luni, 22 iulie 2019

Scandalul bisericii din Tomis III continuă! Locatarii blocurilor au cerut în instanță suspendarea ridicării lăcașului de cult - VIDEO

Scandalul legat de construirea bisericii „Izvorul Tămăduirii” continuă între locuitorii din cartierul Tomis III şi Arhiepiscopia Tomisului. Locatarii blocurilor au cerut deja în instanţă suspendarea lucrărilor, motivând că au dubii în ceea ce priveşte legalitatea documentelor. De cealaltă parte, reprezentanţii Arhiepiscopiei şi cei ai Primăriei Constanţa spun că toate documentele sunt în regulă.

Peste 100 de persoane au participat, aseară, la un protest împotriva construirii bisericii „Izvorul Tămăduirii”, pe terenul dintre blocurile O1, O2, O6 și M4, din cartierul constănțean Tomis III.

Oamenii sunt supărați că în urma acestor lucrări se distrug 50 de locuri de parcare, precum și spațiul verde. În plus, spun că nu au fost întrebați de nimeni dacă sunt de acord cu construcția unei biserici chiar în fața geamurilor lor.

Mai mult, locatarii spun că documentele existente ar fi expirate, motv pentru care s-au adresat instanței de judecată.

De cealaltă parte, reprezentanții Arhiepiscopiei și Primăriei Constanța spun că documentele sunt în regulă.

Avocatul locatarilor din Tomis III susține, însă, că Arhiepiscopia nu ar mai avea drept de folosință asupra terenului. Și asta pentru că în hotărârea Coniliului Local Constanța, prin care a fost atribuit terenul, este stabilit că aceasta își încetează aplicabilitatea dacă nu sunt respectate termenele de începere a lucrărilor. Dacă Arhiepiscopia mai are drept de folosință sau nu asupra terenului rămîne să decidă instanța.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.