sîmbătă, 23 iunie 2018

Mărturia unui fost lunetist în armata irakiană, cazat în Satul de Vacanță din Mamaia: 'Teroriștii mă căutau noaptea acasă să mă omoare, să îmi ucidă mama, soția și copiii'

„Teroriştii mă căutau noaptea acasă să mă omoare, să îmi ucidă mama, soţia şi copiii”. Aceasta este mărturia unui fost lunetist în armata irakiană, care a luptat contra teroriştilor ISIS, în patria mamă, Irak, până acum o lună. Groaza l-a împins să-şi ia familia şi să fugă, spre Occident, chiar dacă această aventură spre vest era să-i coste pe toţi ai săi viaţa. Ahmad este unul dintre cei 157 de refugiaţi salvaţi săptămâna trecută din fuurtuna de pe mare. Până li se va stabili soarta, familia lui Ahmad şi alţi zeci de refugiaţi au fost cazaţi temporar în Satul de Vacanţă din Mamaia.

Ahmad a păstrat în telefon imagini dintr-o altă viață și parcă dintr-o altă lume, la care se mai uită uneori ca să-și amintească de ce a încercat să-și forțeze destinul. A fost unul dintre lunetiștii de elită ai armatei irakiene iar filmarea a fost făcută de un camarad, în timp ce pândea și lichida mai mulți membri ISIS. A trecut pe lângă moarte de trei ori, pentru că teroriștii au ripostat, la rândul lor, cu gloanțe.

 Într-o zi și-a dat seama că nu mai poate trăi cu groaza, nu atât pentru viața sa cât pentru cea a soției sale și a celor trei copii, care puteau fi lichidați oricând, din cauza luptei în care el era angrenat. 

Așa că a pornit pe drumul pribegilor, spre tărâmul promis al Occidentului, unde spera să găsească o oază fără război și un trai îndestulat. Pe lângă soția și copiii lui, le-a luat la drum și pe mama și sora sa. A plătit 3000 de euro pentru o călăuză care i-a strecurat clandestin în Turcia și peste 10 mii unui individ care le-a oferit locuri pe o ambarcațiune, ce urma să-i aducă la jumătatea drumului către Germania. 

Călătoria pe mare a fost un test de supraviețuire. Pescadorul avea 20 de locuri, dar la bord au urcat 157 de suflete. Nu au crezut că vor supraviețui fără apă și mâncare iar când, în apropiere de apele teritoriale românești, vasul s-a stricat, nu au putut decât să se roage, cu copiii în brațe.

Soarta lunetistului și a familiei sale este acum incertă. A ajuns împreună cu familia dar și cu alți tovarăși de călătorie la un hotel din Satul de Vacanță. Sunt cazați și hrăniți din mila unui ONG și au statutul de tolerat.

 Jumătate dintre acești tolerați sunt copii, care nu conștientizează mare lucru. Dar pentru ei este poate cel mai important faptul că, pentru prima dată, părinții îi lasă să se joace pe stradă, unde nu se mai aud nici zgomote de explozii, nici urlete de durere și ajutor. Bucuria de fi copil, doar atât le poate oferi, deocamdată România, pentru că părinții lor nu vor să ceară aici azil politic.

În total, 70 dintre cei 157 de refugiați și călăuuze din Irak și Iran, populează acum Satul de Vacanță, însă nu pentru mult timp.

Pentru că nu au cerut azil politic în țara noastră, vor fi returnați în țările lor imediat ce formalitățile vor fi gata. Spun însă că, oricât de greu le-ar fi, o vor lua de la capăt pe tărâmul clandestinității. 

Comenteaza aceasta stire

Bătaie pe locurile de la Poliție! Peste 10.000 de tineri vor să ocupe unul din cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție ale MAI
De Neptun TV 23 iunie 2018

Numărul băieților înscriși este mai mare decât cel al fetelor, însă aceștia vor candida pentru aceleași locuri, toți având șanse egale.

Iohannis anunță că va candida pentru un nou mandat la Președinție!
De Neptun TV 23 iunie 2018

Klaus Iohannis a anunțat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat de președinte al României.

Cum acționează escrocii după metoda Accidentul. Sfaturi de la polițiști pentru cetățeni!
De Neptun TV 23 iunie 2018

Pentru a nu deveni victima infractorilor care acționează după „metoda accidentul”, polițiștii ialomițeni atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt apelați telefonic de persoane necunoscute și îi sfătuiesc să țină cont de mai multe sfaturi.

Nicolae Voiculeț va susține un concert la Constanța
De Neptun TV 22 iunie 2018

În fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, maestrul Nicolae Voiculeț va urca pe scenă pentru a încânta publicul constănțean în cadrul unui eveniment care face parte din “Turneul România100”, pe care artistul îl susține cu ocazia Celebrării Centenarului Marii Uniri.

CONSTANȚA. Percheziții de amploare la persoane care înșelau prin metoda 'Accidentul'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

Acestea ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le la telefon și spunându-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav.

Pompier rănit după ce o cutie lăsată lângă mașina sa a explodat! SRI e solicitat pentru expertiză
De Neptun TV 21 iunie 2018

Un subofițer de la ISU Cluj a fost rănit joi dimineață după ce o cutie lăsată lângă mașina sa a explodat.

SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2018. 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Obiceiuri și tradiții
De Neptun TV 21 iunie 2018

Astăzi este solstițiul de vară, cea mai lungă zi din an, eveniment care marchează debutul verii astronomice. În tradiția populară, SOLSTIȚIUL DE VARĂ 2018 este asociat cu sărbătoarea Sânzienelor, cunoscută în popor și ca Drăgaica, celebrată pe 24 iunie.

România, în topul țărilor din UE cu cel mai SCĂZUT consum pe cap de locuitor
De Mediafax 19 iunie 2018

În România, consumul individual efectiv - indicator care arată bunăstarea gospodăriilor, măsurat în funcție de standardele puterii de cumpărare - este de 68% din media europeană, fiind urmat de Ungaria cu 63%, Croația cu 61% și Bulgaria cu 55%, arată datele Eurostat.

Salvați Copiii: Aproape jumătate dintre copii comunică online cu necunoscuți
De Neptun TV 19 iunie 2018

"Seminarul a avut un caracter interactiv, participanții prezenți au lucrat în echipe, conform specializărilor, pentru a prezenta colegilor din celelalte structuri expertiza instituției lor în acest domeniu, modul de lucru sau potențialele intervenții pe care le pot avea în cazul în care un copil devine victimă, agresor sau martor al unei situații periculoase în mediul digital", a informat organizația.

NEVERSEA lansează campania 'S.O.S. Cazino' Constanța!
De Neptun TV 18 iunie 2018

Organizatorii festivalului NEVERSEA alături de Primăria municipiului Constanța demarează astăzi campania “S.O.S Cazino”, campanie prin care inițiatorii doresc să pună în valoare această clădire simbol a României dar și să contribuie la procesul de salvare a clădirii.

Românii din diaspora, plângere penală împotriva revistei Charlie Hebdo pentru caricatura cu Halep
De Mediafax 17 iunie 2018

Precizările vin după ce revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat recent o caricatură prin care ironizează victoria Simonei Halep de la Roland Garros, în care aceasta apare strigând "Fier vechi! Fier vechi!".

Nicolae Voiculeț urcă pe scenă la Constanța
De Ciprian Vieru 16 iunie 2018

Ziua drapelul Național, care se serbează anual la data de 26 iunie, se anunță încă de pe acum una plină de evenimente la Constanța. Pe lângă ceremoniile organizate cu această ocazie, în Piața Ovidiu va avea loc și un concert, în cadrul căruia pe scenă va urca și celebrul naist Nicolae Voiculeț. Spectacolul din Constanța va marca de altfel și debutul celei de a doua faze a turneului national „Dumnezeu Ocrotește România“, organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Despărțirea dintre Facebook și cei doi fondatori ai WhatsApp și efectele ei
De Mediafax 16 iunie 2018

Cât de urâtă a fost despărțirea dintre Facebook și cei doi fondatori ai WhatsApp, cea mai mare achiziție a companiei? Creatorii uneia dintre cele mai populare aplicații de mesagerie pleacă din companie lăsând pe masă 1,3 miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

Furtunile au făcut ravagii în țară! Zeci de locuințe și drumuri afectate de inundații în 16 județe!
De Neptun TV 16 iunie 2018

Peste 44 de locuințe, 39 beciuri și subsoluri, 120 curți, două obiective economice, două anexe gospodărești, o mașină, o fântână și opt tronsoane de drum au fost afectate de ploile din ultimele zile și de scurgerile de pe versanți, potrivit IGSU.

CONSTANȚA. Mâncare pentru copii gătită într-un beci - JEG de nedescris! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 15 iunie 2018

Se preparau alimente care se comercializau într-un magazin din centrul orașului și la chioșcul din curtea Liceului Mihai Eminescu.

CONSTANȚA. TRAGEDIE: Un bebeluș de numai 9 luni a murit de rujeolă. Discuții aprinse pe Facebook: copilul ar fi fost pus într-un salon cu copii bolnavi, deși nu fusese încă vaccinat!
De Neptun TV 14 iunie 2018

Copilul a fost internat în perioada 15 – 21 mai la Spitalul Județean Constanța cu bronșită, dar după mai puțin de 10 zile, a revenit în stare gravă.

CONSTANȚA. Cine este militarul care a murit încercând să salveze un copil! Două fete au rămas fără tată: 'Soțul meu a sărit să salveze un suflet de copil abandonat la naștere'
De Neptun TV 13 iunie 2018

Surprinzător este faptul că militarul a fost declarat luni, 11 iunie, în jurul orei 19.00, absent nejustificat de la unitate, așa cum au transmis reprezentanții Forțelor Aeriene Române, urmând ca miercuri să fie dat dezertor. Duminică, Petru Cosma se afla alături de ceilalți colegi pe plajă.

GERMANIA. Român mort după ce mai bine de o oră a cerut șefilor nemți să cheme ambulanța!
De Neptun TV 13 iunie 2018

În urmă cu trei săptămâni un alt român de 48 de ani a murit. Nimeni nu știe însă ce s-a întâmplat cu el. Pe imaginile de la Bornheim se pot vedea barăcile în care trăiesc românii și care sunt împrejmuite cu garduri.