joi, 22 august 2019

Școala de Vară 'Tinerii de Azi - Adulții de Mâine'

Școala de Vară 'Tinerii de Azi - Adulții de Mâine'

Asociația Generației de Azi a finalizat cu succes a IV-a ediție a proiectului consacrat Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine, desfășurat în perioada 22-28 august, în Eforie Nord, județul Constanța.

Evenimentul de mare amploare ce propune dezvoltarea personală a adolescenților într-un cadru non-formal s-a concretizat prin participarea a peste 60 de tineri din 20 de județe ale țării. Proiectul Școala de Vară "Tinerii de Azi - Adulții de Mâine", adresat participanților cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, intenționează să implementeze într-un context propice progresului o nouă noțiune asupra învățării, propulsând tinerii să evolueze într-un mediu novator, diferit de cel oferit de instituțiile clasice de învățământ.

Asociația Generației de Azi preia inițiativa de a integra adolescenții din România în societate, atât pe plan profesional, cât și social, oferind sprijin în orientarea acestora. Abordând latura non-formală a procesului de învățare, Școala de Vară "Tinerii de Azi - Adulții de Mâine" dezvoltă din punct de vedere personal și interpersonal abilitățile de viitor ale tinerilor, conferind training-uri practice și ateliere artistice. Ca în fiecare an, proiectul a îmbinat partea academică și cea de agrement, participanții profitând, pe lângă training-urile specifice, de sesiuni zilnice de team-building pe plajă și seri tematice în cadrul cărora s-au desfășurat jocuri și activități de intercunoaștere.

Training-urile următoare au fost susținute de: Mara Perța (trainer, profesor de limba și literatura română) - Teamwork și inteligența socială, Elena Solonaru (trainer, profesor de limba franceză) - Stima de sine și productivitatea personală, Petru Mustățeanu (trainer, mediator) - Inteligența emoțională și inteligențele multiple, Daniel Octavian Niță (trainer, consultant în elaborarea de proiecte cu finanțare europeană)- Curs de dezvoltare a abilităților de Comunicare Interpersonală, Anca Donisan (instructor de pantomimă) - Pantomimă, Ștefan Iancu (student al Facultății de Teatru și Televiziune, UBB Cluj) - Teatru, Adrian Lepădatu (actor cu diverse roluri în teatru, filme și seriale TV) - Teatru, Radu Posoi (instructor de dans la Salsa Dynamyk Craiova) - Dans și Daniel Dobre (solist și compozitor, fost participant X Factor) - Muzică.

Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine reprezintă proiectul de suflet al asociației, prin care putem observa clar evoluția tinerilor de la o ediție la cealaltă, reușind să profite de informații pe care sistemul actual de învățământ nu le poate oferi și stabilind relații de prietenie la nivel național. Școala de Vară este mai mult decât o săptămână la mare, aceasta reprezintă o istorie completă, pentru care doresc să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu succes la îndeplinirea acesteia. Chiar dacă acest capitol s-a terminat, în încheiere nu se află un ".", ci un ";", întrucât povestea continuă, regăsindu-ne și mai dornici de o schimbare”, a declarat Cristian Tănase, Președintele Asociației Generației de Azi.

Acest proiect s-a desfășurat cu susținerea partenerilor media: Neptun TV, Radio Sky, DC News, Generatia lui John, Adevarul, Mangalia TV, Radio Dobrogea, BogdanDinu.com, Constanta News, Constanteanul, Constanta 100%, Tomis News, Info Sud-Est, Mesager de Constanta, Suceava News, Tele Buzz.

Mulțumiri speciale Livrez Dragoste - Atelierul de scrisori. Asociația Generației de Azi este o organizație non-guvernamentală, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic și educațional, precum și responsabilizarea acestora cu privire la viața lor și rolul pe care îl au în familie, școală și societate.

Comenteaza aceasta stire