luni, 18 martie 2019

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au continuat azi, în Camera Deputaților, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

"Considerăm obligatorie prezentarea stenogramelor ședinței trecute astfel încât să poată fi prezentate și tipărite în MO deciziile luate de Camera Deputaților prin vot demeocratic. Așa cum am făcut referire la art 27 și 28, se interzic conducerea ședințelor de către persoanele pentru care se supune la vot revocarea. Nicio procedură de vot final atâta timp cât pe lista de vot final nu se află revocările", a spus Raluca Turcan.

Deputatul PNL a cerut supunerea la votul final a solicitărilor de revocare din ședința trecută.

"Domnul președinte ilegal nu îmi faceți o favoare. Se intenționează falsificarea stenogramelor de ședință, ceea ce este un abuz la care doar niște infractori pot să apeleze. Sunteți ilegali", a mai spus Turcan.

Răspunsul lui Florin Iordache: "Pe stenograme pot fi citite hotărârile care respectă regulamentul. Cu număr de deputați prezenți. Colegii care nu doresc să participe, să acționeze în consecință".

„Îi rog pe colegii mei de la PSD să fie calmi și înțelegători pentru că domnii și doamnele de la PNL și de la Opoziție trebuie să-și facă numărul pe care l-au făcut săptămâna trecută și nu le-a ieșit. Vor să o facă și astăzi pentru că altfel tot ceea ce au construit ei spătămâna trecută după pregătiri minuțioase era în van. Vreau să citez ceva „În politică doar boii sunt consecvenți”. Stimați Colegi, nu mai fiți consecvenți în ceva ce nu v-a ieși și vreau să îmi aduc aminte de ce spunea antevorbitoarea mea: proiect adoptat democratic. Cum Doamne s-a adoptat ceva în Camera Deputaților democratic în condițiile în care ați venit cu boxe paralele și microfoane paralele și ați numărat dvs. Dvs ați votat și acum ne spuneți nouă că vrem să falsificăm stenograma. Sunteți într-o gravă eroare”, a spus Dan Suciu, liderul deputaților PSD

Liberalii au cerut, săptămâna trecută, revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților și a lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte al forului, însă acesta din urmă a acuzat că nu se respectă regulamentul.

Comenteaza aceasta stire