duminică, 25 august 2019

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD

De Mediafax 16:23, 5 decembrie 2018 111 vizite Politic
SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

"Dl Dragnea a fugit. A capturat statul român și prin interpusi, exact așa cum fac infractiorii. Iar cel mai umil și slugarnic interpus este Florin Iordache. Realitatea este că majoritatea PSD ALDE nu mai există. Punct. Doi -Liviu Dragnea este revocat din funcția de presedinte al Camerei Deputaților. Florin Iordache este revocat din funcția de vicepreședinte al camerei Deputaților. 4. Procedura de vot stabilită pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mâna ridicată", a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a mai spus că: "PNL, USR, PMP, ProRomania, neafiliați nu mai pot tolera modul abziv in care ati confiscat Camera Deputaților. Dacă nu luați act de voturile date democratic, toți cei menționați își rezervă dreptul de a părăsi lucrările".

Opoziția se bazează pe votul dat la inițiativa vicepreședintelui Marilen Pirtea, care a mers la microfonul unde se țin discursurile și a cerut vot, în timp ce Florin Iordache, cel care prezida forul, striga la microfon: "Vă faceți de râs".

Tomac: Astăzi Opoziția a reușit să îl înlăture pe Liviu Dragnea. Este marea victorie

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat, miercuri, că în ședința de plen Opoziția a reușit să îl ”înlăture pe Liviu Dragnea”, fiind ”marea victorie pe care o așteapta ”o națiune întreagă.

”Astăzi Opoziția a reușit să îl înlăture pe Liviu Dragnea. Este marea victorie pe care o așteaptă o națiune întreagă. Este victoria Opoziției”, a spus de la microfonul Camerei Deputaților Eugen Tomac.

În replică, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, Dan Suciu, a catalogat situația din plen ca fiind unul dintre cele mai rușinoase momente din istoria Parlamentului României.

”Există niște limite de a te face de râs. Le-ați depășit cu brio. E cu adevărat o mare victorie rușinoasă”, a adăugat Suciu.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziției privind revocarea din funcție a președintelui și a unui vicepreședinte ai Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și a sa, nu este regulamentară, acuzând inițiatorii de deficiențe în a înțelege regulamentul.

Drept urmare, există două variante: cea a coaliției și a puterii, potrivit căreia propunerea era neregulamentară și nu a fost supusă la vot, și cea a Opoziției, care spune că propunerea de revocare a lui Liviu Dragnea a fost potrivit regulamentului intern și a trecut cu votul Opoziției.

Florin Iordache: Opoziția a făcut un simulacru de vot/ Suciu: Au făcut ședință paralelă în plen

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, cel care a condus ședința de plen în care s-a cerut revocarea lui Liviu Dragnea, spune că opoziția nu a respectat regulamentul și a făcut un simulacru de vot, în timp ce liderul de grup PSD a acuzat Opoziția de "ședință paralelă".

"Astăzi a fost o zi tristă în Parlamentul României. Am constat că din dorința de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului. Astăzi dimineață, datorită unui eveniment nedorit, colega noastră Carmen Moldovan a fost chemată la DNA și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, m-a împuternicit pe mine să conduc ședința de azi. Datorită faptului că solicitarea de revocare a președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea s-a făcut în Biroul permanent trecut. Am constatat astăzi că încălcarea regulamentului foarte gravă, am solicitat o consultare a liderilor de grup. Am întrebat pe colegul meu, Daniel Suciu dacă a solicitat revocarea mea, a președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea sau dl Nicolicea. Mi-a spus că nu. În aceste condiții eu nu puteam pune pe ordinea de zi proiectele de hotărâre. Am dorit să ajungem acolo printr-un vot, dar permament se încălca regulamentul. Am spus bine putem ajunge la revocarea președintelui Camerei Deputaților, dar cu respectarea regulamentului", a declarat Florin Iordache.

Acesta a mai precizat: "Colegii de la opoziție au făcut un simulacru de vot, iar când am cerut să facem un vot și-au scos cartelele și au plecat".

Întrebat dacă votul arată că PSD și ALDE nu mai au majoritate, Iordache a răspuns:" Nu, în niciun caz. Arată că în acel moment, faptul că, colegii din Opoziție și-a scos cartelele de vot și au părăsit sală și că erau în sală 148 de colegi. Să nu uităm că foarte mulți colegi sunt în deplasări externe, că foarte mulți miniștri sunt în deplasare la Bruxelles, cu doamna premier".

"Chiar îmi doream să ajungem la vot final ca să vedem că această marotă că am pierdut majoritate nu stă în picioare. Dacă au ajuns să vină cu microfoane și boxe ca să facă ședință paralelă în plen, îmi dau seama cât de jos au ajuns ședințele în plen. Eu sunt foarte curios să văd ce urmează, pentru că au declarat aici foarte voioși că suntem în situația că nu avem președinte la Cameră, un lucru fals, după un plen de pomină", a spus și Daniel Suciu, lider de Grup PSD.

Dragnea: Vor să ia cu japca Parlamentul. E stilul lui Iohannis, așa a făcut și cu casele

Președintele Camerei Deputaților a acuzat, miercuri, că șeful statului Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acțiunii din Parlament, spunând că Opoziția, "după stilul lui Iohannis", vrea să ia cu japca Parlamentul. Dragnea mai spune că nu se întâmplă nimic fără știrea președintelui.

"Nu e prima dată când au cerut revocarea. Ei de fapt nici nu au votat. Astăzi am văzut o încercare eșuată de a prelua cu japca o instituție a statului. Vor să ia cu japca și Parlamentul și vor să ia și România. Asta e stilul lui Iohannis, așa cum a luat cu japca casele din Sibiu, așa vreau să ia și instituțiile care îl deranjează. Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali și unii dintre foști membri ai PSD se tot lăudat că au sprijinul ui Iohannis și că îi protejează și încurajează să preia cât mai mulți oameni de la conducerea Camerei Deputaților", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta spune că este posibil și să se laude liberalii că au susținerea președintelui.

"Când I s-a propus lui Florin să se ridice de pe scaun, că are mandat clar de la Iohannis și că vor propune. Că cel de la PNL o fi pus de la el, asta nu avem de unde să știm. E foarte posibil, ei fiind foarte lăudăroși. De asemenea, o coincidență în care nu crede nimeni, doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată la DNA. Sper să fie ca martor, sau cine știe, penru că era vicepreședinte al Camerei. Ca să rămână doar dl Pirtea, singurul care să conducă ședința de plen.", a mai spus Liviu Dragnea.

Comenteaza aceasta stire