joi, 20 septembrie 2018

ITALIA. Șase români s-au îmbătat și s-au bătut lăsând gunoaie într-un parc / Primarul: 'Sunt animale persoane indezirabile - să plece acasă!'

ITALIA. Șase români s-au îmbătat și s-au bătut lăsând gunoaie într-un parc / Primarul: 'Sunt animale persoane indezirabile - să plece acasă!'

Șase imigranți români sunt cercetați în Italia după ce, fiind în stare de ebrietate, s-au bătut și au lăsat gunoaie într-un parc, după o petrecere, iar primarul localității în care au avut loc incidentele i-a comparat cu animalele și îi consideră indezirabili.

Incidentele au avut loc duminică într-un parc din stațiunea Marina Julia, situată în localitatea Montfalcone, în apropierea orașului Trieste (regiunea Friuli-Venezia Giulia).

Șase români rezidenți în Marina Julia sunt acuzați că au băut într-un parc, au aruncat pe jos sticle și alte gunoaie, după care, fiind în stare de ebrietate, s-au luat la bătaie. În altercație, geamuri ale unui imobil rezidențial au fost sparte. Doi dintre români au fost transportați la Spitalul "Sfântul Pavel" din Monfalcone.

Primarul din Montfalcone, Anna Maria Cisint, s-a deplasat la fața locului și a condamnat vehement incidentele.

"Este dezgustător ce au lăsat în urmă indivizi identificați drept cetățeni de origine română", a declarat Anna Maria Cisint, membră a formațiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, pe pagina de Facebook, potrivit site-ului de știri IlFriuli.it.

Joi, primarul a revenit cu declarații. "Când identificările vor deveni oficiale, voi activa toate instrumentele prevăzute de lege", a continuat Cisint, precizând că suspecții sunt angajați ai unei firme a trustului de construcții navale Fincantieri.

"Am activat deja biroul juridic al localității și, dacă va fi un proces penal, administrația se va constitui parte civilă pentru a cere daune. Vom cere companiei la care lucrează să își asume responsabilitatea și să intervină, inclusiv pentru a repara daunele provocate.

Vom cere și activarea altor prevederi: pentru noi, sunt persoane indezirabile, care vin la Monfalcone pentru a munci, dar se comportă ca animalele și ne-ar plăcea ca și firma lor să îi considere indezirabili. Nu pot face mizerii în orașul care îi găzduiește. Să plece acasă", a spus primarul.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.