joi, 18 iulie 2019

Scrisoarea emoționantă a unei profesoare: 'Să nu faceți imprudența să-mi aduceți flori'

Scrisoarea emoționantă a unei profesoare: 'Să nu faceți imprudența să-mi aduceți flori'

Scrisoarea unei profesoare a devenit virală în mediul online, după ce femeia i-a rugat pe părinții copiilor pe care îi învață în școală 'să nu facă imprudența' de a-i aduce flori de 8 martie.

"Dragi părinți…

Mi-aș fi dorit să nu vă scriu vreodată rândurile de mai jos, dar vremurile sunt din ce în ce mai imprevizibile. Primiți, din start, scuzele mele dacă vă voi transmite o stare de disconfort, însă vă asigur că nu asta îmi doresc.

Vă rog din suflet să vă adaptați societății în care vor unii să trăim și legislației, mai mult sau mai puțin scrise, și să nu faceți imprudența să-mi aduceți un buchet de flori mâine, 8 martie. Este foarte posibil să fiu filmată la ieșirea din școală și acuzată că am primit… 'foloase necuvenite'. Nu-i exclus să fiu dată și la ziar, dar asta nu mai e de multă vreme o problemă: că și reclama negativă aduce notorietate…

Știu, gestul de a oferi o floare este unul plin de gingășie, mai ales când primești flori de la copii, de respect, de răsplătire a unui efort despre care mereu ați spus că este ignorat de către cei care ne conduc. Ei și? Oamenii au ajuns să nu se mai salute pe stradă, copleșiți de probleme și gânduri pesimiste. Ce mai contează dacă mai taie de pe listă un gest care pornea cândva doar din inimă și respect? Deci, să nu facem o tragedie!

Și pentru că unii dintre dvs. ar putea concepe planuri diabolice, cum ar fi să-mi trimită flori virtuale pe e-mail sau Facebook, vreau să vă asigur că este la fel de riscant! Tot ”foloase necuvenite” ar fi considerate zâmbetele mele la primirea florilor virtuale, pentru că legea este neclară tocmai pentru a fi interpretată așa cum doresc cei care ar fi fericiți să ne transforme în roboți plătitori de taxe și impozite, fără sentimente și trăiri sufletești înălțătoare. Ce atâta gingășie??

Știu că sunteți oameni inteligenți și că ați înțeles perfect mesajul meu! De aceea, vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și să ne rugăm la Dumnezeu să nu se extindă ideea de 'foloase necuvenite' atunci când o profesoară va îndrăzni să primească flori de la… soț, ori de la copii.

Semnează: O profesoară din Focșani, nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici absurdă… ca la carte!", a scris profesoara, potrivit vranceamedia.ro.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.