marţi, 25 septembrie 2018

Scandalul SKRIPAL. Londra, acuzată că a încălcat limitele decenței incriminându-l pe Putin de implicare în programul chimic

De Mediafax 10:09, 19 aprilie 2018 113 vizite Externe
Scandalul SKRIPAL. Londra, acuzată că a încălcat limitele decenței incriminându-l pe Putin de implicare în programul chimic

Marea Britanie a trecut toate "liniile roșii" și a încălcat limitele decenței prin lansarea de acuzații că președintele rus Vladimir Putin este implicat în programul chimic militar, a declarat, Vasili Nebenzia, ambasadorul Moscovei la Națiunile Unite, citat de agenția de știri Tass.

Potrivit diplomatului rus, partea britanică a transmis membrilor Consiliului de Securitate al ONU un document "ca de obicei, plin de acuzații false, nefondate și calomnioase".

"De data aceasta, colegii noștri britanici au mers chiar mai departe: ei l-au acuzat direct pe președintele Putin că este implicat în programul chimic militar", a afirmat oficialul rus.

"Nu știu dacă Londra sau misiunea britanică văd că au depășit linia roșie și pragul de decență. Cred că ar trebui să mulțumiți președintelui nostru pentru faptul că este un om reținut", a spus Nebenzia, adăugând că aceste acțiuni nu sunt altceva decât o încercare de a "demoniza Rusia și de a contesta legitimitatea și rolul acesteia pe scena globală".

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații (GRU), și fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra, în urma unui atac cu o substanță neurotoxică, atribuit Moscovei. Rusia însă neagă vehement toate acuzațiile.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.