duminică, 21 iulie 2019

Sapte scafandri au cercetat epava navei Medy

Primele scufundări la nava turcească înghițită de valuri în apropiere de Portul Constanța. Șapte scafandri au ajuns la epavă. Au făcut primele măsurători și au încercat să vadă dacă au existat probleme tehnice sau dacă ipoteza potrivit căreia echipajul sau comandantul ar fi plănuit totul pentru ca armatorul să poată încasa asigurarea, ar putea fi reală.

 

La primele ore ale dimineții, șapte scafandri au coborît în adâncuri, să cerceteze epava navei Medy. Specialiștii au încercat de asemenea să vadă cît se poate vorbi despre o defecțiune tehnică și cît despre o scufundare voită a vasului cu scopul ca armatorul să încaseze asigurarea.

Scoaterea combustibilului din nava turcească Medy, care s-a scufundat miercurea trecută, la 6 mile marine de Portul Constanța ar costa o jumătate de million de euro. Conducerea Autorității Navale Române spune că va face toate demersurile legale pentru a le impune armatorului și asiguratorului să achite acești bani. Potrivit autorităților portuare, în cazul în care armatorul navei turcești nu va depune o cauțiune, iar firma de asigurare nu va plăti suma necesară operațiunilor, există posibilitatea legală de reținere a comandantului vasului până la soluționarea litigiului. Cei 17 membri ai echipajului au fost salvați de un remorcher românesc. Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, accidentul ar fi avut loc în urma deplasării necontrolate a balastului navei, însă cercetările continuă. Nava Medy încărcase fier vechi în portul Constanța și se îndrepta spre Istanbul.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.