sîmbătă, 23 martie 2019

Scandal la Guvern pe banii pentru Campania electorală a PDL. Premierul a părăsit sala, acuzînd presiuni politice foarte mari

Scandal la Guvern pe banii pentru Campania electorală a PDL. Premierul a părăsit sala, acuzînd presiuni politice foarte mari

Premierul Ungureanu ar fi ieșit supărat din ședința coaliției și a cerut miniștrilor Justiției și Finanțelor, aflați la discuții, să părăsească și ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

Potrivit unor surse politice care au făcut declarații pentru Mediafax, "Premierul aproape că a trântit ușa sălii în care avea loc, luni, ședința coaliției și a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceți presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală și miniștrilor Justiției, Cătălin Predoiu, și Finanțelor, Bogdan Drăgoi, prezenți și ei la discuții. Acestea susțin că premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiționat prezența la vot în Parlament pentru susținerea inițiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca șeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripții electorale. Premierul le-a spus acestora că nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifică și că solicitările nu pot fi îndeplinite, dar liderii coaliției ar fi replicat că "pe vremea fostului Guvern se putea", susțin sursele citate.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Iohannis cere consultări cu societatea civilă cu privire la organizarea unui REFERENDUM
De Mediafax 22 martie 2019

Președintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.