miercuri, 26 noiembrie 2014

Seară în memoria Elenei Roizen la Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc

De Oana Iancu 9:41, 30 august 2012 644 vizite Divertisment

Emoție și talent sunt cuvintele care definesc prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc, Mamaia 2012. Cei 13 concurenți care au urcat pe scenă, au știut că prin vocea lor unică, ținuta scenică și frumusețea costumelor  populare vor reuși să câștige aprecierea juriului și publicului. În finalul serii, artiștii dobrogeni i-au adus un omagiu regretatei interprete Elena Roizen.

Își doresc să devină ambasadorii cântecului popular ca să poată duce mai departe tradițiile neamului nostru. Sunt gândurile celor 13 interpreți care au urcat pe scenă în prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2012. Emoții a avut și Georgiana Păduraru, din Bacău. 

Atât membrii juriului, cât și artiștii consacrați prezenți în sală au apreciat talentul tinerilor care au concurat  la secțiunile interpretare vocală și instrumentală.

Festivalul a continuat cu „Seara Dobrogeană”, închinată regretatei artiste Elena Roizen. Pe scenă a urcat una dintre cele mai bune prietene ale cântăreței,  Floarea Calotă. Printre cei care i-au adus un omagiu prin cântec Elenei Roizen au fost și artiștii dobrogeni Ion Amititeloaie, Floarea Tănăsescu și Aneta Stan. Aceștia au fost acompaniați de Orchestra Națională „Valahia”, dirijată de maestrul Marius Zorilă.   

 „Seara Dobrogeană” s-a încheiat cu îndrăgita melodie “Hai, Dunărea mea”. Începând cu ora 20 și 30 de minute, Neptun TV va transmite, în direct, și cea de-a doua seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța și fundația Fantasio.

Comenteaza aceasta stire

Costumul leului din filmul „Vrăjitorul din Oz” vândut cu trei milioane de dolari
De Ciprian Paraschivu 26 noiembrie 2014

Costumul leului din filmul „Vrăjitorul din Oz”, realizat în anul 1939, a fost scos la licitație și vândut cu peste trei milioane de dolari.

Cel mai mare brad de Crăciun din lume se află în orașul Dortmund
De Robert Cioancă 25 noiembrie 2014

În Dortmund a fost înălțat cel mai mare pom de Crăciun din lume. Autoritățile germane se laudă cu un brad înalt de 45 de metri, decorat cu peste 50 de mii de luminițe. Minunăția este realizată din aproape două mii de molizi.

Un grup de muncitori din Australia a mutat o mașină cu... motostivuitorul
De Robert Cioancă 25 noiembrie 2014

Un șofer din Australia și-a parcat mașina pe o parte a străzii și s-a trezit cu ea pe sensul opus.

Senzualitate și forță. În Argentina s-a desfășurat Campionatul Sud-American de Dans la Bară
De Robert Cioancă 25 noiembrie 2014

A început ca un dans exclusiv pentru femei, însă a ajuns să fie practicat și de bărbați, iar în curând ar putea fi ridicat la rang de sport olimpic.

Orașele viitorului ar putea fi construite în oceane, sub forma unor sfere plutitoare
De Robert Cioancă 24 noiembrie 2014

O companie de construcții din Japonia a anunțat că, în viitorul apropiat, omenirea ar putea să colonizeze oceanele și nu spațiul interstelar.

Temperaturtile scăzute din Marea Britanie au creat peisaje ca din povești
De Robert Cioancă 24 noiembrie 2014

Temperaturile foarte scăzute în Marea Britanie, cauzate de un val de aer rece, au dus la apariția unor peisaje desprinse parcă din povești.

O australiancă face Yoga pe placa de surf
De Lavinia Stanciu 24 noiembrie 2014

O australiancă își echilibrează corpul mintea cu ajutorul unui nou sport: practică yoga pe placa de surf. Ea spune că această combinație, un mediu liniștit și hrama sănătoasă o ajută să se relaxeze și să se simtă astfel minunat.

Ce au purtat vedetele la gala premiilor American Music Awards 2014 GALERIE FOTO
De Elena Chiper 24 noiembrie 2014

Cele mai mari nume ale industriei muzicale au fost prezente și anul acesta la gala premiilor American Music Awards. Ca de fiecare dată, vedetele au etalat ținute sofisticate și provocatoare.

BANCUL ZILEI. Unei țigănci îi vine sorocul să nască în stradă ...

Unei țigănci îi vine sorocul să nască în stradă. Nu mai are timp să ajungă la spital așa că îl roagă pe polițist s-o facă pe moașa. Acesta refuză inițial dar, la...

BANCURILE ZILEI Black Friday

Cum românul face haz din orice, nici “Black Friday” nu a scăpat de ironii. De câteva zile, circulă printre internauți bancuri pe tema “Black Friday”.

Meserie periculoasă. Un reporter australian a fost lovit în cap de un skateboard în timp ce filma un material în California
De Robert Cioancă 21 noiembrie 2014

Că meseria de jurnalist este periculoasă o demonstrează imaginile ce urmează. Aflat într-un parc din Venice Beach, California, unde realiza un material despre pasiunile tinerilor, un reporter a fost lovit direct în cap de o placă de skateboard.

BANCUL ZILEI. La școală învățătoarea îl întreabă pe Bulă ...

La școală învățătoarea îl întreabă pe Bulă: - Bulă ce este un summit? Bulă se concentrează puțin și răspunde: - Summitul este o reuniune cu toți președinții...

Cea mai periculoasă șosea din lume se află în Norvegia
De Vera Puiu 19 noiembrie 2014

Cea mai periculoasă șosea din lume se află în Norvegia. Nu este vorba despre o autostradă fără limită de viteză, ci despre un drum care se întinde de-a lungul a 8 kilometri, pe coasta Oceanului Atlantic.

Distracția de 4 minute care îți taie respirația: cel mai înalt rollercoaster va fi inaugurat în SUA
De Vera Puiu 19 noiembrie 2014

Cel mai înalt rollercoaster din lume va fi inaugurat în 2017, în statul american Florida. Curajoșii care se vor urca în el vor fi ridicați la o înălțime de 170 de metri în aer pentru a coborî cu o viteză peste 100 de kilometri pe oră.

VIDEO. Fețele lor au făcut senzație pe internet. Puștii ăștia chiar nu înțeleg ce e așa de amuzant!

Doi copii sunt „interogați“ de părinții lor după ce au făcut o trăznaie și s-au acoperit din cap până în picioare cu vopsea. Reacțiile lor în momentul în care sunt mustrați stârnesc râsul părinților, care cu greu se abțin. Clipul a devenit viral pe internet.

BANCUL ZILEI. Un șofer este tras pe dreapta de Poliție...

Un șofer, preot, este tras pe dreapta de Poliție. - Ce ai în sticlă? - Apă. Polițistul verifică conținutul sticlei. - Părinte, dar aici este vin! - Binecuvântat fie Bunul...

Artă din marijuana. Un brazilian realizează lucrări INEDITE cu ajutorul fumului țigărilor
De Ciprian Paraschivu 18 noiembrie 2014

Un artist brazilian realizează lucrări de o frumusețe izbitoare cu ajutorul... fumului de marijuana. Trage adânc în piept și expiră totul pe o foaie care devine brusc o lucrare de artă. Haideți să-l cunoaștem pe nonconformistul care își riscă astfel, libertatea!

Un filmuleț viral. Cum dansează o tânără fără să știe că este filmată
De Ciprian Paraschivu 17 noiembrie 2014

Un american și-a filmat soția în timp aceasta interpreta, în mașină, extrem de teatral, o piesă a formației Salt-N-Pepa.

VIDEO. Dedicație pentru președinte din inima Cogealacului: „Ia-ți Băsescule ziua bună, de la țara ta străbună!“

Tanti Fana din comuna constănțeană Cogealac, acompaniată de acordeonistul satului, a transmis un mesaj actualului președinte, Traian Băsescu, prin care îl invită să-și ia rămas bun de la funcția pe care o deține.

VIDEO. O tânără a mers în fundul gol pe stradă și toți au crezut că este îmbrăcată
De Robert Cioancă 14 noiembrie 2014

O tânără a mers aproape goală pe străzi, fără ca cineva să realizeze acest lucru.

Artă care ține de foame. La New York a fost deschisă o expoziție cu sculpturi făcute din conserve
De Ciprian Paraschivu 14 noiembrie 2014

Sculpturi care țin de foame. Nu este o glumă, este un concurs de artă desfășurat la New York. 27 de echipe au folosit cutii de conserve pline pentru a realiza mai multe lucrări de artă. Toate conservele vor fi donate oamenilor nevoiași din metropola americană, cu ocazia Zilei Recunoștinței.