luni, 26 august 2019

Salina - un plus de sănătate la Complexul de Recuperare Medicală Vraja Mării Eorie Sud!

Salina - un plus de sănătate la Complexul de Recuperare Medicală Vraja Mării Eorie Sud!

Salinoterapia este o metodă alternativă, dar și complementară, de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: crește imunitatea, susține detoxifierea organismului, îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv, susține regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului.

Aerosolii salini acționează la nivelul căilor respiratorii, eliminând impuritățile și majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid și dezinfectant și, prin compoziția sa, sprijină numeroase procese fiziologice și totodată buna funcționare a organismului, în ansamblul său.

La fel ca în salina naturală, în salina arficială totul este acoperit de sare (pereți, pardoseală) ce este adusă din salina naturală Turda. Există un mecanism specific ce face ca vaporii de sare să își păstreze proprietățile.

Salinoterapia este un procedeu terapeutic simplu, dar eficient în același timp. Proprietatea curativă a sării este recunoscută din cele mai vechi timpuri, acestui mineral fiindu-i atribuite și o serie de proprietăți mistice. Astfel, în scrierile alchimiștilor, sarea este notată prin 28 de simboluri diferite a rocilor și 29 pentru cea preparată, și asta fără ca acești cercetători medievali să-i cunoască formula chimică. Și astăzi, beduinii din deșert își pecetluiesc legămintele cu sare.

Tratamentele în salină au început a deveni populare în secolul XIX, când s-a observat că minerii care lucrau într-o mină de sare aveau semnificativ mai puține probleme pulmonare decât locuitorii din zonă.

Certificându-se efectele benefice ale sării prin studiile oamenilor de știință ai secolului XX, au început construcțiile unor saline artificiale la suprafață.

O respirație sănătoasă stă de cele mai multe ori la baza unei stări generale de bine, atât fizice cât și psihice.

Vraja Mării - Recuperare Medicală este în contract cu CJAS, putându-se face programări în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

REPORTER SPECIAL. Primarul Decebal Făgădău, în direct la Neptun TV - află cât va fi prețul gigacaloriei în această iarnă, dar și despre alte proiecte ale primăriei!
De Neptun TV 31 iulie 2019

În această seară, începând cu ora 20.00, la emisiunea Reporter Special, invitat va fi primarul Constanței, Decebal Făgădău