duminică, 18 august 2019

Salvamarii de pe plajele din stațiunea Mamaia au fost evaluați

Salvamarii de pe plajele din stațiunea Mamaia au avut, astăzi, o misiune grea. În fața unei comisii de evaluare, au fost puși să  demonstreze că stăpânesc bine meseria. I-au supravegheat reprezentanți ai Ministerului Turismului, dar și ai Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.

Scene desprinse, parcă, din Baywatch s-au derulat, astăzi, pe o plajă din Mamaia. 100 de salvamari din stațiune, dar și din Năvodari, au demonstrat cât de pregătiți sunt, pe parcursul a trei probe, teoretice și practice. Astfel, după ce au răspuns la 30 de întrebări, au arătat că stăpânesc caiacul și știu să acorde primul ajutor.

Salvamarii au primit sfaturi de la reprezentanții Ministerului Turismului  și  Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, care i-au și evaluat.

Printre salvamari am întâlnit și câteva fete, care spun că sunt mereu în competiție cu băieții.  

Probele de astăzi nu au fost eliminatorii. Salvamarii care nu reușesc să treacă testul sunt trimiși la cursuri  de perfecționare. Mâine vor  fi testați cei de pe plajele din Constanța, ultimii care participă la această evaluare. 

Comenteaza aceasta stire