sîmbătă, 25 octombrie 2014

Seară în memoria Elenei Roizen la Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc

De Oana Iancu 9:41, 30 august 2012 643 vizite Divertisment

Emoție și talent sunt cuvintele care definesc prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc, Mamaia 2012. Cei 13 concurenți care au urcat pe scenă, au știut că prin vocea lor unică, ținuta scenică și frumusețea costumelor  populare vor reuși să câștige aprecierea juriului și publicului. În finalul serii, artiștii dobrogeni i-au adus un omagiu regretatei interprete Elena Roizen.

Își doresc să devină ambasadorii cântecului popular ca să poată duce mai departe tradițiile neamului nostru. Sunt gândurile celor 13 interpreți care au urcat pe scenă în prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2012. Emoții a avut și Georgiana Păduraru, din Bacău. 

Atât membrii juriului, cât și artiștii consacrați prezenți în sală au apreciat talentul tinerilor care au concurat  la secțiunile interpretare vocală și instrumentală.

Festivalul a continuat cu „Seara Dobrogeană”, închinată regretatei artiste Elena Roizen. Pe scenă a urcat una dintre cele mai bune prietene ale cântăreței,  Floarea Calotă. Printre cei care i-au adus un omagiu prin cântec Elenei Roizen au fost și artiștii dobrogeni Ion Amititeloaie, Floarea Tănăsescu și Aneta Stan. Aceștia au fost acompaniați de Orchestra Națională „Valahia”, dirijată de maestrul Marius Zorilă.   

 „Seara Dobrogeană” s-a încheiat cu îndrăgita melodie “Hai, Dunărea mea”. Începând cu ora 20 și 30 de minute, Neptun TV va transmite, în direct, și cea de-a doua seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța și fundația Fantasio.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Idee neinspirată pentru Halloween: casa unui bărbat din Texas seamănă cu una în care se află un bolnav de febră hemoragică
De Vera Puiu 24 octombrie 2014

Un bărbat din Texas, care s-a pregătit deja pentru Halloween, a stârnit dezaprobarea și chiar furia vecinilor săi. Asta pentru că și-a decorat casa ca și cum acolo ar locui o persoană bolnavă de febră hemoragică.

Sute de critici din toată lumea au decis: “Poziția copilului” se află pe lista celor mai bune 30 de filme străine din 2014
De Vera Puiu 24 octombrie 2014

500 de critici din toată lumea au decis: “Poziția copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, se află pe lista celor mai bune 30 de filme străine din 2014. Celelalte lungmetraje nominalizate sunt din țări precum Franța, Polonia, Japonia, Chile și Iran.

Concursul National Geografic: fotografii spectaculoase făcute în jurul lumii
De Vera Puiu 24 octombrie 2014

La concursul internațional de fotografie organizat de National Geographic au fost înscrise, deja, mii de poze de o frumusețe unică.

Cea mai mică locuință din Marea Britanie a fost vândută cu un preț uriaș
De Lavinia Stanciu 24 octombrie 2014

Cea mai mică locuință din Marea Britanie și-a găsit un cumpărător. Micro-casa modernă, care se află în cartierul londonez de lux Islington, are o singură cameră și o suprafață de doar 17 metri pătrați.

Întâlnire surpriză. Clienții unei farmacii din SUA au dat nas în nas cu un pui de urs
De Ciprian Paraschivu 23 octombrie 2014

Clienții unei farmacii din statul american Oregon au dat nas în nas cu un pui de urs. La început, oamenii s-au speriat, dar, după ce au văzut că animalul nu prezintă niciun pericol, au început să-i facă poze și chiar au încercat să îl mângâie.

Un șezlong ultra-modern își face loc în viața celor cu bani. Ce poate face și cât costă, aflați AICI
De Robert Cioancă 20 octombrie 2014

Un designer din Finlanda a creat cel mai evoluat șezlong. Însă tehnologia nouă vine cu un preț. Și nu e deloc mic: 35.000 de euro.

Adrenalină la înălțime. China găzduiește Campionatul Mondial de wingsuit
De Ciprian Paraschivu 18 octombrie 2014

Adrenalină, viteză și nervi de oțel. Cei mai buni practicanți de wingsuit din lume s-au adunat în China pentru a participa la Campionatul Mondial. Cu o zi înainte de marea finală, cea mai bună evoluție a avut-o reprezentantul Statelor Unite care a realizat un zbor perfect ce s-a încheiat cu o aterizare ca la carte.

VIDEO. IUBIRE versus RĂZBUNARE! Cum își pedepsește un tânăr iubita care l-a scos din minți
De Livia Petrescu 18 octombrie 2014

Un tânăr supărat pe iubita lui a ales să se răzbune pe aceasta într-un mod cu totul inedit.

Topul celor mai bune companii aeriene în funcție de preparatele servite în timpul călătoriei. Află unde mănânci cel mai bine!
De Ciprian Paraschivu 17 octombrie 2014

Cuvinte ca „extraordinar”, „impecabil” sau „rafinat” nu sunt, de obicei, asociate cu mâncarea servită în avion.

Sejur de vis în jurul lumii. Vezi AICI cum arată cea mai luxoasă cabină amenajată pe un vas de croazieră
De Ciprian Paraschivu 16 octombrie 2014

Chiar și bogații lumii merg în croaziere cu nave destinate publicului larg. Pentru aceștia există, însă, cabine create special pentru cei cu bugete generoase.

Cea mai înaltă punte de observație din lume a fost inaugurată în Dubai. Pe ce clădire este situată și la ce înălțime, află AICI
De Robert Cioancă 16 octombrie 2014

Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, are și cea mai înaltă punte de observație de pe Glob.

Aventură în 215 țări. Un german a călătorit timp de 24 de ani
De Lavinia Stanciu 15 octombrie 2014

Un german a făcut în ultimii 24 de ani călătoria vieții sale. Bărbatul a plecat în 1990 din Bavaria, cu dorința de a traversa continentul african.

O companie germană a realizat o rulotă de lux. Vezi AICI ce dotări are și cât costă!
De Ciprian Paraschivu 15 octombrie 2014

Pe mulți dintre noi, o vacanță cu rulota ne duce cu gândul la condiții de două stele și cheltuieli mai mici.

Doar pentru cei mai rezistenți! În jungla braziliană a fost organizat un maraton de 275 de kilometri
De Ciprian Paraschivu 15 octombrie 2014

Atleți din 17 tări au participat, săptămâna aceasta, la o nouă ediție a Maratonului Junglei, una dintre cele mai dure competiții sportive de pe planetă. Acesta a fost organizat în pădurea tropicală amazoniană, pe un traseu nou, mult mai greu decât cele din anii precedenți.

O femeie de 114 ani din Statele Unite a trebuit să mintă asupra vârstei sale pentru a se putea înscrie pe Facebook
De Robert Cioancă 14 octombrie 2014

Incredibil! La 114 ani, vrea cont pe Facebook. Este vorba despre o americancă ce a trebuit să mintă asupra vârstei pentru a se putea înscrie pe rețeaua de socializare.

Cele mai spectaculoase imagini cu natura dezlănțuită, imortalizate de un american
De Ciprian Paraschivu 14 octombrie 2014

Un fotograf american și soția sa au un hobby pe cât de ciudat, pe atât de fascinant. Cei doi vânează furtuni, uragane și tornade pentru a le fotografia.

Delicios de... ciudat. În Statele Unite a fost deschis un muzeu unde pot fi mâncate preparate culinare cu insecte
De Ciprian Paraschivu 14 octombrie 2014

În New Orleans există un loc unde mâncarea se împletește cu ciudatul. Un loc în care sunt oameni care iubesc atât de mult insectele încât le... mănâncă. Este vorba despre cel mai mare muzeu din Statele Unite dedicat insectelor. Aici, vizitatorii au parte de preparate culinare ale căror ingrediente sunt gândacii, viermii și greierii.

Numărul 13 – cât adevăr se ascunde în spatele superstițiilor
De Livia Petrescu 13 octombrie 2014

Simbolismul numărului 13 este de cele mai multe ori pus sub semnul întrebării. Considerat de unii ca aducător de noroc, iar de alții ca purtând ghinion, acesta a căpătat de-a lungul timpului diferite conotații.

Competiție inedită: 50 de bărbați și-au cărat în spate nevestele prin noroi. VEZI AICI ce premiu a primit cuplul câștigător
De Vera Puiu 12 octombrie 2014

Un bărbat care își ia nevasta în spate ca să o treacă de vreo baltă de noroi este o imagine rară. Nu și în statul american Maine, unde are loc, an de an, competiția de cărat neveste.

Un muzician din Praga își încântă publicul cântând la… pahare
De Lavinia Stanciu 11 octombrie 2014

Un muzician talentat reușește să-i uimească în fiecare zi pe turiștii care ajung în Praga. Bărbatul le oferă vizitatorilor capitalei Cehiei un spectacol în fața căruia aceștia rămân muți de uimire: el cântă la pahare. La final, publicul său îi oferă ropote de aplauze.

Miss Venezuela 2014 are doar 20 de ani. Vezi cine este frumoasa care va participa anul viitor la concursul Miss Univers!
De Ciprian Paraschivu 11 octombrie 2014

Cea mai frumoasă femeie din Venezuela este o tânără de 20 de ani. Mariana Jimenez a fost încoronată, în urmă cu o zi, Miss Venezuela. Această regină a frumuseții este studnt[ la Comunicații și s-a declarat atrasă de tot ce implică știința și cunoașterea. Ea își va reprezenta țara la concursul Miss Univers de anul viitor.