duminică, 20 aprilie 2014

SC RAJA SA a inaugurat un centru zonal la Murfatlar

De Roxana Glăvan 20:21, 1 iunie 2012 782 vizite Social

Vom ști în orice moment când funcționează o pompă la Buftea, de ce la Năvodari, deși este plin rezervorul, continuă să funcționeze un utilaj sau când este o avarie la Constanța. O spun reprezentanții SC RAJA SA, care astăzi au inaugurat în localitatea constănțeană Murfatlar un centru zonal unde funcționează și un centru de excelență ce folosește sisteme de comunicare a datelor la distanță, pe calea undelor. Investiția este o premieră pentru țara noastră.

 

Centrul zonal ce adăpostește și un centru de excelență a fost inaugurat de SC RAJA SA la Murfatlar. Practic, o clădire veche a fost transformată complet și dotată cu aparatură Motorola, ce folosește un sistem de transmitere a datelor pe calea undelor 24 de ore din 24. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, compania va putea economisi energie, utilajele nu vor mai funcționa în gol, nu vor mai fi atât de multe avarii, iar dacă vor fi, se va putea interveni mai ușor. Asta înseamnă prețuri mai mici în producerea apei și în livrarea către populație. Totul este posibil cu ajutorul sistemelor de la Murfaltar, pe care primii cursanți învață să le folosească. Acest tip de tehnologie nu este utilizat numai în sectorul apă-canal, având aplicații și în sectoare precum petrol, gaze, transport de energie electrică sau infrastructură de transport. După implementarea sistemului, următorul proiect vizează citirea de la distanță a apometrelor consumatorilor în orice locație unde funcționează SC RAJA SA.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Mesajul Ahiepiscopului Tomisului către credincioși

Cu ocazia sărbătorilor pascale ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis un mesaj credincioșilor, prin care i-a îndemnat să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune.

Noapte sfântă pentru credincioșii catolici și armeni
De Roxana Murat 20 aprilie 2014

A fost o noapte sfântă pentru credincioșii catolici, dar și pentru cei armeni. La Constanța, sute de persoane au participat la slujba prilejuită de Învierea Domnului. Lăcașele de cult din toată țara au răsunat de rugăciuni și cântece bisericești, iar credincioșii și-au spus: Hristos a Înviat!

Iepurașul face cadou de Paște o extragere dublă la Loto
De Alina Gaju 20 aprilie 2014

Dacă simțiți că norocul e prin preajma dumneavoastră și credeți că o zi de mare sărbătoare vă poate oferi o șansă în plus, atunci trebuie să completați un bilet la Loto.

Cod roșu de inundații în sudul țării
De Alina Gaju 20 aprilie 2014

Stare de alertă în județele Teleorman și Olt, unde a fost instituit un Cod Roșu de inundații care va fi valabil până mâine. Zeci sate au fost lovite de viituri în doar câteva ore, în noaptea de Înviere. Peste 300 de gospodării au fost inundate, iar sute de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Locuitorii din „Henri Coandă“ i-au oferit lui Radu Mazăre diploma de „cel mai curajos primar”
De Cristi Popovici 20 aprilie 2014

Alături de oamenii nevoiași din cartierul Henri Coandă. Așa a sărbătorit Învierea, primarul Constanței Radu Mazăre. Acesta a fost întâmpinat cu aplauze de câteva sute de oameni, creștini, dar și musulmani, cărora le-a transmis că va continua să construiască case pentru ei. A primit și o diplomă din partea oamenilor pentru „cel mai curajos primar”. La miezul nopții, Radu Mazăre a luat lumina sfântă și le-a urat celor prezenți „Hristos a Înviat”.

Lumina sfântă de la Ierusalim a ajuns la Constanța, pe mare GALERIE FOTO
De Roxana Murat 19 aprilie 2014

Ceremonie specială de Înviere la Constanța. Lumina Sfântă de la Ierusalim le-a fost adusă credincioșilor pe apă de către Arhiepiscopul Tomisului. Slujba a continuat apoi la catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Și la Mănăstirea Sinaia, dar și la Mangalia și București, mii de credincioși au primit lumina sfântă în suflet.

Anul acesta, de Paște vor fi puțini turiști la munte
De Adrian Burcea 19 aprilie 2014

Operatorii din turism de pe Valea Prahovei nu vor face prea mult profit de Paște. Și asta pentru că vremea rea de la munte i-a întors pe mulți din drum. Așa că în ciuda pachetelor turistice atractive, oaspeții vor fi pe numărate.

Constănțenii se pregătesc pentru slujba de Înviere
De Roxana Glăvan 19 aprilie 2014

În câteva ore vom spune: „Hristos a înviat!“. Astăzi, în Sâmbăta Mare, s-au făcut ultimele pregătiri pentru slujba sfântă de la miezul nopții, iar oamenii și-au curățat sufletul și casa pentru a primi Învierea lui Hristos.

Românii, adepții vacanței de Paște în țara vecină
De Sorin Dragomir 19 aprilie 2014

Aproape 11.000 de români își vor petrece vacanța de Paște în țara vecină, Bulgaria. Mulți dintre ei au ales să iasă din țară prin punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche. Încă de ieri cei mai grăbiți au trecut granița, iar la primele ore ale dimineții de astăzi s-au format cozi la ieșirea din țară. Unii turiști au făcut cale-ntoarsă pentru că nu au avut pașaport pentru copii.

Paștele răsfață Dobrogea cu vreme caldă
De Alina Gaju 19 aprilie 2014

Soare prietenos și vânt care doar va adia. Sunt câteva dintre suprizele pe care ni le face primăvara pentru zilele de Paște. Încălzirea vremii nu poate decât să ne bucure, iar meteorologii vin exact cu veștile pe care le așteptam. Pe litoral, temperaturile sunt în continuă creștere chiar dacă, din când în când, vor mai fi și câțiva stropi de ploaie.

Bunătățile tradiționale de Paște, livrate la domiciliu
De Cristi Popovici 19 aprilie 2014

Să pregătești masa de Paște îți poate lua și două zile, iar gospodinele știu asta cel mai bine. O tânără din Constanța vine cu soluția pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie pentru a găti sarmale, drob sau borș de miel și le aduce acasă gata preparate. Are zeci de comenzi pe care trebuie să le onoreze până mâine, când familiile se strâng la prânz pentru tradiționala masă. Iar bucătarii trag din greu pe a fi gata totul la timp.

Constănțenii, la cumpărături pe ultima sută de metri
De Andreea Filip 19 aprilie 2014

Înainte de Paște, piețele au devenit neîncăpătoare. Constănțenii au roit printre tarabe la primele ore ale dimineții pentru ultimele cumpărături. Verdețurile, legumele proaspete și fructele au fost la mare căutare, în timp ce galantarele cu miei erau goale. După-amiază drumul tuturor a fost spre hipermarketuri.

Iepurașul a venit ... pe bicicletă, cu daruri pentru copiii de la Centrul „Aluniș“
De Alina Gaju 19 aprilie 2014

Iepurașul a găsit o metodă inedită de a le aduce cadouri copiilor. Și-a luat drept ajutoare mai mulți elevi de la Liceul Virgil Madgearu din Constanța și, împreună, pe două roți, au pornit pedalând spre Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență “Aluniș”. Aici, micuții abia îi așteptau. Și nu oricum, ci cu zeci de poezii învățate, pe care le-au recitat cu emoție. Inițiativa liceenilor face parte dintr-un proiect intitulat “Dăruiește zâmbete”.

Constănțenii au participat seara trecută la Prohod, slujba înmormântării Mântuitorului
De Alex Costea 19 aprilie 2014

La finalul unei săptămâni în care au rememorat patimile Mântuitorului și după o zi de post negru, constănțenii au luat parte aseară la Prohodul Domnului. Ceremonia religioasă reprezintă punerea în mormânt a lui Iisus.

Copiii din centrele de plasament sărbătoresc Paștele alături de familiile adoptive
De Silvia Pascale 18 aprilie 2014

Într-o dezlănțuire de bucurie, copiii din centrele de plasament constănțene s-au aruncat în brațele oamenilor care au decis să-i ia în familia lor de sărbători, apoi le-au mulțumit pentru acest gest minunat. Totul a fost posibil în urma Campaniei Neptun TV „Oferă familia ta unui copil fără familie”.

Haine noi de sărbători: constănțenii au început cumpărăturile pentru Paște
De Oana Iancu 18 aprilie 2014

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt pe ultima sută de metri, iar în marile centre comerciale, încă de la primele ore ale dimineții, s-a creat un adevărat furnicar.

Cumpărături înainte de Paște: oamenii s-au îmbrâncit pentru cozonaci
De Andreea Radu 18 aprilie 2014

Bătaie pe cozonaci, într-un hypermarket din București. Zeci de persoane, care așteptau să le vină rândul la raionul cu produse de patiserie, au uitat de cele sfinte și, în Vinerea Mare, s-au îmbrâncit și și-au aruncat vorbe grele.

Aglomerație în piețele din Constanța, înainte de Paște
De Andreea Filip 18 aprilie 2014

Se spune că în Vinerea Mare trebuie să fim mai îngăduitori. Dar toleranța și gândurile bune s-au risipit imediat în piețe, acolo unde, la primele ore ale dimineții, pentru o pulpă de miel sau o legătură de verdețuri oamenii au căzut în păcatul vorbelor grele. Spre după-amiză, orașul s-a aglomerat mai ales în zona hipermarketurilor.

Vinerea Mare - o zi marcată de semnificații și superstiții
De Livia Petrescu 18 aprilie 2014

Vinerea Mare este ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost judecat, schingiuit, răstignit pe cruce și îngropat.

Vinerea Mare, ziua în care Iisus este judecat, răstignit și îngropat
De Madalina Pavel si Alina Gaju 18 aprilie 2014

Este Vinerea Mare, ziua plângerii și a patimilor. Întreaga creștinătate este în doliu pentru că în Iisus a fost răstignit și a murit pe cruce pentru mântuirea neamului. Simbolic, astăzi credincioșii ajung în mormântul Mântuitorului, trecând pe sub Sfântul Epitaf. Și catolicii marcheză această zi de doliu printr-o ceremonie specială numită Adorația Sfintei Cruci.

România, măturată de ninsori și ploi
De Cristina Pancrat 18 aprilie 2014

Paștele se apropie cu pași repezi, însă România este măturată de ninsori abundente și ploi însemnate cantitativ. Meteorologii emit cod după cod.