sîmbătă, 31 ianuarie 2015

SC RAJA SA a inaugurat un centru zonal la Murfatlar

De Roxana Glăvan 20:21, 1 iunie 2012 917 vizite Social

Vom ști în orice moment când funcționează o pompă la Buftea, de ce la Năvodari, deși este plin rezervorul, continuă să funcționeze un utilaj sau când este o avarie la Constanța. O spun reprezentanții SC RAJA SA, care astăzi au inaugurat în localitatea constănțeană Murfatlar un centru zonal unde funcționează și un centru de excelență ce folosește sisteme de comunicare a datelor la distanță, pe calea undelor. Investiția este o premieră pentru țara noastră.

 

Centrul zonal ce adăpostește și un centru de excelență a fost inaugurat de SC RAJA SA la Murfatlar. Practic, o clădire veche a fost transformată complet și dotată cu aparatură Motorola, ce folosește un sistem de transmitere a datelor pe calea undelor 24 de ore din 24. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, compania va putea economisi energie, utilajele nu vor mai funcționa în gol, nu vor mai fi atât de multe avarii, iar dacă vor fi, se va putea interveni mai ușor. Asta înseamnă prețuri mai mici în producerea apei și în livrarea către populație. Totul este posibil cu ajutorul sistemelor de la Murfaltar, pe care primii cursanți învață să le folosească. Acest tip de tehnologie nu este utilizat numai în sectorul apă-canal, având aplicații și în sectoare precum petrol, gaze, transport de energie electrică sau infrastructură de transport. După implementarea sistemului, următorul proiect vizează citirea de la distanță a apometrelor consumatorilor în orice locație unde funcționează SC RAJA SA.

Comenteaza aceasta stire

SOS DELFINARIUL CONSTANȚA: antrenorii delfinilor Ni-Ni și Chen-Chen au nevoie de sponsori!
De Silvia Pascale 31 ianuarie 2015

SOS lansat de Delfinariul din Constanța. Cei doi antrenori ai jucăușilor NI-NI și CHEN-CHEN au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și putea continua activitatea. Oamenii spun că nu mai pot trăi cu un salariu lunar de 1000 de lei care nu a mai fost schimbat de ani de zile din cauza unei grile fixate de Ministerul Culturii.

Ploile și vântul puternic au făcut prăpăd în țară. Zeci de localități au fost afectate
De Cristina Pancrat 31 ianuarie 2015

Previziunile meteorologilor s-au adeverit. Ploile și vântul puternic au afectat mai multe județe și au lăsat în urmă acoperișuri smulse, copaci trântiți la pământ și zeci de localități fără curent electric. ANM a emis o nouă informare de ploi, vânt și ninsori pentru toată țara.

“Zilele Turbinilor“ încheie Festivalul Filmului Rus de la Constanța
De Roxana Murat 31 ianuarie 2015

Regalul filmelor rusești s-a încheiat în această seară. “Pescărușul”, “Moscova nu crede în lacrimi” sau “Zilele Turbinilor” au fost producțiie urmărite la Casa de Cultură din Constanța de iubitorii celei de-a șaptea arte.

Se strică vremea. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt pentru Constanța și alte 6 județe

Aministrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea.

În brațele Afroditei - Filmul serii la Neptun TV

Această seară aduce la Neptun TV, de la ora 21.00, filmul românesc “În brațele Afroditei”. Pelicula din 1978 este regizată de Mircea Drăgan.

Trafic îngreunat în centrul Constanței din cauza unei avarii
De Cristina Burcea 30 ianuarie 2015

Au curs valuri astăzi în centrul Constanței după ce o conductă a SC RAJA SA s-a spart. Din această cauză locuitorii din zonă nu au avut două ore apă la robinete. Reprezentanții Regiei spun că au în plan înlocuirea conductei.

Se strică vremea. Meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de ploi abundente și ninsori
De Cristina Pancrat 30 ianuarie 2015

Se întoarce vremea rea. Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi, vânt și ninsori pentru 18 județe din jumătatea de vest a țării.

Persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutite de impozit pentru toate veniturile!

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, începând din acest an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, prin Ordonanța Guvernului nr. 4/2015, informează Ministerul Muncii.

„Din folclorul muzical al tătarilor dobrogeni”, o carte giuvaier pentru această minoritate
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

Bogăția și frumusețea folclorului tătarilor din Dobrogea pot fi cunoscute grație pasiunii cu care s-a dedicat cercetării, etno-muzicologul Ghizela Sulițeanu.

Guvernul și Arhiepiscopia Tomisului își oferă sprijinul pentru reabilitarea sinagogii de la malul mării
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

“Sinagoga din Constanța ar putea fi reabilitată în cel mult doi ani”. Declarația a fost făcută, astăzi, de președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Paradox românesc. Țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, dar suprafața cultivată este mult mai mică
De Oana Iancu 29 ianuarie 2015

Paradoxul agriculturii românești. Deși țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, suprafața cultivată este mult mai mică.

SE OPREȘTE APA pentru 24 de ore! Locuitorii, sfătuiți să-și facă rezerve!
De Cristi Popovici 29 ianuarie 2015

Locuitorii din Eforie Nord și Agigea vor rămâne o zi fără apă potabilă. SC RAJA SA anunță că, marți, 3 februarie, va întrerupe alimentarea cu apă în Eforie Nord și Agigea, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare la magistrala care deservește cele două localități

Premierul Victor Ponta anunță noi măsuri pentru bugetari și Diaspora
De Cătălin Manea 29 ianuarie 2015

Nu putem avea școli și spitale ca în Germania fără creșterea numărului de contribuabili la bugetul de stat.

Vrei un film bun? Festivalul filmului rus s-a deschis la Constanța. Intrarea gratuită
De Cristina Burcea 28 ianuarie 2015

Film de Oscar pe scena constănțeană. Pelicula “Moscova nu crede în lacrimi” a fost proiectată în această seară în deschiderea Festivalului Zilele Filmului Rus, care se desfășoară la Casa de Cultură din Constanța.

Un nou gazoduct va traversa România și Bulgaria, până în Slovacia - România ar putea deveni INDEPENDENTĂ ENERGETIC!

Slovacia va încheia un memorandum cu Romania și Bulgaria pentru un gazoduct către Balcani

Cardul de sănătate, operațional din 1 februarie. Din iulie, vom juca și la Loteria Bonurilor Fiscale
De Alina Gâju 28 ianuarie 2015

Cardul național de sănătate va fi operațional din 1 februarie și va fi distribuit nu doar prin poștă, ci și de medicii de familie. Este decizia luată de Guvern în ședința de astăzi.

Conducerea Spitalului Județean Constanța liniștește mămicile: „Nu este nicio epidemie de enterocolită la Pediatrie“
De Madalina Pavel 28 ianuarie 2015

Constanța are nevoie de o unitate medicală destinată exclusiv copiilor. Locurile existente în Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean sunt insuficiente iar până acum s-au modernizat doar zece saloane.

Un bărbat din Poarta Albă a murit în prima zi de muncă în străinătate. Familia cere sprijin pentru a-i repatria trupul
De Antonia Maer 28 ianuarie 2015

A plecat peste hotare ca să-și ajute fiica să înceapă o viață nouă, însă destinul avea alte planuri cu el.

TVA REDUS la toate categoriile de produse - Guvernul pregătește și noi măsuri sociale!
De Bogdan Muzgoci 28 ianuarie 2015

Din 2016, Guvernul vrea să reducă taxa pe valoarea adăugată la toate categoriile de produse.

DONAȚIE. Paturi de spital moderne pentru unitățile din Cumpăna și Eforie

Asociația de Întrajutorare a Spitalelor din România – „Verein Medikamenten, Medizinal und Spitalgeräte Hilfe für Rumänien” a donat în cursul acestei săptămâni 25 de paturi electrice, de spital, județului Constanța.