duminică, 25 august 2019

Săptămâna Financiară: Abuzurile DNA în cazul lui Sorin Strutinsky - documentele care dovedesc cum sunt protejați procurorii DNA de Inspecția Judiciară!

Săptămâna Financiară: Abuzurile DNA în cazul lui Sorin Strutinsky - documentele care dovedesc cum sunt protejați procurorii DNA de Inspecția Judiciară!

Jurnaliștii de la Săptămâna Financiară relatează despre implicarea fără drept a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în dosarul de urmărire penală 964/P/2014, în care este cercetat și Sorin Strutinsky, instrumentat de procurorul Ana Manuela Dana, dosar în care a dispus acte de urmărire penală constând în punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică de către Serviciul Tehnic DNA.

Mai mult, Laura Codruța Kovesi a ordonat ca rezultatele acestor măsuri să fie puse la dispoziția Serviciului Român de Informații pe care l-a implicat ca participant la activitatea de urmărire penală în calitate de ”beneficiar secundar”, măsură absolut ilegală, întrucât, pe de o parte, participarea SRI în anchete penale este interzisă prin lege, iar pe de altă parte, aceste acțiuni încalcă principiul Independenței Procurorului cu privire la efectuarea urmăririi penale.

Toate aceste grave încălcări ale legii au făcut obiectul unei sesizări, care a fost înregistrată la Inspecția Judiciară sub nr. 6216/IJ/1279/DIP/2017, după care a fost… arhivată.

De ce? Nimeni nu a dat vreo explicație. însă, este limpede că Inspecția Judiciară a refuzat efectuarea verificărilor prealabile demarării procedurii de cercetare disciplinară. Într-adevăr la art. 17 alin. (2) și (3) din Regulamentul privind normele de efectuare a lucrărilor de Inspecție Judiciară, este prevăzută soluția arhivării petițiilor însă doar în situația în care cele sesizate au mai făcut obiectul unei cercetări disciplinare anterioare, ceea ce nu era cazul, în situația dată.

Mai jos sunt prezentate documentele aferente pentru a înțelege modul în care sunt protejati, astăzi, procurorii DNA.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire