vineri, 6 martie 2015

SC RAJA SA a inaugurat un centru zonal la Murfatlar

De Roxana Glăvan 20:21, 1 iunie 2012 921 vizite Social

Vom ști în orice moment când funcționează o pompă la Buftea, de ce la Năvodari, deși este plin rezervorul, continuă să funcționeze un utilaj sau când este o avarie la Constanța. O spun reprezentanții SC RAJA SA, care astăzi au inaugurat în localitatea constănțeană Murfatlar un centru zonal unde funcționează și un centru de excelență ce folosește sisteme de comunicare a datelor la distanță, pe calea undelor. Investiția este o premieră pentru țara noastră.

 

Centrul zonal ce adăpostește și un centru de excelență a fost inaugurat de SC RAJA SA la Murfatlar. Practic, o clădire veche a fost transformată complet și dotată cu aparatură Motorola, ce folosește un sistem de transmitere a datelor pe calea undelor 24 de ore din 24. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, compania va putea economisi energie, utilajele nu vor mai funcționa în gol, nu vor mai fi atât de multe avarii, iar dacă vor fi, se va putea interveni mai ușor. Asta înseamnă prețuri mai mici în producerea apei și în livrarea către populație. Totul este posibil cu ajutorul sistemelor de la Murfaltar, pe care primii cursanți învață să le folosească. Acest tip de tehnologie nu este utilizat numai în sectorul apă-canal, având aplicații și în sectoare precum petrol, gaze, transport de energie electrică sau infrastructură de transport. După implementarea sistemului, următorul proiect vizează citirea de la distanță a apometrelor consumatorilor în orice locație unde funcționează SC RAJA SA.

Comenteaza aceasta stire

Iarna dă ultima lovitură României, după venirea… primăverii
De Mihai Tudorică 5 martie 2015

Iarna se întoarce în forță și aduce ninsori, vânt puternic și temperaturi scăzute. La Ministerul de Interne a fost convocat comandamentul de urgență. Jumătate din țară este sub cod galben iar mâine avertizarea se va extinde aproape în toată țara. Nu este exclus să fie emise chiar și coduri portocalii.

Criza timbrelor fiscale se va încheia la Constanța. De mâine le veți găsi la poștă
De Alina Gâju 5 martie 2015

Timbrele fiscale, la fel de rare precum cele de colecție, la Constanța. Situația fără precendent îi ține pe drumuri de o lună pe cei care au nevoie urgentă de un timbrul fiscal fie pentru cazierul judiciar, fie pentru legalizarea unor documente.

Mărțișoare pentru mămicile de la Spitalul Județean Constanța
De Madalina Pavel 5 martie 2015

Simbolul primăverii a adus un zâmbet pe fața mamelor din Maternitatea Spitalului Județean Constanța.

RAZII ÎN MAGAZINE! Sute de sancțiuni aplicate comercianților pentru practici înșelătoare!
De Adrian Georgescu 5 martie 2015

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfășurat o actiune de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, promoționale etc), direct si online.

Cei mai mulți români nu își permit luxul de a avea un copil!
De Alin Tarnovschi 5 martie 2015

România are nevoie de un pachet de stimulare a natalității, în special pentru românii din clasa de mijloc care nu își permit luxul... de a avea un copil.

Apa va fi oprită în cartierele Km 4, Poarta 6 și Abator până la ora 21.00
De Mircea Ghiţă 5 martie 2015

Furnizarea apei va fi întreruptă astăzi până la ora 21, în cartierele Km 4, Poarta 6 și Abator. Măsura a fost luată de SC RAJA SA care a început lucrările la racordarea unei conducte noi la sistemul centralizat de distribuție a apei.

Top 5 trash the dress pentru 2015

Trash the dress este opusul clasicelor fotografii unde mirii arată extrem de aranjați, aici ești liberă să te miști în voie, să îți pui în practică cele mai bizare idei într-un mod cât mai distractiv.

Cea mai “puternică” femeie mason din România, la Asta-i Viața!

Începând cu ora 17.30, Elena Calcan și Neptun TV vă propun o incursiune în comunitatea „masoanelor” din România.

Principele Nicolae va pedala 1.000 de kilometri de la Sighetu Marmației la Constanța
De Alin Tarnovschi 4 martie 2015

Principele Nicolae a anunțat că va pedala o mie de kilometri în 11 zile, în scop caritabil, pentru o asociație care se ocupă de educație și copii.

PROMOȚIE! Constănțenii pot câștiga 10 ani fără grija impozitelor!

PROMOTIE. Până pe data de 31 martie 2015, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța ia parte la o promoție națională organizată de Visa România, al cărei scop este impulsionarea contribuabililor în vederea achitării impozitelor și taxelor locale prin intermediul cardului bancar.

Vreme capricioasă în toată țara. A plouat cu grindină și a nins în mai multe regiuni din România
De Cristina Pancrat si Cristina Burcea 4 martie 2015

Este soare la Constanța, însă vremea se va schimba brusc. Meteorologii au emis două atenționări cod galben de ploi, ninsori și vânt. Va ploua la malul mării, iar temperaturile vor coborî până aproape de limita înghețului. Deja, în unele zone din țară a nins ca în timpul iernii, iar ploile au fost însoțite de grindină.

SFATURI. Cum să te protejezi în caz de cutremur

80% dintre români nu știu cum să reacționeze în cazul unui seism, iar cei mai mulți dintre ei ar putea lua decizii care li s-ar putea dovedi fatale sau ar îngreuna intervenția salvatorilor.

Femei care au făcut istorie... la Asta-i Viața! Martha Bibescu, prințesa de la Palatul Mogoșoaia

Prințesă, scriitoare și personalitate cosmopolită ce frecventa lumea culturală, politică și mondenă europeană a primei jumătăți a secolului XX, Martha Bibescu a știut foarte bine să se pună în valoare.

Anul acesta vom avea mai mulți turiști israelieni pe litoral
De Roxana Glăvan 3 martie 2015

Mamaia este vedeta oricărui târg de turism internațional la care participă. Frumusețea româncelor îi convinge pe străini să vină la standul nostru, iar odată ajunși aici sunt cuceriți de clipul de promovare al stațiunii.

Asociațiile de promovare de pe litoral, nemulțumite de eliminarea taxei hoteliere
De Roxana Glăvan 3 martie 2015

Adio taxă hoteliră, adio promovare sau investiții în stațiuni! Patronii unităților de cazare de pe litoral se tem că eliminarea taxei hoteliere din noul Cod Fiscal va face mai mult rău decât bine.

Rezervări din timp pentru minivacanța de 1 mai - Mamaia, în topul preferințelor!
De Roxana Glăvan 3 martie 2015

Doar ce am pășit timid în luna martie, dar hotelierii de pe litoral se bucură deja că vor avea unitățile de cazare pline de 1 Mai.

Și-au recăpătat respectul de sine și s–au întors la școală cu capul sus. Tinerii care au abandonat școala profită de programul cu finanțare europeană CORAL
De Andreea Filip 3 martie 2015

Sărăcia i-a făcut să abandoneze școala, iar greutățile vieții i-au făcut să își piardă încrederea în ei. Primul pas al psihologilor atunci când au în față astfel de cursanți este să le redea respectul de sine.

PRIMUL JOB: programul care oferă o șansă tinerilor români
De Adrian Georgescu 3 martie 2015

PRIMUL JOB. Guvernul se pregătește să lanseze programul PRIMUL JOB, unul care promite să ofere mai multe șanse la angajare tinerilor români. După modelul programelor anterioare - "Prima mașină", "Prima casă" - Primul Job va oferi o serie de facilități angajatorilor care angajează tineri fără experiență.

Atenție, constănțeni! SC RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile!

SC RAJA SA a anunțat că va întrerupe furnizarea apei potabile în Constanța, pentru executarea unor lucrări de racordare a conductei principale cu apă.

„Mode – flori” și pălării de primăvară... la Asta-i Viața! Povestea Sabinei Voinea

Sabina Voinea este singura constănțeancă ce mai poartă titlul de creatoare de Mode-Flori și se numără printre ultimii patru mohicani ai acestei meserii din țară. P

Primăria Constanța a început redistribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Află programul de distribuție!
De Roxana Glăvan 2 martie 2015

Primăria Constanța a început redistribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană. Începând de astăzi, persoanele defavorizate care nu le-au ridicat până acum se pot prezenta să își ia pachetele cu alimente. Sunt așteptați mai întâi cei care beneficiază de venitul minim garantat, iar apoi șomerii, pensionarii și revoluționarii.