fost rănite după ce șoferul unei mașini a făcut INFARCT și a lovit un microbuz. GALERIE FOTO
De Neptun TV 4 august 2018

Potrivit ISU Gorj, accidentul s-a produs În comuna Ciuperceni, din județul Gorj, zece persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Un șofer băut a lovit doi turiști pe o trecere de pietoni și a fugit
De Neptun TV 29 iulie 2018

După accident, șoferul a părăsit locul faptei și a fost prins câteva ore mai târziu.

Val de ACCIDENTE RUTIERE pe AUTOSTRADA SOARELUI
De Neptun TV 23 iulie 2018

O mașină s-a făcut praf, după ce i-a explodat un cauciuc, autoturismul izbindu-se de parapeți.

ROMÂNI implicați într-un accident în Austria: O persoană a murit, iar alte două, printre care un copil, în stare gravă
De Neptun TV 22 iulie 2018

„Ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Sankt Polten, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Conform datelor preliminare obținute, un cetățean român a decedat, iar alți doi, printre care și un minor, au suferit răni grave și au fost transportați la o unitate medicală din zonă”, se arată într-un comunica de presă al MAE remis MEDIAFAX.