luni, 26 august 2019

Se schimbă vremea! Ce temperaturi se vor înregistra pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria!

Se schimbă vremea! Ce temperaturi se vor înregistra pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria!

Vremea va schimba foaia și se va răci în toată țara. Pe litoral, turiștii se vor mai putea bucura, săptămâna aceasta, de încă două zile cu temperaturi caniculare de până la 36 de grade.

De vineri însă, temperaturile vor scădea și se anunță ploi dar și descărcări electrice.

Ne mai bucurăm de soare și căldură încă două zile, ne spun meterologii. Mâine și poimânie va fi chiar caniculă pe litoral.

"Primele două zile valorile termice vor crește din nou, astfel că joi vom ajunge în vestul Dobrogei la temperature caniculare – 35-36 de grade și implicit un disconfort termic ridicat", a declarat Marinela Dulamă, meteorolog.

De vineri, temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade celsius, arată prognoza.

În minivacanța de Sfânta Maria, vremea se va răci, iar temperaturile vor fi cuprinse între 23 și 27 de grade Celsius.

"Vor apărea și fenomene specifice instabilității: averse și descărcări electrice, la nivel local. Ceea ce va fi de interes va fi vântul care avea intensificări cu rafale de peste 50 de km/h și chiar peste 55 de km/h în zona litoralului", a mai precizat Marinela Dulamă.

Spre bucuria tuturor, pe 15 august – de sfânta Maria, vremea se va îndrepta. Vom avea din nou soare și temperaturi de până la 30 de grade. Și la munte vremea va fi schimbătoare.

În weekend vor fi averse pe arii restrânse, dar și descărcări electrice în partea de nord, centru și est a țării. Temperaturile minime se vor situa, aici, între 10 și 20 de grade Celsius. 

Comenteaza aceasta stire