miercuri, 24 iulie 2019

Scandal pe Facebook în privința vaccinării! Între timp, copiii se îmbolnăvesc și mor din cauza rujeolei - VIDEO

Vaccinarea copiilor ar trebui să fie obligatorie. Acesta este mesajul pe care îl susţin Asociaţia Pacienţilor, parlamentarii din Comisia de Sănătate, dar şi Ministerul Sănătăţii, în urma celor trei decese cauzate de rujeolă. Vaccinarea însă, a devenit un subiect controversat, mai ales în mediul online, unde se duc campanii împotrivă acestui lucru. Printre cei care au avut păreri contra se regăsesc şi vedete TV.

Ministerul Sănătății a confirmat astăzi cel de-al treilea deces din cauza rujeolei.

Spre deosebire de anul trecut, când au fost înregistrate doar 7 cazuri de îmbolnăvire, anul acesta a fost confirmat un număr uriaș - 675. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că s-a ajuns în această situație din cauza campaniilor din mediul on-line în care tot felul de persoane i-au îndemnat pe părinți să nu-și mai vaccineze copiii.

“Nu există probleme cu distribuția vaccinului ROR, au existat sincope dar nu majore. Există suficient vaccin pentru vaccinarea tuturor copiilor de 1 an și 7 ani, sunt 380.000 de doze disponibile“, a explicat Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Medicii de familie sunt revoltați și-i acuză de inconștiență pe cei care refuză vaccinarea sugarilor și a micuților trecuți de un an.

“Sunt părinți care au refuzat această vaccinare. Noi sperăm deja, telefonul a început să sune foarte des referitor la această vaccinare. Noi anunțăm părinții că copiii pot fi vaccinați atât preventiv cât și dacă la vremea respectivă au refuzat această vaccinare“, a declarat dr. Carmen Fleșeriu, medic de familie.

Împotriva vaccinării s-a declarat și fosta vedetă TV, Olivia Steer. Ea a adus ca argument cazul din județul Argeș, unde mai mulți copii s-au îmbolnăvit de Sindrom Hemolitic Uremic, din cauza unui lot de seruri adus din Kazahstan.

“Să vorbim de vaccinuri. Există două tabere și în rândul specialiștilor. Nu am studii medicale. Trebuie să asculți ce spun ambele tabere din lumea medicală și să le cântăresc, pentru că trebuie să iau decizii medicale în ceea ce îi privește pe copiii mei sau pe mine”, a declarat Olivia Steer.

În replică, Alianța Pacienților Cronici din România propune chiar obligativitatea vaccinării și sancționarea părinților care refuză acest lucru.

“Mai mult decât atât lipsa de mediatizare în școli, în mediul rural, în universități, pentru că până la urmă propaganda orală e cea mai bună, a dus la reticența față de vaccinuri, plus propaganda împotriva vaccinării. Deci aș penaliza pe oricine care face propagandă antivaccin“, a susținut Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România.

Mai mulți parlamentari susțin că o astfel de lege, care să oblige vaccinarea copiilor, este necesară, dar nu sunt convinși că demersul ar putea trece de Curtea Contituțională.

Comenteaza aceasta stire