luni, 30 martie 2015

SC RAJA SA a inaugurat un centru zonal la Murfatlar

De Roxana Glăvan 20:21, 1 iunie 2012 924 vizite Social

Vom ști în orice moment când funcționează o pompă la Buftea, de ce la Năvodari, deși este plin rezervorul, continuă să funcționeze un utilaj sau când este o avarie la Constanța. O spun reprezentanții SC RAJA SA, care astăzi au inaugurat în localitatea constănțeană Murfatlar un centru zonal unde funcționează și un centru de excelență ce folosește sisteme de comunicare a datelor la distanță, pe calea undelor. Investiția este o premieră pentru țara noastră.

 

Centrul zonal ce adăpostește și un centru de excelență a fost inaugurat de SC RAJA SA la Murfatlar. Practic, o clădire veche a fost transformată complet și dotată cu aparatură Motorola, ce folosește un sistem de transmitere a datelor pe calea undelor 24 de ore din 24. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, compania va putea economisi energie, utilajele nu vor mai funcționa în gol, nu vor mai fi atât de multe avarii, iar dacă vor fi, se va putea interveni mai ușor. Asta înseamnă prețuri mai mici în producerea apei și în livrarea către populație. Totul este posibil cu ajutorul sistemelor de la Murfaltar, pe care primii cursanți învață să le folosească. Acest tip de tehnologie nu este utilizat numai în sectorul apă-canal, având aplicații și în sectoare precum petrol, gaze, transport de energie electrică sau infrastructură de transport. După implementarea sistemului, următorul proiect vizează citirea de la distanță a apometrelor consumatorilor în orice locație unde funcționează SC RAJA SA.

Comenteaza aceasta stire

Își duc traiul de pe o zi pe alta, iar azi au primit o mână de ajutor. Bătrânii Constanței au fost sărbătoriți de Primărie
De Andreea Filip 30 martie 2015

Mereu cu grija zilei de mâine, unii dintre ei fără niciun ajutor, bătrânii Constanței au avut astăzi un motiv să zâmbească.

LEGEA RAFTURILOR a intrat în vigoare! Produsele cu preț redus sau aproape de expirare, expuse în spații speciale!

De duminică a intrat în vigoare Legea 57/2015, poreclită deja LEGEA RAFTURILOR, care stabilește obligativitatea comercianților de a expune produsele cu preț redus în rafturi speciale, cu trei zile înainte de expirarea termenului de valabilitate.

31 martie, ultima zi în care puteți beneficia de bonificații la plata taxelor și impozitelor locale
De Roxana Glăvan 30 martie 2015

Dacă nu ați achitat taxele și impozitele locale pentru primul trimestru, atunci vă spunem că mai aveți la dispoziție doar astăzi și mâine. De la 1 aprilie, veți plăti penalități și nici nu veți mai beneficia de bonificație.

Prețul gigacaloriei rămâne redus cu 10% la Constanța. Fuzionarea CET cu RADET mai întârzie
De Victor Radu 30 martie 2015

Constănțenii vor plăti un preț redus la încălzire și pentru luna martie, adică de 310 lei pe gigacalorie. Asta după ce Primăria a alocat 5 milioane de lei pentru subvenționarea încălzirii pentru toți abonații RADET.

HOROSCOP: Ce șanse sunt să-ți găsești iubirea vara aceasta

Se apropie anotimpul călduros, iar tu nu îți dorești să fii din nou singură?

Constănțenii care au promovat Jurilovca și Gura Portiței, cu un clip de doar 100 de lei, la Asta-i Viața!

Jurilovca, una dintre porțile de intrare în Delta Dunării, și-a dezvăluit frumusețile la Târgul de Turism de la Viena și a devenit rapid un tărâm pe care străinii vor să îl vadă.

60 de ani de viață și 35 de carieră. Actorul Sorin Mihai Vasilescu și-a sărbătorit ziua de naștere pe scenă
De Roxana Murat 30 martie 2015

Și-a petrecut o mare parte din viață pe scenă, a interpretat sute de roluri, iar aseară, când a împlinit 60 de ani de viață, tot sub lumina reflectoarelor a fost.

Ciobanii din Cluj au pregătit mieii pentru Paște
De Roxana Murat 30 martie 2015

A început agitația la stânele din Sibiu. Ciobanii sunt asaltați de tot mai multe cereri pentru miei de Paște. Ca să aibă bunatăți din carne pe masă, oamenii trebuie să plătească între 20 și 25 de lei pe fiecare kilogram de carne. În magazine, prețurile se dublează.

Premiul categoriei I la Loto 6/49, de aproape 12,7 milioane de lei, nu a fost câștigat
De Cristina Pancrat 30 martie 2015

Șase numere fără noroc au fost extrase la loto 6 din 49. Asta pentru că niciun român nu a reușit să le ghicească. Acestea sunt 22, 10, 4, 6, 18 și 9.

Mai multe drumuri din județul Buzău s-au surpat din cauza ploilor abundente
De Roxana Murat 30 martie 2015

Atenție șoferi dacă ajungeți la Buzău. Drumul Național 10 s-a surpat pe o distanță de 10 metri. Reprezentanții ISU Buzău pun totul pe seama ploilor abundente care au provocat alunecări de teren.

Cutremur după cutremur. În zona Vrancea s-a înregistrat cel mai mare seism din acest an
De Cristina Burcea 29 martie 2015

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs, noaptea trecută, în zona Vrancea.

Credincioșii catolici sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor - GALERIE FOTO
De Andreea Filip 29 martie 2015

Credincioșii catolici din lumea întreagă sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor. La Vatican, Papa Francis a condus procesiunea din Piața Sfântu Petru și a adus un omagiu celor uciși pentru credința lor. La Biserica Sfântul Anton din Constanța oamenii au venit cu ramuri de salcie în mâini și au ascultat Sfânta Liturghie. Săptămâna viitoare sunt Floriile și la ortodocși.

România a trecut la ora oficială de vară
De Alex Costea 29 martie 2015

Astăzi este cea mai scurtă zi din an, cu doar 23 de ore. Noaptea trecută, ceasurile noastre nu au mai ținut cont de reguli și, cât ai clipi, au sărit de la ora trei direct la ora patru. Cei care s-au aflat la serviciu s-au bucurat să plece mai repede acasă.

Primăria Constanța a împărțit asociațiilor de proprietari flori, gazon și gard viu
De Roxana Glăvan 28 martie 2015

Mai sunt două săptămâni până la Paște și toată lumea se pregătește de curățenia de primăvară. Nu doar în case, ci și în grădinile din jur. Primăria Constanța a distribuit, astăzi, asociațiilor de proprietari arbuști, flori și gazon.

Zilele Asistenței Sociale la Cumpăna: ce înseamnă să fii asistent social
De Alina Gâju 28 martie 2015

Să fie empatic și să își deschidă sufletul spre fiecare persoană aflată în dificultate. Sunt două dintre condițiile necesare pentru a fi un bun asistent social. În luna martie a fiecărui an se sărbătorește Ziua Asistenței Sociale.

Piesa “Visul unei nopți de vară” a avut premiera, seara trecută la Constanța
De Roxana Murat 28 martie 2015

De Ziua Mondială a Teatrului, constănțenii au primit cadou “Visul unei nopți de vară”. Piesa scrisă de William Shakespeare în urmă cu peste patru sute de ani, a avut premiera, seara trecută pe scena Teatrului de Stat din Constanța.

Ctitorul primului teatru românesc din Dobrogea, comemorat la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

“Demostene Tranulis a fost un mare filantrop și iubitor de artă, iar numele lui va dăinui prin ceea ce ne-a lăsat moștenire”. Cuvintele le aparțin nepoatelor celui care a ctitorit primul teatru românesc din Dobrogea, actualul “Fantasio”.

CONSTANȚA STINGE LUMINA! „Ora Pâmântului” va fi marcată în peste 7000 de orașe!
De Oana Iancu 27 martie 2015

„Dăruiește naturii din energia ta!” Este mesajul prin care românii sunt îndemnați ca în această seară, preț de 60 de minute, să stingă lumina.

97 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara. Iată cum au marcat studenții din Republica Moldova acest moment la Constanța
De Silvia Pascale 27 martie 2015

Au trecut 97 de ani de la unirea Basarabiei cu țara mamă în anului 1918, dar emoția acelui moment încă mai există.

EARTH HOUR. Primăria și Prefectura Constanța STING LUMINA de Ziua Pământului

Sâmbătă, 28 martie, la ora 20.30, de Ora Pământului, reprezentanții Primăriei Constanța îi invită pe locuitorii municipiului să participe la o lecție de ecologie la nivel mondial, prin stingerea luminii și închiderea tuturor aparatelor electrocasnice.

Eveniment cu zeci de oameni pentru marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Epilepsiei!
De Bogdan Muzgoci 27 martie 2015

Ziua Mondială de luptă împotriva Epilepsiei a fost marcată și în acest an în Capitală, sub semnul culorii violet. Zeci de copii, însoțiți de părinți, au participat la evenimentul Purple Salsa organizat de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, în colaborare cu mai multe școli de dans. Cei prezenti au demonstrat că boala poate fi învinsă dacă nu ești singur.