miercuri, 24 iulie 2019

Salvare pentru nou născuții abandonați

Într-un spital pentru copii din  Budapesta  a fost înființat primul incubator destinat bebelușilor abandonați de mame imediat după naștere. Autoritățile ungare speră că astfel micuții care vin pe lume nu vor ajunge pe străzi. Medicii de aici se ocupă  deja de primul pacient.

 

Micuța din imagini se numește Viktoria și abia a venit pe lume. Medicii spun că este perfect sănătoasă iar semnele sale vitale sunt  atent monitorizate. Până aici nimic ieșit din comun, dar Viktoria este specială. Ea este primul pacient al incubatorului înființat special pentru copiii abandonați.

Fetița a fost botezată Viktoria de către medici,  care i-au dat numele străzii din Budapesta unde se găsește spitalul pentru copii. Abandonată de mamă imediat după naștere, micuța beneficiază de toată atenția specialiștilor, așa că a ajuns o mică vedetă. Viktoria va râmâne în spital câteva săptămâni, apoi va fi dată spre adopție. Medicii speră că mamele vor fi încurajate să apeleze la serviciile  lor în loc să-și abandoneze copiii pe străzi, cu atât mai mult cu cât identitatea lor va  rămâne secretă.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.