miercuri, 20 februarie 2019

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii

De Mediafax 10:03, 12 iulie 2018 145 vizite Externe

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Băieții, aflați în spital, pot fi văzuți cu arată semnul victoriei. Minorii se află izolați într-un salon steril, dar părinții i-au putut vedea dintr-o încăpere alăturată prevăzută cu geam, din cauza riscului de infecții, relatează BBC.

Potrivit martorilor, băieții și antrenorul au fost sedați ca să nu intre în panică în timpul operațiunii de salvare, extrem de dificile.

Reprezentanții Forțelor Navale din Thailanda, Thai Navy Seals, a publicat un nou videoclip care prezintă operațiunea de evacuare din peșteră de pe parcursul celor trei zile. Copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declarați dispăruți în data de 23 iunie. După ce aceștia au intrat în subteran, ploaia torențială a cauzat inundarea peșterii.

Mai mulți participanți la operațiunea dramatică de salvare, au declarat că băieții au fost puternic sedați pentru a se evita anxietatea în timp ce treceau prin trecătorile inundate întunecate și înguste.

"Unii dintre ei au adormit, iar unii se jucau cu propriile degete, erau drăguți - dar ei respirau, trebuia să fie scoși la suprafață", a declarat șeful operațiunii de salvare, Chaiyananta Peeranarong, pentru AFP.

Fiecare băiat a fost legat de unul dintre cei doi scafandri salvatorii care aveau sarcina de a-i scoate la suprafață, în zonele inundate din peșeră, iar pe porțiunile uscate din subteran au fost purtați pe targă.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus otrăvit cu agentul chimic Noviciok s-a schimbat
De Mediafax 18 februarie 2019

Unele studii sugerează că expunerea la acest tip de agent chimic poate duce la pierderea memoriei pe termen lung și de asemenea, poate cauza probleme musculare.

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.

Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2019; 'The Favourite' și 'Roma', câte zece selecții
De Mediafax 22 ianuarie 2019

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, și "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecții, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.