duminică, 24 septembrie 2017

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu din Penitenciarul Poarta Albă: 'Condamnat, fără să fiu acuzat că aș fi furat vreun leu' - DOCUMENTE

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu din Penitenciarul Poarta Albă: 'Condamnat,  fără să fiu acuzat că aș fi furat vreun leu' - DOCUMENTE

Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal, fostul președintele al Consiliului Județean Constanța a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă încă din luna mai.

A depus contestație în anulare și un recurs în casație împotriva sentinței date de Curtea de Apel Constanța. Din spatele gratiilor, Nicușor Constantinescu a trimis o scrisoare deschisă, adresată constănțenilor, în care prezintă etapele procesului și presupusele faptele pentru care a fost condamnat.

 Constantinescu: „Am dus la îndeplinire două hotărâri ale CJ, votate în unanimitate”

 Fostul președinte al CJC spune că a fost trimis în spatele gratiilor pentru că a respectat legea și a dus la îndeplinire două hotărâri care vizau mutarea Arhivelor Naționale în spațiile libere din sediul Centrului Militar Zonal. Ar fi putut fi acuzat de abuz în serviciu, dacă nu le punea în execuție, așa cum îi cere unui președinte de consiliu județean Legea 215/2001 a administrației publice locale.

 "Condamnarea mea este 'motivată' pe 100 de pagini, fără a fi acuzat și fără a se fi probat că aș fi furat vreun leu, doar prin faptul că am inițiat și am dus la îndeplinire două hotărâri de Consiliu Județean, votate de toți consilierii județeni, de la toate partidele politice, din mandatul 2008 - 2012. Sunt condamnat pentru că nu aș fi finanțat, ca președinte al Consiliului Județean Constanța, Centrul Militar Zonal Constanța, situat în strada Mircea Cel Bătrân, nr. 106, pentru 'neplata la timp a unor cheltuieli de funcționare', așa-zise tentative de evacuare ale Centrului Militar Zonal Constanța din imobilul respectiv, 'creându-mi' foloase materiale necuvenite, nu mie, rudelor mele, prietenilor, firmelor mele, ci CONSILIULUI JUDEȚEAN CONSTANȚA, așa cum scrie negru pe alb în Motivația Judecătorilor Ianca Andreea și Năstase Dan Iulian (nou promovat șef al Curții de Apel Constanța, Secția Penală, de la preluarea recursului meu din dosarul CMZ, în decembrie 2015!)", scrie Nicușor Constantinescu.

DOCUMENTE

Prezentăm AICI integral scrisoarea deschisă a fostului președinte al Consiliului Județean Constanța.

De asemenea, regăsiți mai jos, printre altele, contestația în anulare și recursul în casație depuse în dosarul CMZ, precum și hotărârile CJC referitoare la mutarea Arhivelor Naționale.

Contestația în anulare: DOCUMENT!

Recursul în casație: DOCUMENT!

Hotărârile CJC referitoare la CMZ: 2009 / 2012.

Rechizitoriu dosar CMZ: DOCUMENT!

Sentință condamnare Tribunalul Constanța: DOCUMENT!

Sentință condamnare Curtea de Apel Constanța: DOCUMENT!

Motive apel Tribunalul Constanța: DOCUMENT!

Motive apel Curtea de Apel Constanța: DOCUMENT!

Comenteaza aceasta stire

Nicușor Constantinescu: 'Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunț împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele și voi fi liber'
De Robert Nenciu 20 septembrie 2017

“Procurorii DNA mi-au spus că dacă voi face orice denunț împotriva lui Liviu Dragnea, voi scăpa de toate dosarele și voi fi liber”. Este declarația fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, aflat în penitenciarul Rahova din Capitală. Într-un interviu acordat în exclusivitate reporterilor Neptun TV, Constantinescu mai spune că a fost executat de fostul președinte PSD Victor Ponta.

ÎNREGISTRARE. O inspectoare se plânge că Laura Kovesi i-a cerut să renunțe la controlul de la DNA: 'Aștia îți născocesc orice... îmi rămâne copilul pe drumuri'
De Neptun TV 20 septembrie 2017

O înregistrare cutremurătoare, realizată ambiental chiar în biroul procurorului Gheorghe Stan (inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare) scoate la iveală panica din interiorul sistemului însărcinat cu strângerea unor probe și trimiterea în judecată a unor persoane considerate incomode de sistem.

Judecătorii se vor pronunța cu privire la revizuirea dosarului Centrului Militar Zonal pe 12 septembrie!
De Antonia Maer 31 august 2017

Curtea de Apel Constanța a judecat astăzi cererea de revizuire depusă de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în dosarul Centrului Militar Zonal.