joi, 20 septembrie 2018

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii

De Mediafax 10:03, 12 iulie 2018 144 vizite Externe

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Băieții, aflați în spital, pot fi văzuți cu arată semnul victoriei. Minorii se află izolați într-un salon steril, dar părinții i-au putut vedea dintr-o încăpere alăturată prevăzută cu geam, din cauza riscului de infecții, relatează BBC.

Potrivit martorilor, băieții și antrenorul au fost sedați ca să nu intre în panică în timpul operațiunii de salvare, extrem de dificile.

Reprezentanții Forțelor Navale din Thailanda, Thai Navy Seals, a publicat un nou videoclip care prezintă operațiunea de evacuare din peșteră de pe parcursul celor trei zile. Copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declarați dispăruți în data de 23 iunie. După ce aceștia au intrat în subteran, ploaia torențială a cauzat inundarea peșterii.

Mai mulți participanți la operațiunea dramatică de salvare, au declarat că băieții au fost puternic sedați pentru a se evita anxietatea în timp ce treceau prin trecătorile inundate întunecate și înguste.

"Unii dintre ei au adormit, iar unii se jucau cu propriile degete, erau drăguți - dar ei respirau, trebuia să fie scoși la suprafață", a declarat șeful operațiunii de salvare, Chaiyananta Peeranarong, pentru AFP.

Fiecare băiat a fost legat de unul dintre cei doi scafandri salvatorii care aveau sarcina de a-i scoate la suprafață, în zonele inundate din peșeră, iar pe porțiunile uscate din subteran au fost purtați pe targă.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.