marţi, 23 iulie 2019

Salvarea născuților prematur, prioritate pentru Asociația „Dăruiește Aripi“

În România, numărul bebelușilor care se nasc înainte de termen este cu 25% mai mare decât în țările Uniunii Europene. Și situația se agravează pe zi ce trece. Numai la Constanța, lunar peste o sută de copii vin pe lume prematur sau cu probleme grave de sănătate.

Din cauza subfinanțării, Departamentul de Terapie Intensivă Neonatologie de la Spitalul Județean Constanța nu a putut fi extins și modernizat.

Rata de supraviețuire a bebelușilor născuți prematur sau cu probleme de sănătate este de doar 35%. Pentru a salva cât mai mulți copii, Asociația „Dăruiește Aripi“ a demarat proiectul „Dăruiește primul zâmbet“, prin intermediul căruia vrea să modernizeze compartimentul de Terapie Intensivă din Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța.

În acest sens, voluntarii asociației încearcă să strângă peste 500.000 de euro de la agenții economici constănțeni. Au văzut că se poate după ce au fost sprijiniți pentru modernizarea centrului de zi pentru copiii care suferă de cancer.

„Amenajarea acestui spațiu a costat 130.000 de euro, bani de la agenții economici constănțeni. Este un exemplu că se poate face ceva pentru copiii bolnavi.

Asociația vrea să recompartimenteze spațiul și să aducă aparatură pentru tratarea simultană a unui număr de 20 de copii.

Formularele prin care puteți redirecționa impozitul pe venit, dar și urnele unde să le depuneți,  le găsiți în două mall-uri constănțene.

Comenteaza aceasta stire