vineri, 1 august 2014

SC RAJA SA a inaugurat un centru zonal la Murfatlar

De Roxana Glăvan 20:21, 1 iunie 2012 879 vizite Social

Vom ști în orice moment când funcționează o pompă la Buftea, de ce la Năvodari, deși este plin rezervorul, continuă să funcționeze un utilaj sau când este o avarie la Constanța. O spun reprezentanții SC RAJA SA, care astăzi au inaugurat în localitatea constănțeană Murfatlar un centru zonal unde funcționează și un centru de excelență ce folosește sisteme de comunicare a datelor la distanță, pe calea undelor. Investiția este o premieră pentru țara noastră.

 

Centrul zonal ce adăpostește și un centru de excelență a fost inaugurat de SC RAJA SA la Murfatlar. Practic, o clădire veche a fost transformată complet și dotată cu aparatură Motorola, ce folosește un sistem de transmitere a datelor pe calea undelor 24 de ore din 24. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, compania va putea economisi energie, utilajele nu vor mai funcționa în gol, nu vor mai fi atât de multe avarii, iar dacă vor fi, se va putea interveni mai ușor. Asta înseamnă prețuri mai mici în producerea apei și în livrarea către populație. Totul este posibil cu ajutorul sistemelor de la Murfaltar, pe care primii cursanți învață să le folosească. Acest tip de tehnologie nu este utilizat numai în sectorul apă-canal, având aplicații și în sectoare precum petrol, gaze, transport de energie electrică sau infrastructură de transport. După implementarea sistemului, următorul proiect vizează citirea de la distanță a apometrelor consumatorilor în orice locație unde funcționează SC RAJA SA.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

România, tot mai căutată de TURIȘTI. Peste 3,5 MILIOANE DE OAMENI au vizitat țara noastră în prima jumătate a anului
De Elenis Vlahbei 1 august 2014

Românii dar și străinii aleg țara noastră ca destinație de vacanță. Conform Institului Național de Statistică, 3,5 milioane de turiști s-au cazat în România în primul semetru al acestui an, cu 5,1 mai mult față de 2013.

A început FOLK YOU. Timp de trei zile, VAMA VECHE răsună în ACORDURI DE CHITARĂ
De Sorin Dragomir 1 august 2014

Deși a stat sub semnul întrebării până în ultima clipă, a zecea ediție a Festivalului Folk You a început în Vama Veche! Ovidiu Mihăilescu, Andrei Păunescu, orchestra Zuralia sau trupa Alternosfera au urcat pe scena amplasată pe plaja din nordul stațiunii. Pentru trei zile, Vama va răsuna de acordurile chitarelor și a vocilor consacrate din folkul românesc. Ca de fiecare dată, publicul a cântat și s-a bucurat alături de artiști.

ATENȚIE, ȘOFERI! TRAFIC BLOCAT SPRE MARE. COZILE se întind pe câțiva kilometri spre SUDUL LITORALULUI. GALERIE FOTO
De Roxana Glăvan 1 august 2014

Aglomerație infernală pe toate drumurile care duc spre mare. Se circulă bară la bară pe Autostrada Soarelui, în dreptul stației de taxare de la Fetești și pe DN 39 care face legătura între Constanța și sudul litoralului. Pentru fluidizarea traficului, Guvernul a decis suspendarea taxei de trecere a podului din zona Fetești-Cernavodă. Tot aici, în această dimineață s-a produs un accident grav, în urma căruia o persoană a fost rănită.

LIBER în drum SPRE MARE! Taxa de trecere a Podului de la Fetești A FOST SUSPENDATĂ

Au fost cozi kilometrice pe Autostrada Soarelui, în această dimineață. Mii de șoferi care se îndreptau spre mare au așteptat să plătească taxa de trecere a Podului de la Fetești.

TONE DE ALIMENTE și carburanți din REZERVA DE STAT vor ajunge la oamenii afectați de INUNDAȚIILE din județele Olt, Dolj și Argeș
De Alina Gâju 31 iulie 2014

Tone de alimente și carburanți au fost scoase din Rezerva de Stat și vor ajunge la oamenii afectați de inundațiile din județele Olt, Dolj și Argeș.

Au plonjat în apa mării și au rămas PARALIZAȚI PE VIAȚĂ
De Madalina Pavel 31 iulie 2014

Fiți cu mare băgare de seamă! Un salt spectaculos în apă vă poate trimite direct în căruciorul cu rotile, pentru că riscați să rămâneți paralizați pe viață. Medicii spun că, în această vară, doi tineri și-au fracturat coloana vertebrală. Din păcate, pe plajă sunt mulți cei care își pun viața în pericol și sar în apă de pe stabilopozi sau de pe ambarcațiunile de agrement.

TARIFE modificate la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța. Află cât COSTĂ acum un BILET!
De Victor Radu 31 iulie 2014

Tarife modificate la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, bani pentru plata salariaților acestei instituții, dar și pentru unele proiecte în derulare ale primăriilor din județ. Sunt câteva dintre hotărârile adoptate astăzi de Consiliul Județean. Aleșii au aprobat și modificările la bugetul pe 2014 după ce au fost alocate fonduri suplimentare și pentru Teatrul de Stat Constanța, necesare unor reparații.

Ploile amenință din nou România! COD ROȘU de INUNDAȚII în șapte județe
De Victor Radu 31 iulie 2014

Dezastrul continuă după viiturile care au lovit România. Trei oameni au murit, iar pe un altul rudele îl caută disperate. La Caraș Severin un dig s-a rupt, iar oamenii au fost evacuați. În Gorj un copil a fost salvat în ultima clipă. Codul roșu de inundații a fost prelungit până mâine și vizează râurile din 7 județe. În plus, de noaptea trecută au intrat în vigoare și două coduri de precipitații în aceeași zonă, unul portocaliu și altul galben. În urmă cu 30 de minute Guvernul s-a întrunit pentru un nou comandament.

POTOP DUPĂ INUNDAȚII. Un om a murit, alți patru sunt dați dispăruți și mii de locuințe au fost distruse
De Victor Radu 30 iulie 2014

Oameni care au stat cu orele în podurile caselor ori agățați de copaci rugându-se ca cineva să vină să-i salveze. Părinți care nu au mai apucat decât să-și ia copiii de mână și să fugă din calea viiturilor. Sunt dramele prin care au trecut miile de sinistrați din Oltenia devastată de viituri. Apele au luat viața unui om și au făcut ca alți patru să dispară odată cu puhoaiele care au măturat în viteză sate întregi. Operațiunile de salvare au fost și ele dramatice, iar militarii și jandarmii au încercat din răsputeri să limiteze efectele inundațiilor.

Traficul pe Transalpina este blocat din cauza alunecărilor de teren
De Elenis Vlahbei 30 iulie 2014

Trafic blocat pe Transalpina. Din cauza alunecărilor de teren, pe mai multe porțiuni de drum nu se poate circula. Șoferii sunt sfătuiți să aleagă rute ocolitoare până când șoseaua va fi refăcută.

STELA COCÂRLEA, la ASTA-I VIAȚA! ... la Mare

Directorul Art - Center of the Arts din Kuwait, Stela Cocârlea îi învață pe copiii din Kuweit tainele baletului. Prima elevă care a pus poantele în picioare a exclamat că degetele ei s-au îndrăgostit de balet!

INUNDAȚII CATASTROFALE în România. CODUL ROȘU A FOST PRELUNGIT
De Victor Radu si Andreea Filip 30 iulie 2014

Pericolul pentru județele afectate de inundații nu a trecut. Codul roșu de inundații a fost prelungit până mâine dimineață, iar din această noapte revin ploile, și tot în cantități semnificative. Viitura din Oltenia a făcut prima victimă și la București. Premierul l-a demis astăzi pe directorul Administrației Apelor Române. Victor Ponta a anunțat la comandamentul pentru situații de urgență că autoritățile din Gorj, Vâlcea și Argeș vor primi câte 12 milioane de lei de la Guvern pentru cheltuieli de urgență.

În lipsa spațiilor verzi, bucureștenii au găsit soluția care în câțiva ani ar putea ajuta la combaterea poluării: grădinile suspendate
De Andreea Radu 29 iulie 2014

Multele grade din termometre, traficul infernal care este principalul factor poluant și lipsa spațiilor verzi. Toate acestea fac ca aerul să devină irespirabil în Capitală. Și unde s-ar mai putea construi parcuri atunci cînd nici blocuri de locuințe nu sunt destule. Ei bine, se pare că această problemă a fost rezolvată în marile capitale ale lumii iar, de curând, soluția a fost aplicată și de bucureșteni.

ROMÂNUL care A REVOLUȚIONAT MEDICINA în SUA s-a întors să lupte cu SISTEMUL BOLNAV din ROMÂNIA
De Madalina Pavel 29 iulie 2014

În timp ce mii de doctori pleacă din România, un medic care a făcut carieră la Stanford, una dintre cele mai renumite universități din lume, s-a întors în țara noastră. Vorbim de doctorul Ștefan Mindea, care la 36 de ani a devenit șeful secției de neurochirurgie a prestigioasei universități americane și, cinci ani la rând, a fost în top 5 al celor mai buni neurochirurgi.

Aventura MIROSURILOR NEPLĂCUTE din autobuz. Unii preferă să stea CERTAȚI CU SĂPUNUL
De Silvia Pascale 29 iulie 2014

Nu tot românul este frate cu săpunul. De acest lucru sunt convinși și constănțenii care zi de zi trebuie să îndure mirosurile neplăcute ale celor care nu au grijă de igiena lor personală.

AVARIE RAJA. Trafic BLOCAT pe Bulevardul AUREL VLAICU

Pentru remedierea unei avarii survenite astăzi pe conducta de alimentare cu apă cu diametrul 800 mm, la intersecția bd. Aurel Vlaicu și Tomis, echipele RAJA Constanța intervin la această...

POVESTEA sa a făcut ÎNCONJURUL ROMÂNIEI. PROF. DR. ȘTEFAN MINDEA, la ASTA-I VIAȚA!…la Mare

A devenit, la doar 36 de ani, șeful secției de neurochirurgie a prestigioasei universități americane Stanford, și a fost cinci ani la rând în top 5 al celor mai buni neurochirurgi.

APELE AU DEVASTAT GORJUL și VÂLCEA. CODUL GALBEN de PLOI se PRELUNGEȘTE

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea tip Cod Galben de vreme rea, începând de astăzi, ora 10.00, până mâine, ora 22.00.

PETRECERI de RAMAZAN BAIRAM. MUSULMANII s-au distrat pe RITMURI ORIENTALE
De Roxana Murat 29 iulie 2014

După o lună de post, musulmanii care sărbătoresc zilele acestea Ramazan Bairam s-au distrat până în zori. În timp ce adulții au ales să petreacă la restaurant, tinerii au dansat fără întrerupere în cluburile din stațiunea Mamaia. Sărbătoarea continuă și astăzi, așa că turcii și tătarii au un nou motiv de distracție.

JUDECĂTORII și PROCURORII condamnați definitiv NU vor mai beneficia de PENSIE SPECIALĂ
De Roxana Murat 29 iulie 2014

Judecătorii și procurorii condamnați definitiv nu vor mai beneficia de pensie specială. Legea care reglementează pensiile magistraților a fost votată în Parlament în urma cu o lună și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Tinerii nu știu VERSURILE IMNULUI NAȚIONAL și nici cine l-a scris
De Oana Iancu 29 iulie 2014

“Deșteaptă-te române!” sunt cuvintele care au marcat istoria României. Astăzi, de Ziua Imnului Național și la 166 de ani de când a fost cântat pentru prima oară, versurile acestui cântec au răsunat pe faleza Comandamentului Flotei de la Constanța. Din păcate, tinerii nu îi cunosc strofele și nici cine l-a scris.