joi, 18 aprilie 2019

Salina - un plus de sănătate la Complexul de Recuperare Medicală Vraja Mării Eorie Sud!

Salina - un plus de sănătate la Complexul de Recuperare Medicală Vraja Mării Eorie Sud!

Salinoterapia este o metodă alternativă, dar și complementară, de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: crește imunitatea, susține detoxifierea organismului, îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv, susține regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului.

Aerosolii salini acționează la nivelul căilor respiratorii, eliminând impuritățile și majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid și dezinfectant și, prin compoziția sa, sprijină numeroase procese fiziologice și totodată buna funcționare a organismului, în ansamblul său.

La fel ca în salina naturală, în salina arficială totul este acoperit de sare (pereți, pardoseală) ce este adusă din salina naturală Turda. Există un mecanism specific ce face ca vaporii de sare să își păstreze proprietățile.

Salinoterapia este un procedeu terapeutic simplu, dar eficient în același timp. Proprietatea curativă a sării este recunoscută din cele mai vechi timpuri, acestui mineral fiindu-i atribuite și o serie de proprietăți mistice. Astfel, în scrierile alchimiștilor, sarea este notată prin 28 de simboluri diferite a rocilor și 29 pentru cea preparată, și asta fără ca acești cercetători medievali să-i cunoască formula chimică. Și astăzi, beduinii din deșert își pecetluiesc legămintele cu sare.

Tratamentele în salină au început a deveni populare în secolul XIX, când s-a observat că minerii care lucrau într-o mină de sare aveau semnificativ mai puține probleme pulmonare decât locuitorii din zonă.

Certificându-se efectele benefice ale sării prin studiile oamenilor de știință ai secolului XX, au început construcțiile unor saline artificiale la suprafață.

O respirație sănătoasă stă de cele mai multe ori la baza unei stări generale de bine, atât fizice cât și psihice.

Vraja Mării - Recuperare Medicală este în contract cu CJAS, putându-se face programări în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Senatorul Ștefan Mihu și deputatul George Vișan, întâlnire cu membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Constanța
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Principalele teme abordate sunt legate de nemulțumirile cadrelor militare disponibilizate, legate de reglementările privind pensiile, respectiv Legea nr. 223/2015 a rezerviștilor militari și cele ulterioare - OUG nr. 57/2015, OUG nr. 59/2017 și mai recent OUG nr. 114/2018.

Deputatul constănțean George Vișan, prezent la Adunarea Parlamentară a Cooperarii Economice a Mării Negre de la Istanbul
De Neptun TV 2 aprilie 2019

Deputatul constănțean a luat cuvântul în cadrul întâlnirii și a punctat în discursul său câteva dintre obiectivele țării noastre pentru dezvoltarea și maximizarea potențialului oferit de regiunea Mării Negre.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, interpelare către premierul Viorica Dăncilă în legătură cu fenomenul mamelor minore din România
De Neptun TV 26 martie 2019

Obiectul interpelării îl reprezintă dimensiunile alarmante ale fenomenului mamelor minore din România.

În pofida detractorilor, la jumătatea mandatului Președinția României la Consiliul UE este un succes!
De Neptun TV 22 martie 2019

După nici trei luni de mandat la Președinția Consiliului UE, România a reușit finalizarea negocierilor pentru 82 de dosare legislative cu impact major asupra vieții cetățenilor europeni.