luni, 19 august 2019

Se plătesc polițe... la box!

Federația Română de Box a primit o lovitură puternică sub centură! Forul internațional al boxului amator mondial a anunțat că nici un pugilist român nu mai poate lua parte la evenimentele organizate sub egida AIBA. Boxerii români vor spune astfel „rămas bun”, inclusiv Campionatelor Europene.

Decizia Forului Mondial nu este altceva decât o continuare a razboiului pe care AIBA îl poartă de doi ani și jumătate cu președedintele Federației Române de Box, Rudel Obreja. La Olimpiada de la Beijing, în 2008, Obreja a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit o serie de nereguli pe care cei din conducerea Federației Mondiale le fac cu privire la arbitraje.

"Este incredibil ce se întâmplă! AIBA intervine grobian în politica internă a unei Federații, impunând cine să fie președintele! Alegerile de pe 27 octombrie 2010 au fost legale, supervizate de un reprezentant al forului tutelar al sportului din România. Nu sunt însă recunoscute de AIBA pentru că am fost ales tot eu. Mă voi adresa Comitetului Internațional Olimpic!", a declarat Rudel Obreja.

Pe lângă Federația Română de Box mai sunt alte 12 federații naționale aflate în vizorul AIBA pentru investigații. Anglia, Ucraina, Belgia, Bulgaria sau Thailanda vor fi și ele trase la răspundere pentru că au prejudiciat imaginea forului internațional al boxului amator mondial.

Comenteaza aceasta stire