duminică, 25 ianuarie 2015

Seară în memoria Elenei Roizen la Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc

De Oana Iancu 9:41, 30 august 2012 644 vizite Divertisment

Emoție și talent sunt cuvintele care definesc prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc, Mamaia 2012. Cei 13 concurenți care au urcat pe scenă, au știut că prin vocea lor unică, ținuta scenică și frumusețea costumelor  populare vor reuși să câștige aprecierea juriului și publicului. În finalul serii, artiștii dobrogeni i-au adus un omagiu regretatei interprete Elena Roizen.

Își doresc să devină ambasadorii cântecului popular ca să poată duce mai departe tradițiile neamului nostru. Sunt gândurile celor 13 interpreți care au urcat pe scenă în prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2012. Emoții a avut și Georgiana Păduraru, din Bacău. 

Atât membrii juriului, cât și artiștii consacrați prezenți în sală au apreciat talentul tinerilor care au concurat  la secțiunile interpretare vocală și instrumentală.

Festivalul a continuat cu „Seara Dobrogeană”, închinată regretatei artiste Elena Roizen. Pe scenă a urcat una dintre cele mai bune prietene ale cântăreței,  Floarea Calotă. Printre cei care i-au adus un omagiu prin cântec Elenei Roizen au fost și artiștii dobrogeni Ion Amititeloaie, Floarea Tănăsescu și Aneta Stan. Aceștia au fost acompaniați de Orchestra Națională „Valahia”, dirijată de maestrul Marius Zorilă.   

 „Seara Dobrogeană” s-a încheiat cu îndrăgita melodie “Hai, Dunărea mea”. Începând cu ora 20 și 30 de minute, Neptun TV va transmite, în direct, și cea de-a doua seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța și fundația Fantasio.

Comenteaza aceasta stire

Show unic în Marea Britanie: iepurii special dresați sar peste obstacole!
De Ciprian Paraschivu 25 ianuarie 2015

În Marea Britanie are loc, în aceste zile, o expoziție dedicat animalelor de talie mică. Evenimentul este unic în lume. Vedeta expoziției este o echipă de iepuri săritori aduși special din Suedia.

Reclamă cu polemici pentru Super Bowl
De Robert Cioancă 24 ianuarie 2015

O reclamă de televiziune realizată pentru Super Bowl a provocat discuții aprinse din cauza conținutului său sexual.

GLUME de...WEEKEND! Doi bebeluși la maternitate, fetiță și băiețel. Ea îl întreabă pe el ...
De Livia Petrescu 24 ianuarie 2015

Traduceri școlărești rămase celebre: 1. Caesar venit in Gallia summa cum diligentia. „Cezar a venit în Gallia sus pe diligență", în loc de: „Cezar a venit în...

Doi britanici s-au dat drept prieteni ai lui David Beckham și au invitat în oraș o tânără. Vedeți cum a răspuns aceasta
De Ciprian Paraschivu 23 ianuarie 2015

Doi actori britanici au vrut să verifice cum reacționează fetele atunci când le roagă un străin să iasă cu el la o întâlnire. Iar ca să mărească miza, cuceritorul de ocazie s-a dat drept un bun prieten al lui David Beckham.

Rio de Janeiro se pregătește de marele eveniment. Au mai rămas doar trei săptămâni până la Carnaval
De Ciprian Paraschivu 23 ianuarie 2015

Mai sunt 3 săptămâni până la Carnavalul de la Rio, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Atelierele de măști și costume lucrează la capacitate maximă pentru a onora toate comenzile.

Miranda Kerr, extrem de provocatoare în ținute sumare
De Elena Chiper 23 ianuarie 2015

Fotomodelul Miranda Kerr, cel mai simpatic îngeraș de la Victoria’s Secret, și-a încântat încă o dată fanii după ce a acceptat să pozeze în lenjerie.

VIDEO. Un român, în topul celor mai CIUDATE videoclipuri de pe internet
De Livia Petrescu 23 ianuarie 2015

Unul dintre cele mai ciudate clipuri de pe internet este considerat cel al cântărețului român ...

MELODIA ZILEI - stresul dispare ca prin farmec
De Livia Petrescu 23 ianuarie 2015

Îți poți regăsi concentrarea, îți poți readuce zâmbetul pe buze și poți să te încarci cu sentimente pozitive doar ascultând o melodie. În general,...

CULMILE ZILEI! - e culmea să le știi și pe astea!
De Livia Petrescu 23 ianuarie 2015

1. Culmea spațiului locativ:  - Să locuiești într-o cameră de filmat. 2. Culmea puterii: - Să tragi cu Arcul de triumf ! 3. Culmea vânătorii : - Să vânezi...

VIDEO. Un indian este rezistent la trecerea curentului electric prin organism
De Ciprian Paraschivu 22 ianuarie 2015

Un băiat de 16 ani, din India, a devenit faimos datorită unui talent cu totul special. Cei care îl cunosc îl consideră un super om.

În Chile va fi construită o capelă desenată de Gaudi
De Ciprian Paraschivu 22 ianuarie 2015

Faimosul arhitect catalan Antoni Gaudi i-a donat statului Chile planurile unei capele proiectate pentru catedrala „Sagrada Familia” din Barcelona.

O tânără din SUA poartă un colier special pentru a-și lungi gâtul cu 30 de centimetri
De Vera Puiu 22 ianuarie 2015

În timp ce majoritatea femeilor aplează la medicii esteticieni pentru a slăbi sau a avea un decolteu mai atrăgător, o americancă din Los Angeles are un singur vis.

BANCURI. Un bețiv în autobuz, se uita insistent la o brunetă ...
De Livia Petrescu 22 ianuarie 2015

1. Soția, nervoasă, îi deschide ușa soțului, care trăznea de la o poștă a alcool: - Presupun, urlă ea, că ai un motiv foarte serios să vii acasă la 6 dimineața! - Da, am,...

VIDEO FIERBINTE. Protest fără sutien în Brazilia, unde femeile fac închisoare dacă se afișează topless pe plajă
De Ciprian Paraschivu 21 ianuarie 2015

Protest fără perdea în Brazilia. Zeci de tinere voluptuoase au alungat orice inhibiție pe una dintre plajele însorite din Rio de Janeiro și și-au dezgolit cu mândrie sânii. Ele și-au propus să-și exprime în acest fel nemulțumirea față de o lege care le pedepsește drastic pe femeile ce aleg să se afișeze topless pe plajă.

A fost inventată masa care se transformă în aparat de fitness
De Ciprian Paraschivu 21 ianuarie 2015

De cele mai multe ori, din cauza designului sau a spațiului pe care îl ocupă în casă, aparatele de fitness ajung să fie rapid abandonate de cei care le cumpără. Un designer francez a rezolvat, însă, elegant această problemă.

BANCURILE ZILEI. Un jurnalist întreabă directorul unei case de nebuni...
De Livia Petrescu 21 ianuarie 2015

1 Un nebun la brutărie: - Domnule, a ieșit pâinea din cuptor? - Da. - Și la ce ora se întoarce?   2 În curtea unui ospiciu, un pacient trăgea după el o sfoară....

Un fotograf rus a găsit paradisul într-o grotă înghețată
De Ciprian Paraschivu 20 ianuarie 2015

Un fotograf profesionist din Rusia a reușit să imortalizeze frumusețea captivantă a gheții într-unul dintre cele mai periculoase locuri de pe pământ.

BANCURILE ZILEI. Un bărbat se confesează unui prieten...
De Livia Petrescu 20 ianuarie 2015

1. - Am un câine extraordinar. Mă simte de la un kilometru. Ce spui de-asta? - Trebuie să faci baie mai des.   2.  Bulă îl întreabă pe tatăl său: - Tată, cum...

Wresling între cămile, unul dintre cele mai vechi festivaluri din Turcia
De Ciprian Paraschivu 19 ianuarie 2015

În Turcia a avut loc, zilele trecute, unul dintre cele mai așteptate festivaluri organizate în această țară: lupte între cămile.

Rușii au sărbătorit Boboteaza cu o baie la copcă
De Vera Puiu 19 ianuarie 2015

Zeci de curajoși au sărbătorit, astăzi, Boboteaza cu o baie la copcă în râul Moscova, aflat în vestul capitalei ruse.