miercuri, 23 iulie 2014

Seară în memoria Elenei Roizen la Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc

De Oana Iancu 9:41, 30 august 2012 641 vizite Divertisment

Emoție și talent sunt cuvintele care definesc prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc, Mamaia 2012. Cei 13 concurenți care au urcat pe scenă, au știut că prin vocea lor unică, ținuta scenică și frumusețea costumelor  populare vor reuși să câștige aprecierea juriului și publicului. În finalul serii, artiștii dobrogeni i-au adus un omagiu regretatei interprete Elena Roizen.

Își doresc să devină ambasadorii cântecului popular ca să poată duce mai departe tradițiile neamului nostru. Sunt gândurile celor 13 interpreți care au urcat pe scenă în prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2012. Emoții a avut și Georgiana Păduraru, din Bacău. 

Atât membrii juriului, cât și artiștii consacrați prezenți în sală au apreciat talentul tinerilor care au concurat  la secțiunile interpretare vocală și instrumentală.

Festivalul a continuat cu „Seara Dobrogeană”, închinată regretatei artiste Elena Roizen. Pe scenă a urcat una dintre cele mai bune prietene ale cântăreței,  Floarea Calotă. Printre cei care i-au adus un omagiu prin cântec Elenei Roizen au fost și artiștii dobrogeni Ion Amititeloaie, Floarea Tănăsescu și Aneta Stan. Aceștia au fost acompaniați de Orchestra Națională „Valahia”, dirijată de maestrul Marius Zorilă.   

 „Seara Dobrogeană” s-a încheiat cu îndrăgita melodie “Hai, Dunărea mea”. Începând cu ora 20 și 30 de minute, Neptun TV va transmite, în direct, și cea de-a doua seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța și fundația Fantasio.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Campionat mondial de viteză pentru melci
De Robert Cioancă 21 iulie 2014

Locuitorii din regiunea britanică Norfolk au organizat duminică o competiție mai puțin obișnuită.

Condiții de 5 stele la o grădină zoologică din Seul
De Ciprian Paraschivu 17 iulie 2014

Vara a adus în Coreea de Sud 30 de grade, o temperatură mult prea ridicată pentru unele animale de la grădina zoologică din Seul.

O fotografie a unui român, cu un peisaj din Munții Rodnei, publicată în National Geographic

O fotografie realizată de Mihai Nicoară din Suceava, care ilustrează un peisaj surprins în Munții Rodnei, a fost publicată în National Geographic, la secțiunea online "Daily Dozen", în care sunt integrate poze alese de editorii prestigioasei publicații.

A fost scos la vânzare cel mai scump pătuț de copil din lume. Vezi cum arată și cât costă!
De Elena Chiper 15 iulie 2014

„Dodo Bassinet" este un pătuț anume creat pentru a satisface gusturile celor mai pretențioși și bogați oameni ai lumii. A fost nevoie de șase luni pentru realizarea acestui obiect exclusivist.

Sute de britanici s-au întrecut la Grand Prix-ul Mașinilor cu Pedale. Vezi aici care au fost surprizele competiției
De Cristina Sîmbeteanu 14 iulie 2014

Distracție, dar și dispută la ediția din acest an a Grand Prix-ului Mașinilor cu Pedale, desfășurat în Marea Britanie. 35 de echipe s-au întrecut regulamentar spre succes, ca la final să uite complet de spiritul fair-play și să se ia la ceartă pentru ordinea de pe podium.

A scăpat ca prin minune după ce a „parcat” mașina în piscină
De Ciprian Paraschivu 14 iulie 2014

Petrecerea unor tineri din Marea Britanie a fost stricată de o șoferiță care și-a parcat mașina... exact în piscina acestora.

Fotografii de o frumusețe care îți taie respirația, surprinse de drone
De Ciprian Paraschivu 12 iulie 2014

Dronele au încetat de mult timp să reprezinte doar o unealtă de război. Acum aceste aparate sunt capabile să ofere publicului, frumusețe în cea mai pură formă a sa.

Meseria de ospătar ar putea dispărea! Asta datorită invenției unui student ucrainean
De Vera Puiu 11 iulie 2014

Meseria de ospătar este serios amenințată de o nouă invenție a unui student ucrainean. Acesta a conceput un nou tip de drone, capabile nu doar să transporte, ci să prepare cocteiluri.

Probleme la volan. Vezi care sunt cele mai dezastruoase parcări GALERIE FOTO
De Elena Chiper 8 iulie 2014

Chiar și cei mai experimentați șoferi pot avea uneori probleme cu parcarea mașinii. Partea proastă este că unii provoacă adevărate dezastre în jurul lor.

Câteva minute de somn ar putea să-l îmbogățească pe un suporter al echipei de baseball Yankees
De Elena Chiper 8 iulie 2014

Un american de 26 de ani a avut parte de un moment stânjenitor de celebritate după ce a fost filmat la un meci de baseball al echipei New York Yankees în timp ce dormea.

Nebuniile pe care le fac pensionarii britanici în Tenerife. Vezi cum se distreazăaceștia după prea multe pahare de alcool
De Elena Chiper 8 iulie 2014

Băuturile ieftine și petrecerile până în zorii zilei fac din insula Tenerife un adevărat paradis al plăcerii pentru britanici.

Festivalul Internațional de BodyPainting, culoare și măiestrie pe corpul uman
De Robert Cioancă 8 iulie 2014

Un orășel din Austria a fost transformat, pentru câteva zile, într-un loc plin de culoare, muzică și creativitate.

Operațiune de salvare la înălțime. Clipe de groază pentru zeci de turiști care au rămas blocați în roller coaster-ul dintr-un parc de distracții din SUA
De Vera Puiu 8 iulie 2014

25 de turiști din parcul de distracții Six Flags Great Adventure din statul american New Jersey au trecut prin clipe de groază după ce roller coaster-ul în care se aflau s-a defectat și a rămas blocat în aer. Operațiunea de salvare a fost extrem de dificilă și a durat aproape o oră, mai ales că oamenii erau suspendați la peste 6 metri înălțime.

Dubaiul construiește cel mai mare mall din lume
De Robert Cioancă 7 iulie 2014

După cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, Dubai se pregătește de o nouă lovitură: vrea să construiască cel mai mare mall.

O nebunie! Cel mai înalt tobogan acvatic din lume, testat pentru prima dată
De Ciprian Paraschivu 7 iulie 2014

Atunci când cel mai înalt tobogan acvatic din lume va fi dat în folosință va fi, cu siguranță, ceea ce s-a așteptat de la el.

În viitorul apropiat va fi lansat un film despre viața lui Jimi Hendrix. Vezi trailerul! (VIDEO)
De Cristina Sîmbeteanu 4 iulie 2014

Producătorii filmului ce redă o parte din biografia muzicianului rock Jimi Hendrix au lansat, săptămâna acesta, trailerul peliculei intitulate “Jimi: All is by my side”.

Nicolas Cage a devenit bunic. Nepotul său are origini românești
De Lavinia Stanciu 4 iulie 2014

Actorul american Nicolas Cage este, de câteva zile, bunic. Soția de origine română a fiului său, scenarista Danielle Cage, a născut un băiețel în prima zi a lunii iulie.

Și bărbații se pricep la alergat pe tocuri! O demonstrează participanții la parada gay din Madrid
De Vera Puiu 4 iulie 2014

Tocurile cui, perucile și hohotele de râs au fost ingredientele care au asigurat distracția la parada gay ce a avut loc, ieri, în Madrid. Concurul de alergat pe tocuri a avut o singură regulă: nu s-au putut înscrie decât bărbați, care au demonstrat, însă, că știu să fie... la înălțime.

O expoziție din Tokyo le propune vizitatorilor să facă o călătorie bizară în lumea toaletelor, deghizați în… fecale
De Vera Puiu 2 iulie 2014

Capitala Japoniei găzduiește, zilele acestea, o expoziție despre care se poate spune că nu are limite. Organizatorii evenimentului le propun vizitatorilor să întreprindă o călătorie în... lumea toaletelor. Chiar dacă pare o propunere bizară, nu lipsesc amatorii de astfel de experiențe.

În ciuda NSA: cel mai sigur smartphone, protecția ta în lumea virtuală
De Robert Cioancă si Ciprian Paraschivu 2 iulie 2014

Preocuparea pentru siguranța fizică și psihică a devenit primordială în societatea modernă. Însă la fel de importantă este și securitatea pe telefonul mobil. Dar este posibil ca în viitorul apropiat să nu ne mai facem griji în această privință, fiindcă a fost creat smartphone-ul imposibil de ascultat. Mai mult, terminalul criptează automat toate informațiile pe care le generează, indiferent că este vorba despre convorbiri telefonice, mesaje sau navigare pe internet.

Petrecerile de divorț, o nouă modă în Statele Unite
De Vera Puiu 30 iunie 2014

Divorțul este o experiență dureroasă, dar și semnul că este pe cale să înceapă un nou capitol din viața protagoniștilor. Și cum tot mai mulți oameni aleg să o ia de la început, două femei întreprinzătoare din Statele Unite au pus pe picioare o afacere pe cât de surprinzătoare, pe atât de profitabilă: organizarea petrecerilor de divorț.