duminică, 21 iulie 2019

Șase Guverne din UE și Canada intensifică cooperarea pentru combaterea imigrației

Șase Guverne din cadrul Uniunii Europene și Canada și-au luat angajamentul astăzi, la Paris, să-și intensifice cooperarea pentru a combate imigrația ilegală. Asta în momentul în care Franța este criticată pentru expulzarea romilor, iar Italia a început demolarea a aproximativ 200 de tabere de  nomazi construite abuziv la Roma.

 

Reprezentanți ai guvernelor din Franța, Italia, Marea Britanie, Grecia, Germania, Belgia și Canada s-au reunit la Paris pentru a găsi soluții împotriva imigrației ilegale. România și Bulgaria nu au fost invitate să participe la discuții. La summitul pe tema imigrației,  Franța s-a apărat din nou spunând că expulzarea romilor a fost de fapt o repatriere voluntară.

 

Franța a anunțat, la sfârșitul lunii iulie, că  va  înăspri politica  de securitate și  va desființa taberele  ilegale ale romilor. Această decizie   a atras numeroase critici pe plan intern și internațional. Potrivit Ministerului francez al Imigrației, peste opt mii de romi români și bulgari au fost expulzați de la începutul acestui an din Hexagon. La summitul pe tema imigrației ilegale reprezentanții  celor  șapte țări  participante au convenit să lucreze la proceduri accelerate pentru solicitările nefondate de azil și imigrație.

Si autoritățile din Roma au început demolarea celor aproximativ 200 de tabere de romi, construite abuziv în capitala Italiei. Ministrul italian de Interne a anunțat că vrea ca toți cetățenii Uniunii Europene care nu respectă condițiile de ședere să poată fi expulzați ca orice alți imigranți ilegali. Pe de altă parte,   primarul Romei a declarat că în această toamnă vor începe lucrările de contruire a încă două tabere de romi în care vor fi primiți  doar cei care se află în capitala Italiei  de peste zece ani.

 

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.