duminică, 27 mai 2018

Scandalul Cambridge Analytica: Cum își prezintă scuzele Mark Zuckerberg în ziarele britanice și americane

De Mediafax 11:18, 26 martie 2018 101 vizite Externe
Scandalul Cambridge Analytica: Cum își prezintă scuzele Mark Zuckerberg în ziarele britanice și americane

Facebook a cumpărat spațiu publicitar în șase mari publicații britanice și trei americane pentru a transmite un mesaj prin care își cere scuze pentru faptul că date personale ale utilizatorilor săi au fost folosite de compania Cambridge Analytica, transmite AFP.

"Avem o responsabilitate: să vă protejăm datele. Dacă nu reușim acest lucru, nu le merităm", a scris miliardarul american Mark Zuckerberg în mesajul publicat în șase ziare britanice, printre care Sunday Times, Mail On Sunday, Observer, și trei americane - The New York Times, Washington Post, Wall Street Journal.

Un activist pentru transparență, Christopher Wylie, a dezvăluit recent pentru publicațiile The New York Times și Observer că firma Cambridge Analytica, deținută de miliardarul specializat în tranzacții speculative Robert Mercer și condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat, în 2016, la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a peste 50 de milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării și influențării preferințelor electorale. Aceeași companie de consultanță a fost implicată în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit, în august 2017, director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Zuckerberg nu a făcut nicio referire, în mesajul său, la compania Cambridge Analytica (CA) - al cărei sediu londonez a fost percheziționat în noaptea de vineri spre sâmbătă -, dar a vorbit despre cercetătorul rus Alexandre Kogan, creatorul unei aplicații de care a profitat CA pentru a obține aceste date.

"Poate ați auzit vorbindu-se despre o aplicație concepută de un cercetător universitar care a vândut datele a milioane de utilizatori Facebook în 2014. A fost un abuz de încredere și regret că nu am acționat mai eficient la momentul respectiv", a scris Zuckerberg, pe un ton care amintește de un alt mesaj de scuze, publicat pe 21 martie.

"Luăm măsuri pentru a ne asigura că nu se va mai întâmpla", a spus cofondatorul Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, care a fost lansată în 2004.

"Am blocat deja aplicații de acest tip care puteau avea acces la date. Și, de acum înainte, vom limita cantitatea de date la care aplicațiile ar putea avea acces în momentul în care vă identificați utilizând contul de Facebook", a adăugat acesta.

"Investigăm, de asemenea, toate aplicațiile care au avut acces la un mare număr de date. Credem că au mai fost și altele. Și, când le vom descoperi, le vom interzice și vom informa persoanele vizate", a mai spus Zuckerberg.

În urma acestui scandal, Facebook a avut pierderi de 14% la bursă, săptămâna trecută.

 

 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.

ACCIDENT FEROVIAR în Italia! Doi morți, printre care și un român, și 23 de răniți - GALERIE FOTO/VIDEO- GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Printre persoanele decedate se numără și un mecanic al trenului care a lovit un camion ce staționa pe linia de cale ferată. Trei vagoane au deraiat în urma impactului.

Administrația Donald Trump prezintă condiții pentru semnarea unui nou acord atomic cu Iranul
De Neptun TV 21 mai 2018

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a prezentat azi o serie de condiții pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul, somând regimul islamist de la Teheran să renunțe la "comportamentul negativ" și amenințând cu sancțiuni dure.

CLIPE DE TEROARE la Paris! Mai mulți trecători înjunghiați pe stradă - ISIS a revendicat atacul!
De Neptun TV 13 mai 2018

Autorul atacului cu cuțit este un tânăr de 21 de ani născut în Cecenia, afirmă surse judiciare citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

EXPLOZIE: 30 de persoane au fost rănite în timpul unui festival
De Neptun TV 3 mai 2018

Potrivit martorilor, explozia s-a produs după ce un foc de tabără a cuprins mai multe materiale inflamabile.