joi, 2 octombrie 2014

SC RAJA SA a inaugurat un centru zonal la Murfatlar

De Roxana Glăvan 20:21, 1 iunie 2012 903 vizite Social

Vom ști în orice moment când funcționează o pompă la Buftea, de ce la Năvodari, deși este plin rezervorul, continuă să funcționeze un utilaj sau când este o avarie la Constanța. O spun reprezentanții SC RAJA SA, care astăzi au inaugurat în localitatea constănțeană Murfatlar un centru zonal unde funcționează și un centru de excelență ce folosește sisteme de comunicare a datelor la distanță, pe calea undelor. Investiția este o premieră pentru țara noastră.

 

Centrul zonal ce adăpostește și un centru de excelență a fost inaugurat de SC RAJA SA la Murfatlar. Practic, o clădire veche a fost transformată complet și dotată cu aparatură Motorola, ce folosește un sistem de transmitere a datelor pe calea undelor 24 de ore din 24. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, compania va putea economisi energie, utilajele nu vor mai funcționa în gol, nu vor mai fi atât de multe avarii, iar dacă vor fi, se va putea interveni mai ușor. Asta înseamnă prețuri mai mici în producerea apei și în livrarea către populație. Totul este posibil cu ajutorul sistemelor de la Murfaltar, pe care primii cursanți învață să le folosească. Acest tip de tehnologie nu este utilizat numai în sectorul apă-canal, având aplicații și în sectoare precum petrol, gaze, transport de energie electrică sau infrastructură de transport. După implementarea sistemului, următorul proiect vizează citirea de la distanță a apometrelor consumatorilor în orice locație unde funcționează SC RAJA SA.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Meșterii populari au adus la „Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean” costume populare dintre cele mai frumose
De Oana Iancu 2 octombrie 2014

În urmă cu 50 de ani, femeile își coseau iile în culori contrastante, special pentru a putea fi purtate duminica, la biserică. În Bucovina tradiția se mai păstrează și astăzi. Și pentru că cei care trec pragul Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean să se poată bucura și ei de frumusețea costumelor populare țesute manual, cele mai pricepute bucovinence au venit la malul mării.

Seniorii, sărbătoriți de Primăria Constanța
De Silvia Pascale 2 octombrie 2014

“Munca îl înnobilează pe om, și nu trândăvia. Cu cât trudești mai mult, cu atât ești mai longeviv”. Este sfatul pe care l-am primit astăzi de la o octogenară din Constanța. Și ea, și alți numeroși pensionari care au împlinit 80 de ani de viață sau 5 decenii de căsnicie, au fost sărbătoriții Primăriei. Radu Mazăre i-a felicitat personal pentru vârsta frumoasă la care au ajuns.

În această noapte, la ora 00:00, ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ pentru alegerile prezidențiale
De Andreea Filip 2 octombrie 2014

În această noapte la ora 00:00 începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a anunțat în această dimineață într-o videoconferință cu prefecții că în acest demers sunt implicate peste 30 de mii de forțe de ordine.

Ziua Scafandrilor, celebrată la Constanța printr-un mod original: dintr-un elicopter au fost aruncate buchete de flori în portul turistic Tomis
De Cristi Popovici 1 octombrie 2014

Acțiunea a fost organizată de soția celui care a fost Gheorghe Oancea, fondadorul Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, plecat din această lume anul trecut, în urma unui infarct.

Studenții nigerieni au sărbătorit Ziua Independenței Nigeriei dăruind
De Madalina Pavel 1 octombrie 2014

Își croiesc un drum în viață cu ajutorul profesorilor universitari din România, iar acum vor și ei să întindă o mână de ajutor. Vorbim despre studenții nigerieni de la Universitatea Maritimă din Constanța care au donat astăzi rechizite pentru micuții de la Centrul de primire a copilului în regim de urgență. Totul pentru a marca Ziua Independenței Nigeriei.

România a trecut, într-o singură zi, prin două anotimpuri. La mare a fost vreme de plajă, la munte s-a instalat iarna
De Silvia Pascale 1 octombrie 2014

În prima zi a lunii octombrie, România a trecut prin două anotimpuri total opuse. La mare, a fost vară în toată regula cu 25 de grade Celsius la soare și oameni care s-au bronzat pe plajă, în timp ce în Harghita, vremea rece i-a convins pe reprezentanții RADET să dea drumul la căldură. De mâine însă, frigul se va instala în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor scădea brusc, chiar și cu 10 grade Celsius.

Vrei să lucrezi LEGAL în STATELE UNITE? Acum poți aplica pentru Loteria Vizelor. Află AICI ce trebuie să faci
De Robert Cioancă 1 octombrie 2014

Statele Unite au lansat, astăzi, programul Loteria Vizelor pentru anul 2016. Potrivit Ambasadei SUA din București, înscrierile se fac până pe 3 noiembrie.

Spectacol CARITABIL pentru reconstrucția Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți din cadrul Spitalului Județean

Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski“ va găzdui un spectacol inedit de dans sportiv, prezentat de școala Master Dance din Constanța, în cadrul proiectului caritabil „Dăruiește primul zâmbet“.

Cât vor plăti șoferii TAXA AUTO de anul viitor. Cum se va calcula TIMBRUL DE MEDIU în 2015

Timbrul de mediu valabil în 2015 se va calcula in functie de noi criterii, în conformitate cu cele stabilite de Banca Central Europeană.

Numărul turiștilor cazați la pensiunile și hotelurile din România a crescut în primele opt luni ale anului. Află care sunt datele furnizate de INS!
De Silvia Pascale 1 octombrie 2014

Vești bune pentru turismul românesc. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică numărul turiștilor cazați la pensiunile și hotelurile din România, a crescut, în primele opt luni ale anului, cu 5,7 procente față de aceeași perioadă din 2013.

La Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean mustul se prepară direct în fața clientului. Gustul este unic
De Oana Iancu 30 septembrie 2014

Miroase a must proaspăt la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean de la Pavilionul Expozițional. A trecut vremea culesului, așa că producătorii, veniți din toate zonele țării, au adus la târg licoarea dulce-acrișoară. Interesant este că mustul poate fi preparat și direct în fața clientului.

Reparații „la vedere”. Șoferii care nu sunt lăsați să asiste la reparația mașinii în service-uri pot refuza plata lucrării
De Cristi Popovici 29 septembrie 2014

Din această lună, șoferii care nu sunt lăsați să asiste la reparația mașinii în service-uri, pot refuza plata lucrării. Sunt acoperiți de o nouă lege care îi obligă pe patroni să îi permită clientului să vadă tot ce se lucrează la mașina lui. Fie prin geamul încăperii, fie prin intermediul unui sistem de supraveghere video. Măsura a fost pusă în aplicare din cauza numărului mare de plângeri la adresa mecanicilor care îi furau pe șoferi la manoperă sau la piese.

CORIGENȚI LA ÎNTREȚINERE. Profesor și educatoare, SECHESTRAȚI în căminul în care locuiesc din cauza DATORIILOR IMENSE!
De Andreea Filip 29 septembrie 2014

Un profesor și o educatoare care locuiesc în căminul unui liceu din Constanța s-au trezit încuiați în clădire. Directoarea unității de învățământ care administrează căminul spune că o instanță i-a dat dascălului ordin de executare silită a bărbatului, dar că acesta nu vrea să plece. Educatoarea a renunțat la proces, dar nu și la cameră.

Fructul tinereții veșnice, la „Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean”
De Oana Iancu 29 septembrie 2014

Explozie de culoare și parfum la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean. Crizanteme, lămâi ori portocali sunt doar câteva dintre plantele ce se găsesc pe platoul din fața Pavilionului Expozițional. Ba chiar, în acest an, producătorii au adus și plante de goji.

REVOLTĂTOR. Un medic din Pitești le-a transmis părinților unui bebeluș bolnav că NU ARE CHEF SĂ-L CONSULTE
De Elenis Vlahbei 29 septembrie 2014

Caz revoltător la Pitești! Un bebeluș cu febră mare a fost plimbat de la un spital la altul. Părinții spun că, în final, au ajuns să-l trateze acasă, pentru că medicul specialist la care au fost trimiși le-a transmis că nu are chef de ei.

Atenție, SE OPREȘTE APA CALDĂ în Constanța!
De Oana Iancu 29 septembrie 2014

Atenție, constănțeni! În această seară de la ora 22 și 30 de minute și până mâine dimineață, la ora 9.00, se oprește apa caldă în tot orașul.

PROTEZE MAMARE GRATUITE! Află cum poți obține un astfel de dispozitiv special. Atenție, stocul este limitat!
De Madalina Pavel 29 septembrie 2014

Cancer, un diagnostic de temut care din păcate face tot mai multe victime în țara noastră. Anual, 6.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de sân iar cele mai multe dintre ele ajung la operație. Iar mastectomia lasă urme adânci atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, a murit
De Cristina Pancrat 29 septembrie 2014

Cel mai longeviv mitropolit al Ortodoxiei din întreaga lume, Mitropolitul Banatului, a trecut în neființă azi-noapte. Sute de credincioși au venit cerniți la căpătâiul său, la Catedrala din Timișoara, au aprins lumânări și s-au rugat. În timpul vieții, numele Înalt Prea Sfințitului Nicolae Corneanu a fost legat de mai multe scandaluri, însă după Revoluție, Mitropolitul Banatului a fost primul reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române care a recunoscut că a colaborat cu fosta Securitate.

„Praf și fum”: campanie antidrog organizată la Constanța
De Roxana Murat 29 septembrie 2014

Alege viața! Este mesajul pe care l-a transmis actorul Radu Pietreanu, seara trecută, de pe scena unui club din Constanța. Împreună cu reprezentanții Asociației Tomis Antidrog, membrii trupei Vacanța Muzicală au adus în prim-plan problemele care apar o dată cu dependența de droguri.

Tricolor uriaș pe faleza cazinoului din Constanța
De Oana Iancu 28 septembrie 2014

Un tricolor de 100 de metri a fost întins în această seară, pe Faleza Cazinoului din Constanța de membri unei organizații nonguvernamentale care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

Premiu record la Loto. Jucătorii visează cu ochii deschiși la câștig
De Alina Gâju 28 septembrie 2014

Nu există român care să nu viseze, chiar și dacă nu joacă, la marele premiu Loto 6 din 49. Ideea că peste noapte ar putea fi mai bogați cu aproape 7 milioane de euro, le-a purtat astăzi pașii constănțenilor către agențiile loto.