joi, 18 iulie 2019

Scandal la o școală din Constanța! Un elev de clasa a doua îi terorizează pe colegi și pe părinți - VIDEO

Este scandal la o şcoală din Constanţa! Mai mulţi părinţi s-au revoltat după ce copiii lor de 8 ani au ajuns acasă bătuţi de un coleg de clasă. Bunica băieţelului spune că micuţul suferă de deficit de atenţie, iar cadrele didactice nu-şi dau interesul pentru a-l integra în colectivitate.

Părinții mai multor elevi de clasa a II-a care învață la Școala nr.8 din Constanța spun că se tem să-și mai trimită copiii la școală. De ce? Ei spun că un alt coleg, care ar suferi de ADHD, o tulburare comportamentală, i-ar teroriza pe cei din clasă.

Bunica băiețelului pune comportamentul violent al minorului pe seama problemelor de concentrare de care suferă.

Băiețelul de 8 ani este crescut doar de bunică, după ce părinții s-au despărțit, iar mama a plecat în străinătate. Femeia susține că la școală, nepotul ei este ținta glumelor colegilor, din cauza numelui său. Din acest motiv, el devine agresiv, explică aceasta.

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Județean, care a luat legătura cu Protecția Copilului pentru a stabili ce măsuri pot fi luate în această situație.  

Psihiatrii spun că ADHD este o tulburare destul de frecventă în rândul copiilor, dar poate fi tratată cu tratament adecvat.    

Contactat telefonic, directorul școlii nr.8 din Constanța, Cosmin Badea, a declarat că nu are timp să ne vorbească astăzi despre acest caz și că va reveni luni cu un punct de vedere. Având în vedere cât este de ocupat, ne întrebăm dacă își găsește oare timp să rezolve și problema elevilor de clasa a doua.

De luni bune, nu a venit nimeni cu vreo soluție, iar zeci de părinți sunt exasperați. Un caz asemănător a avut loc la sfârșitul anului trecut într-o școală din Pitești. 29 de elevi de clasa a VII-a au refuzat atunci să intre la ore timp de trei zile în semn de protest față de un coleg care suferea de deficit de atenție și care îi agresa.

La acea dată, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități a depus o plângere penală la Parchet pentru șantaj, incitare la ură și discriminare împotriva a patru părinți care și-ar fi instigat copiii să protesteze.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.