luni, 26 august 2019

Se aud strigăte de luptă! A început Festivalui Antic Tomis

În Cetatea Tomisului strigătele de luptă ale vitejilor îmbrăcaţi fie în cojoace de lână, fie în zale de fier, au smuls trecutul din negura uitării şi l-au adus în prezent. Personaje de acum 2.000 de ani – daci şi romani au dat startul celei de a treia ediţii a Festivalului Antic Tomis. În această seară, cei 100 de protagonişti ai istoriei au mers în paradă pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu însoţiţi de constănţeni şi turişti.

La un semn, trupele romane conduse de nemilosul Centurion Caius Iulius Certus, dar și vitejii daci ghidați spre câmpul de luptă de însăși regina masageților, Tomiris, au plecat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Parada lor a deschis cea de-a treia ediție a Festivalui Antic Tomis.

Stand up Silvia- unul dintre cele mai așteptate evenimente de peste an, parada dacilor și romanilor a sosit. Sute de constănțeni sunt aici ca să-și susțină eroii si sa i conduca pana in cele doua tabere din Parcul Tăbăcărie.

Într-o ordine perfectă, cu țintele sandalelor înfipte în asfalt,  soldații romani au mărșăluit așa cum făceau și în urmă cu  2000 de ani, cu zgomt mare, pentru intimidarea adversarului.

„Misiunea mea este să vin în Tomis și să cuceresc această cetate pentru Imperiul Roman. Sunt sigur de victorie pentru că am soldați instruiți și căliți în multe războaie“, a spus Caius Iulis Certus, centurionul Armatei Romane.

De partea cealaltă, dacii, care au arborat capul de lup, au un singur gând, lupta cu romanii până la sacrificiul suprem.

„Este un succes pentru cetatea Tomis, este un succes pe care îl dorim pentru întregul nostru oraș pentru a reînvia istoria antică a cetății Tomis și o să spun ca întotdeauna viva tomis, viva Tomiris“, a spus Tomiris, regina masageților.

În această seară va fi reiterată legendara bătălie de la Adamclisi dintre daci și romani. Parcul Tăbăcărie se va transforma astfel într-un câmp uriaș de luptă. De mâine, în taberele din Parcul Tăbăcărie, puteți vizita atelierele meșteșugrești în care veți descoperi stilul de viață al strămoșilor noștri.

 

Comenteaza aceasta stire