miercuri, 17 iulie 2019

Se pregătesc la Constanța pentru Rio. Eliza Samara și Viorel Filimon vin la 'Dineu cu Sport', vineri, de la ora 20.30

Oricine, numai China nu! Eliza Samara recunoaşte că la Rio nu şi-ar dori o întâlnire cu jucătoarele asiatice în primele tururi. Campioana Europei şi antrenorul Viorel Filimon vorbesc despre Jocurile Olimpice, vineri seară, de la ora 20.30, la Neptun TV, în emisiunea Dineu cu Sport.

Eliza a devenit campioană europeană învingând anul trecut o chinezoaică naturalizată olandeză, Jie Li, dar cele mai bune jucătoare ale Chinei, Liu Shiwen, Ding Ning și Li Xiaoxia, sunt intangibile în acest moment.

România s-a apropiat cel mai mult de zidul asiatic cu echipa, în 2014, la Mondialul de la Tokyo, când a învins Coreea de Sud în optimi și a pierdut apoi cu Singapore în sferturi. Anul acesta a cedat cu 0-3 în fața Chinei, înainte de a pierde cu același scor în optimi la Coreea de Nord.

Viorel Filimon speră să-și pregătească mental foarte bine jucătoarele pentru un duel iminent cu asiaticele. România stă bine și la generația următoare. Junioarele au cucerit titlul european la Zagreb.

Liderul echipei, Adina Diaconu, are 11 medalii de aur și a egalat-o pe Bernadette Szocs în topul celor mai medaliați juniori din istorie la Campionatele Europene, într-un top dominat, cu 13 titluri continentale, de celebrul jucător bielorus Vladimir Samsonov.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon
De Neptun TV 9 iulie 2019

Halep a egalat situația în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, și în același an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Wimbledon 2019 | Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka în turul 3
De Neptun TV 3 iulie 2019

În setul al doilea Mihaela Buzărnescu s-a impus. A fost 6-4 pentru jucătoarea din București, după 47 de minute de joc, iar meciul a fost trimis în decisiv.

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3!
De Neptun TV 28 iunie 2019

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.