marţi, 22 ianuarie 2019

Se schimbă vremea. Când vin ploile torențiale și grindina

De Mediafax 11:06, 3 mai 2018 1076 vizite Meteo
Se schimbă vremea. Când vin ploile torențiale și grindina

"Este vorba despre astăzi (joi -n.r.) și mâine (vineri -n.r.) când avem temperaturi între 25 și 32 de grade. Vor fi 32 de grade prin vest și centru, 30 de grade prin Lunca Dunării, la București sunt 28-29 de grade. Mai scăzute puțin vor fi temperaturile pe litoral și în zonele de munte. Astăzi și mâine, vor fi ploi relativ puține, astăzi doar izolat, mâine, local, la munte", a declarat, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La sfârșit de săptămână însă, vom avea parte de ploi.

"Sâmbătă și duminică crește gradul de instabilitate și se înmulțesc aversele cu descărcări electrice, vânt, condiții de grindină. Ploile vor avea caracter torențial. Sâmbătă, ploile vor fi mai mult la munte, în vest și în centru. Duminică, o să apară și în celelalte regiuni. Mai ferită ar fi partea de sud-est a țării, spre litoral ar trebui să rămână totuși, în mare parte din timp, vreme destul de bună. În weekend, scad temperaturile și ajung mai apropiate de cele normale. De exemplu, pe 6 mai, adică duminică, vor fi între 21 și 30 de grade. Cele mai mari valori termice vor rămâne în sud-est unde vremea va fi mai bună", potrivit sursei citate.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZA METEO până pe 3 februarie. Ce ne așteaptă la final de ianuarie
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

Deși vor fi variații de la un interval la altul, valorile termice se vor situa -în cea mai mare parte a intervalului- în jurul celor normale acestei perioade din an (maxime -6...-2 grade, minime -12...-7 grade), iar în perioada 23-25 ianuarie temperaturile se vor situa peste mediile climatologice (sunt de așteptat valori diurne ușor pozitive, iar nocturne în medie -8...-4 grade).

PROGNOZĂ METEO de weekend. Un nou val de NINSORI abundente și ger!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Meteorologii anunță, pentru sâmbătă și duminică, vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul teritoriului sunt așteptate ploi și lapoviță.

PROGNOZĂ METEO. Când lovește marele viscol - cum va fi vremea până pe 14 februarie!
De Neptun TV 17 ianuarie 2019

Ninsori puternice și frig de crapă pietrele se anunță până pe 11 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în perioada 14 ianuarie-11 februarie.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunță ninsori - cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării!
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. Astfel, potrivit prognozei, precipitațiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puțin la munte, unde vor fi moderate.

ALERTĂ METEO de ninsori și viscol, până vineri la prânz
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. PROGNOZA METEO
De Neptun TV 28 decembrie 2018

Cei care aleg stațiunile montane de Revelion se vor bucura de strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanșe.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente
De Neptun TV 25 decembrie 2018

În timp ce la munte sărbătorile vin cu ninsoare, în celelalte regiuni se anunță precipitații predominant sub formă de ploaie.

Atenționare ANM valabilă în ajunul Crăciunului: Ninsori la munte, ploi și vânt în sud-vestul, centrul și estul țării
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineața Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord și centru, iar la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului.