luni, 15 iulie 2019

SALVAȚI SALVAREA! 70% din ambulanțele din Constanța, bune de casat - una are aproape un milion de kilometri parcurși

Salvăm vieţi cu ambulanţe care ne pun viaţa în pericol. Este situaţia cu care se confruntă medicii şi restul personalului de pe autospeciale, la Constanţa, după ce 70 la sută din parcul auto a ajuns bun de casat. Şi nu doar ambulanţele sunt depăşite: echipamentele medicale trebuie şi ele resuscitate. Un exemplu grăitor este la Medgidia, unde medicii intervin cu o autosanitară care are aproape un milion de kilometri la bord.

De Roxana Glăvan 19:21, 27 septembrie 2017 289 vizite Sanatate

Șase sute de mii de kilometri la bord. Atât arată kilometrajul acestei ambulanțe din urgența Spitalului Județean Constanța. Ar fi trebuit de mult casată, însă în lipsa unei autospeciale noi, echipajele medicale o folosesc și acum. Șoferii au ajuns să facă la propriu groapă în podea, iar cadrele medicale să curețe rugina de pe tărgile cu care intervin în situații critice. De altfel, întreg parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța are nevoie urgentă să fie salvat. Grăitor în acest sens este cazul unei ambulanțe de la intrarea în parcul auto, cu capota ridicată și generatorul pus, doar-doar pornește pentru a fi pregătită de intevenție.

De altfel, toată vara pe litoral s-a intervenit cu ambulanțe bune de dus la fier vechi. Iar numărul solicitărilor a fost uriaș: peste 45.000 de intervenții. Situația a fost critică atunci când populația Constanței s-a dublat în sezonul estival, odată cu venirea turiștilor.

Vara aceasta, vehiculele au străbătut 1,3 milioane de kilometri în încercarea de a salva cât mai multe vieți, spun reprezentanții Serviciului de Ambulanță.

Serviciul Județean de Ambulanță Constanța are 63 de ambulanțe, dar doar 23 dintre ele îndeplinesc toate criteriile pentru a fi pe teren, 70% dintre acestea având norma de casare depășită.

Un exemplu în acest sens este la Medgidia, unde în bordul autospecialei putem citi 935 de mii de kilometri. Alte mașini, aceleași probleme.

Dar nu doar autospecialele sunt vechi, ci și echipamentele medicale cu care sunt dotate.

Situația este similară în toate județele țării și fiecare manager a solicitat autorităților centrale să înlocuiască de urgență parcul auto. De altfel, salvatorilor le-au fost promise 4.200 de mașini noi.

S-a ajuns în situația ca privații să le plângă de milă colegilor de la stat și, nu de puține ori, pe teren, să-i ajute să-și ducă la bun sfârșit misiunile.

Ambianță ambulanțier privat 10.05 ei nu se compara cu noi. Astea sunt aduse din germania, nato. Ei nu au saracii. Noi avem 4 ori 4, mergem pe zapada, ei nu....10.55 purtam aceeasi uniformă, dar imi pare rău că nu le schimbă ambulantele, unde alergăm noi, nu pot să alerge ei. Eu pot să merg cu 170.180, el nu poate si pleacă cu targa

Comenteaza aceasta stire