vineri, 22 mai 2015

SC RAJA SA a inaugurat un centru zonal la Murfatlar

De Roxana Glăvan 20:21, 1 iunie 2012 928 vizite Social

Vom ști în orice moment când funcționează o pompă la Buftea, de ce la Năvodari, deși este plin rezervorul, continuă să funcționeze un utilaj sau când este o avarie la Constanța. O spun reprezentanții SC RAJA SA, care astăzi au inaugurat în localitatea constănțeană Murfatlar un centru zonal unde funcționează și un centru de excelență ce folosește sisteme de comunicare a datelor la distanță, pe calea undelor. Investiția este o premieră pentru țara noastră.

 

Centrul zonal ce adăpostește și un centru de excelență a fost inaugurat de SC RAJA SA la Murfatlar. Practic, o clădire veche a fost transformată complet și dotată cu aparatură Motorola, ce folosește un sistem de transmitere a datelor pe calea undelor 24 de ore din 24. La inaugurare au participat și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, compania va putea economisi energie, utilajele nu vor mai funcționa în gol, nu vor mai fi atât de multe avarii, iar dacă vor fi, se va putea interveni mai ușor. Asta înseamnă prețuri mai mici în producerea apei și în livrarea către populație. Totul este posibil cu ajutorul sistemelor de la Murfaltar, pe care primii cursanți învață să le folosească. Acest tip de tehnologie nu este utilizat numai în sectorul apă-canal, având aplicații și în sectoare precum petrol, gaze, transport de energie electrică sau infrastructură de transport. După implementarea sistemului, următorul proiect vizează citirea de la distanță a apometrelor consumatorilor în orice locație unde funcționează SC RAJA SA.

Comenteaza aceasta stire

Constanța nu și-a uitat eroii
De Mihai Tudorică 21 mai 2015

De 20 de ani, de Înălțărea Domnului, sărbătorim și Ziua Eroilor. În aproape toată țara, autoritățile locale, alături de forțele armate au organizat ceremonii dedicate celor care s-au jertfit pentru țară.

Aur pentru inovațiile unor constănțeni. Află ce au fost aceștia în stare se creeze!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Aur pentru România la Expoziția Europeană a Creativității și Inovării de la Iași. O echipă formată din șapte constănțeni, specialiști în IT, dar și un scafandru, a revoluționat sistemul destinat inspecției subacvatice.

Calvarul drumului Mamaia – Năvodari se va prelungi!
De Roxana Glăvan 21 mai 2015

Drumul care leagă Constanța de Năvodari este pentru cei care locuiesc în zonă, dar și pentru șoferi un coșmar: gropi, mult praf, limite de viteze și lucrări care par că nu se mai termină.

Asociația „Dăruiește Aripi“ a donat aparatură pentru salvarea prematurilor
De Madalina Pavel 21 mai 2015

Trist dar adevărat. În ultimii ani, numărul copiilor care au venit pe lume mai devreme s-a dublat. Sunt atât de firavi încât orice atingere le poate face rău și nu sunt suficient de puternici să lupte pentru propria viața.

Istoria, mai aproape de noi prin puterea fotografiei
De Silvia Pascale 21 mai 2015

Dincolo de fața schimonosită a celui de-al doilea Război Mondial, dincolo de suferință și moarte a existat și o latură umană, a prieteniei și sensibilității. Expoziția documentară “Puterea Memoriei”, vernisată astăzi la Muzeul de Artă din Constanța, a adus în fața publicului 60 de fotografii realizate în momentul intrării armatei sovietice pe teritoriul României și nu numai.

Ziua Eroilor, celebrată la Cumpăna. Veteranii au primit diplome și bani
De Alina Gâju 21 mai 2015

Și-au dat viața pentru țară și libertate, iar amintirea faptelor lor a fost cinstită astăzi. De Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, autoritățile locale din Cumpăna au depus coroane de flori la monumentele închinate celor căzuți pe câmpurile de luptă. La eveniment, au fost prezenți și doi veterani de război cărora Primăria și Consiliul Local au ținut să le facă o surpriză.

Sensurile giratorii din Constanța, transformate în mici grădini colorate!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Mii de mușcate împodobesc de astăzi sensurile giratorii din Constanța și le transformă în mici grădini colorate. Acțiunea a fost demarată de municipalitatea de la malul mării.

Grace de Monaco, povestea destinului unei prințese nemuritoare!
De Neptun TV 21 mai 2015

Grace Kelly, o personalitate și în egală măsură un personaj. "Prințesa emblematică", frumusețe, talent și o prezență cu valoare de exemplu... la ASTA-I VIATA! Urmărește începând cu ora 16.30 povestea destinului unei prințese nemuritoare.

Dublă sărbătoare pentru creștini! Înălțarea Domnului, în aceeași zi cu Sfinții Constantin și Elena!
De Roxana Murat 20 mai 2015

Dublă sărbătoare, astăzi, pentru creștin-ortodocși. Prăznuim Înălțarea Domnului, la 40 de zile după Paște, dar și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Pentru că a devenit deja o tradiție, sute de credincioși au participat seara trecută la o procesiune pe străzile Constanței.

Voucherele de vacanță, înlocuitoarele tichetelor, i-ar putea bucura pe români din această vară
De Silvia Pascale 20 mai 2015

Voucherele de vacanță au toate șansele să devină realitate. Săptămâna viitoare, proiectul de lege prin care angajatorii din România ar trebui să le acorde anual salariaților vouchere de vacanță în cuantumul a cel mult șase salarii minime pe economie va primi votul final în Parlament.

Stațiunea Mamaia, posibilă gazdă a Campionatului Mondial de Bob și Skeleton 2016
De Neptun TV 20 mai 2015

Proiectul de promovare a stațiunii Mamaia prin intermediul echipei de bob fete a României - proiect derulat de Asociația Litoral - Delta Dunării împreună cu Federația Română de Bob și Sanie - a ajuns în etapa de depunere a candidaturii stațiunii Mamaia la Federația Internațională de Bob, ca posibilă gazdă a Campionatului Mondial de seniori la Bob și Skeleton starturi, ediția 2016.

Caravana "Rabla pentru periuța ta" ajunge, sâmbătă, la Constanța!
De Neptun TV 20 mai 2015

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, cei care vor ajunge în zona Tomis Mall din Constanța cu vechea periuță de dinți vor primi, gratuit, una nouă.

Viața de cuplu de după bebe, sub lupă, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 20 mai 2015

Ce probleme pot apărea în cuplu și care este rezolvarea lor? Află începând cu ora 16.30 de la psihoterapeutul Gyorgy Gaspar, psiholog clinician, specialist în psihoterapia cuplului și a familiei.

Alocațiile pentru copii se vor DUBLA! Parlamentul a adoptat proiectul!
De Madalina Pavel si Silvia Pascale 20 mai 2015

Vești cum nu se poate mai bune pentru 3 milioane și jumătate de copii. Alocațiile se dublează, de la 42 la 84 de lei. În unanimitate, parlamentarii au votat amendamentul care prevede mărirea acestui venit. Partidului Național Liberal a fost inițiatorul proiectului, dar nu s-a gândit însă și la sursa de finanțare. Chiar și așa, premierul Victor Ponta a dat asigurări, că cel puțin pentru acest an, se găsesc banii necesari.

Mai mulți bani pentru mame. Ministerul Muncii ia în calcul eliminarea plafonului de 3.400 de lei
De Silvia Pascale 19 mai 2015

Vești bune pentru viitoarele mămici din România. Ministerul Muncii ia în calcul eliminarea plafonului de 3 mii 4 sute de lei, valoarea maximă a indemnizației pe care o pot primi în acest moment mamele aflate în concediul de creștere a copilului.

Tabere pentru copiii de grădiniță. Părinții aleg destinații tot mai îndepărtate pentru micuți
De Andreea Filip 19 mai 2015

Vacanța mare se apropie, așa că elevii se gândesc de pe acum în ce tabără vor merge. Și copiii care sunt la grădiniță sau în clasele primare vor să plece la munte cu grupuri organizate.

Povestea lui Vasile Șerban, de la catedră în sala de culturism!
De Neptun TV 19 mai 2015

Cu nu mai puțin de 7 titluri de campion național, unul de campion balcanic și o medalie de bronz la Europene, Șerban Vasile vine la ASTA-I VIAȚA! să-și spună povestea.

FMI revine în România
De Cristina Pancrat 19 mai 2015

O delegație a FMI și Comisiei Europene vine astăzi la București pentru a discuta despre Codul Fiscal și planul de măsuri de reformă în economie.

Nevăzătorii, invitați în sala de cinema
De Bogdan Muzgoci 18 mai 2015

Festival Național de Film pentru nevăzători, primul eveniment de acest gen organizat vreodată în România se apropie de final. Membrii fundației Cartea Călătoare, cei care au făcut posibilă această manifestare artistică, ne-au explicat cum se poate accesibiliza o peliculă astfel încât să poată fi urmărită de persoanele cu deficiențe de vedere.

RIDICOL! La Poșta Română nu se mai vând plicuri
De Alina Gâju 18 mai 2015

Oricine dorește să expedieze o scrisoare este nevoit să vină cu banalul plic de acasă, ori să bată un drum până la papetărie, căci la poștă nu se mai găsește.

STUDIU. Românii, tot mai dependenți de internetul mobil!
De Cristina Burcea 18 mai 2015

Suntem tot mai conectați la mediul virtual. Statisticile arată că folosim din ce în ce mai mult internetul pe telefonul mobil. Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații în a doua jumătate a anului trecut consumul mediu lunar de date mobile a crescut cu 40%.