vineri, 18 ianuarie 2019

Scandal la Guvern pe banii pentru Campania electorală a PDL. Premierul a părăsit sala, acuzînd presiuni politice foarte mari

Scandal la Guvern pe banii pentru Campania electorală a PDL. Premierul a părăsit sala, acuzînd presiuni politice foarte mari

Premierul Ungureanu ar fi ieșit supărat din ședința coaliției și a cerut miniștrilor Justiției și Finanțelor, aflați la discuții, să părăsească și ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

Potrivit unor surse politice care au făcut declarații pentru Mediafax, "Premierul aproape că a trântit ușa sălii în care avea loc, luni, ședința coaliției și a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceți presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală și miniștrilor Justiției, Cătălin Predoiu, și Finanțelor, Bogdan Drăgoi, prezenți și ei la discuții. Acestea susțin că premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiționat prezența la vot în Parlament pentru susținerea inițiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca șeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripții electorale. Premierul le-a spus acestora că nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifică și că solicitările nu pot fi îndeplinite, dar liderii coaliției ar fi replicat că "pe vremea fostului Guvern se putea", susțin sursele citate.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora
De Neptun TV 6 ianuarie 2019

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, și nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

Comisia de la Poarta Albă, schimbată chiar în ziua în care trebuia să decidă eliberarea lui Nicușor Constantinescu
De Neptun TV 4 ianuarie 2019

Comisa de liberare condiționată de la Penitenciarul Poarta Albă a fost schimbată chiar în ziua în care fostul politician avea evaluarea pentru eliberare.

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF
De Neptun TV 3 ianuarie 2019

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

România preia de la 1 ianuarie 2019 președinția Consiliului UE. Care sunt principalele atribuții
De Mediafax 31 decembrie 2018

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Corespondent New York Times: Pe fondul disputelor cu Bruxellesul, România va conduce UE într-un moment crucial
De Neptun TV 31 decembrie 2018

"Guvernul de stânga a trecut în mod incisiv la eforturi de limitare a independenței justiției - generând proteste de stradă și crize politice -, iar acum analizează posibilitatea adoptării unui decret prin care să le ofere amnistie persoanelor condamnate pentru corupție", subliniază Kit Gillet.

Promisiunea lui Iohannis: Aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise la Revoluție
De Neptun TV 21 decembrie 2018

În urmă cu 28 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă. Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.