joi, 13 decembrie 2018

Săptămâna Financiară: Abuzurile DNA în cazul lui Sorin Strutinsky - documentele care dovedesc cum sunt protejați procurorii DNA de Inspecția Judiciară!

Săptămâna Financiară: Abuzurile DNA în cazul lui Sorin Strutinsky - documentele care dovedesc cum sunt protejați procurorii DNA de Inspecția Judiciară!

Jurnaliștii de la Săptămâna Financiară relatează despre implicarea fără drept a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în dosarul de urmărire penală 964/P/2014, în care este cercetat și Sorin Strutinsky, instrumentat de procurorul Ana Manuela Dana, dosar în care a dispus acte de urmărire penală constând în punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică de către Serviciul Tehnic DNA.

Mai mult, Laura Codruța Kovesi a ordonat ca rezultatele acestor măsuri să fie puse la dispoziția Serviciului Român de Informații pe care l-a implicat ca participant la activitatea de urmărire penală în calitate de ”beneficiar secundar”, măsură absolut ilegală, întrucât, pe de o parte, participarea SRI în anchete penale este interzisă prin lege, iar pe de altă parte, aceste acțiuni încalcă principiul Independenței Procurorului cu privire la efectuarea urmăririi penale.

Toate aceste grave încălcări ale legii au făcut obiectul unei sesizări, care a fost înregistrată la Inspecția Judiciară sub nr. 6216/IJ/1279/DIP/2017, după care a fost… arhivată.

De ce? Nimeni nu a dat vreo explicație. însă, este limpede că Inspecția Judiciară a refuzat efectuarea verificărilor prealabile demarării procedurii de cercetare disciplinară. Într-adevăr la art. 17 alin. (2) și (3) din Regulamentul privind normele de efectuare a lucrărilor de Inspecție Judiciară, este prevăzută soluția arhivării petițiilor însă doar în situația în care cele sesizate au mai făcut obiectul unei cercetări disciplinare anterioare, ceea ce nu era cazul, în situația dată.

Mai jos sunt prezentate documentele aferente pentru a înțelege modul în care sunt protejati, astăzi, procurorii DNA.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

inPolitics.ro. Glorie înaintașilor: Cum a făcut SRI Marea Unire
De Neptun TV 3 decembrie 2018

Punem pariu că habar nu aveați de rolul major avut de serviciile secrete în unirea provinciilor istorice sub numele de România, mai ales Marea Unire de la 1918. Nici noi nu știm mare lucru despre asta, dar un raționament simplu și de bun simț nu lasă loc de echivoc: mai mult decît Armata României și la paritate cu clasa politică, unirea de la 1 decembrie 1918 e opera SRI ori a glorioșilor săi precursori.

Apel la Legalitate - Scrisoare deschisă adresată Domnului Decebal Făgădău, Primar al Constanței
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Vă adresez acest Apel la legalitate, cu rugamintea de soluționare și răspuns în regim de urgență, urmând să ne adresăm, după caz, instanțelor de judecată sau organelor de urmărire penală pentru prejudiciile cauzate, daune financiare și infracțiunile de serviciu savârșite pe întregul parcurs al documentației de către funcționarii implicați...