luni, 22 iulie 2019

SCRISOARE TULBURĂTOARE. Un copil îi scrie mamei moarte, de 8 Martie: 'Să știi, mămica mea, că am fost bătut de tata și încă mă mai doare'

SCRISOARE TULBURĂTOARE. Un copil îi scrie mamei moarte, de 8 Martie: 'Să știi, mămica mea, că am fost bătut de tata și încă mă mai doare'

8 Martie, ziua în care toate femeile și mamele din lume sunt sărbătorite de soți și copii, o zi în care ne amintim cât de minunată este ființa care ne-a dat viață, ne-a crescut și ne-a educat pentru a răzbi în viață.

De 8 Martie, fiecare copil își întâmpină mama cu flori, cadouri sau doar cu o vorbă bună, prin care își arată recunoștința și aprecierea, poate mai mult ca oricând, față de cea care ne-a marcat existența. Nu este însă și cazul lui Bogdan, un adolescent de 15 ani, care nu poate să-și îmbrățișeze mama așa cum fac toți colegii lui, întrucât un destin crunt a făcut ca mama sa să plece mult prea devreme în lumea celor drepți.

Bogdan, fiul Ionelei Viorina Ionescu, procuroarea găsită moartă în râul Argeș, în 2011, la doar de ani, nu a uitat însă de mama lui și, de 8 Martie, i-a scris acesteia o scrisoare tulburătoare, prin care își arată dorul imens de cea care i-a dat viață. "Azi e ziua ta ca și la toate mamele și bunicile din lume și aș fi vrut să-ți ofer florile tale preferate viorele și garoafe; dar ți le-am dus la cavou, mămica mea și am plâns spunându-ți cât de mult îmi lipsești și că nu te voi uita niciodată", este doar un paragraf din scrisoarea lui Bogdan, redată de jurnaluldearges.ro.

"Scumpa și minunata mea mamă Ionela Viorina,

 

Îmi este foarte dor de tine, te visez aproape în fiecare noapte și când mă trezesc dimineața îmi vine să plâng că nu te văd lângă mine, cum te vedeam întotdeauna, până în ziua de 31 - august - 2011, când știam că trebuie să te duci cu tata la Spitalul Județean să-ți iei trimitere la București, la spital, pentru glanda tiroidă. Scumpa mea mami, în noaptea de 30 - aug - 2011 ai dormit cu mine ultima noapte și ai plâns mult, pentru că erai bătută de tata și mi-ai spus că numai în pământ mai scapi tu de el, că bea zilnic și ne înjură, ne chinuie și ne bate pe amândoi. Mami eu ți-am spus să divorțezi după ce termin eu 4 clase și să plecăm la București.

 

Îmi aduc aminte de basmele și poveștile, precum și de mângâierile și cuvintele tale, de duioșie și pline de bunătate. Bunătatea ta nu atingea margini, vocea ta cea blândă îmi alina inima, ochii tăi, căprui și plini de voioșie, mă făceau să fiu optimist și vesel, sfaturile tale zilnice, mă însoțeau la grădiniță și apoi la școală și întotdeauna îmi spuneai: să fiu un elev silitor, respectuos și plin de blândețe, nu pot uita optimismul și veselia, ce te cuprindeau, când îți recitam poezii și povești învățate la grădiniță, apoi la școală și unele de la tine și de la bunica. Nu pot uita îmbrățișările și sărutările tale pe obrajii mei de copil.

 

Azi e ziua ta ca și la toate mamele și bunicile din lume și aș fi vrut să-ți ofer florile tale preferate viorele și garoafe; dar ți le-am dus la cavou, mămica mea și am plâns spunându-ți cât de mult îmi lipsești și că nu te voi uita niciodată. Mami, erai tânără, frumoasă și-ți plăcea viața și chipul tău voios și vesel parcă era un soare care îmi lumina viața. Odată cu plecarea ta fulgerătoare multe vise și planuri mi s-au spulberat, dar bunica Viorica mă încurajează și mă ajută și îți promit că o să fac Facultatea de Drept ca tine și ca bunicul Paltin. Pe 20 - dec - 2012 am fost izgoniți și amenințați cu moartea de tata și stau cu bunica Viorica de când am fost izgoniți și amenințați cu moartea în seara de 20 - dec - 2012, când am vrut să-i arăt carnetul de note și cumpărasem bradul de Crăciun și coronițele pentru cavou; așa m-a răsplătit tata Dragoș pentru mediile de 9 și 10 ale semestrului I - 2012.

 

Să știi mămica mea că am fost bătut, dat cu coloana de lambriul din hol de tata și încă mai mă doare. Eu refuz hotărât să mai stau cu el în apartamentul din Popa Șapcă, nu vreau să îmi mai amintesc chinurile, bătăile și amenințările prin care am trecut noi doi și am și unele motive intime, pentru care îl urăsc. Numai la 18 ani o să mai stau de vorbă cu el ca între bărbați. Eu stau la bunica liniștit și-ți promit că învăț cât pot de bine și-ți urmez exemplul tău și al bunicului.

 

Te iubesc, mămica mea, și nu te voi uita toată viața mea, nici pe tine, nici pe bunicul! Al tău fiu care nu te va uita niciodată,

 

Bogdan Ionuț"

 

Sursă foto: jurnaluldearges.ro

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.