miercuri, 16 aprilie 2014

Seară în memoria Elenei Roizen la Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc

De Oana Iancu 9:41, 30 august 2012 636 vizite Divertisment

Emoție și talent sunt cuvintele care definesc prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc, Mamaia 2012. Cei 13 concurenți care au urcat pe scenă, au știut că prin vocea lor unică, ținuta scenică și frumusețea costumelor  populare vor reuși să câștige aprecierea juriului și publicului. În finalul serii, artiștii dobrogeni i-au adus un omagiu regretatei interprete Elena Roizen.

Își doresc să devină ambasadorii cântecului popular ca să poată duce mai departe tradițiile neamului nostru. Sunt gândurile celor 13 interpreți care au urcat pe scenă în prima seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2012. Emoții a avut și Georgiana Păduraru, din Bacău. 

Atât membrii juriului, cât și artiștii consacrați prezenți în sală au apreciat talentul tinerilor care au concurat  la secțiunile interpretare vocală și instrumentală.

Festivalul a continuat cu „Seara Dobrogeană”, închinată regretatei artiste Elena Roizen. Pe scenă a urcat una dintre cele mai bune prietene ale cântăreței,  Floarea Calotă. Printre cei care i-au adus un omagiu prin cântec Elenei Roizen au fost și artiștii dobrogeni Ion Amititeloaie, Floarea Tănăsescu și Aneta Stan. Aceștia au fost acompaniați de Orchestra Națională „Valahia”, dirijată de maestrul Marius Zorilă.   

 „Seara Dobrogeană” s-a încheiat cu îndrăgita melodie “Hai, Dunărea mea”. Începând cu ora 20 și 30 de minute, Neptun TV va transmite, în direct, și cea de-a doua seară a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța și fundația Fantasio.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Autoritățile au intervenit să salveze un urs blocat ... într-un copac
De Robert Cioanca 15 aprilie 2014

Autoritățile din statul Florida au fost chemate de un american pentru a da jos din pomul aflat în fața casei sale un...urs.

Căsuță de poveste, ridicată în mijlocul cireșilor înfloriți GALERIE FOTO
De Elena Chiper 14 aprilie 2014

Arhitectul japonez Terunobu Fujimoru a construit o căsuță de basm, susținută doar de trunchiul unui chiparos, lacâțiva metri deasupra solului.

Șoferi vitezomani, invitați la propria înmormântare
De Vera Puiu 14 aprilie 2014

Pentru că foarte mulți tineri mor în accidente provocate de viteza excesivă, belgienii au creat o campanie de impact. Câțiva vitezomani care fuseseră amendați au ajuns, fără să știe, la propria înmormântare, regizată până la cel mai mic detaliu. Rudele au citit discursuri de adio care i-au făcut pe protagoniștii campaniei să se cutremure.

O bătrână de 80 de ani a impresionat juriul „Britain’s got Talent”
De Vera Puiu 13 aprilie 2014

Atunci când a urcat pe scena de la „Britain’s got Talent”, o bătrână de 80 de ani îmbrăcată în costum de dans i-a făcut pe membri juriului să ridice din sprâncene. În mai puțin de un minut însă, nu doar aceștia ci și spectatorii erau în picioare. Totul, datorită unei coregrafii absolut incredibile.

VIDEO O jurnalistă a căzut în apă în timpul unui interviu
De Cristina Sîmbeteanu 10 aprilie 2014

Jurnalismul poate fi considerat o meserie periculoasă. O demonstrează o prezentatoare TV din Olanda, care a căzut în apă în timpul unui interviu.

Flora și fauna junglei ecuatoriale, într-o variantă... dulce
De Vera Puiu 8 aprilie 2014

Cel mai mare exponat dulce prezentat la o expoziție dedicată deserturilor, care a avut loc în Marea Britanie, cântărește nu mai puțin de 750 de kilograme.

Un kilometru de cale ferată... de jucărie
De Robert Cioanca 7 aprilie 2014

Un britanic pasionat de trenulețe de jucărie a realizat cea mai mare cale ferată în miniatură, construită în spațiu închis.

Sute de mii de oameni s-au bătut de le-au mers fulgii
De Ciprian Paraschivu 6 aprilie 2014

Sute de mii de oameni au luat parte astăzi la Ziua Internațională a Bătăilor cu Perne. Pe toate meridianele, în piețele centrale ale marilor orașe s-au strâns oameni dornici de o călătorie în anii copilăriei. Fie că a fost vorba de Toronto, Hong Kong sau București, rețeta distracției a avut aceleași ingrediente: perne, fulgi și multe zâmbete.

Frumoase de ... pică! Imagini cu fotomodele părăsite de grație
De Ciprian Paraschivu 2 aprilie 2014

Pe cât de grațioase par atunci când merg pe podium, pe atât de haioase devin în momentele în care tocurile imense se dovedesc a fi imposibil de controlat.

Un preot din Polonia îi atrage pe enoriași prin muzica hip-hop
De Robert Cioanca 22 martie 2014

Un preot catolic din Polonia a recurs la o metodă mai puțin obișnuită pentru a-i încuraja pe oameni, în special pe tineri, să meargă la Biserică. Slujitorul lui Dumnezeu a înregistrat mai multe videoclipuri în care apare interpretând muzică hip-hop.

Piloții unei aeronave indiene, penalizați pentru că au dansat în timpul cursei
De Robert Cioanca 21 martie 2014

Și-au riscat cariera pentru trei minute de dans. Doi piloți ai companiei aviatice indiene SpiceJet au fost suspendați pentru că au dansat în timp ce avionul se afla în cursă, la peste zece mii de metri altitudine.

Grecii, specialiști în origami
De Cristina Sîmbeteanu 19 martie 2014

Au împăturit mii de bucăți de hârtie pentru a arăta lumii că sunt mai talentați decât japonezii, la origami. Este vorba despre 18.000 de elevi din Grecia care speră să intre în Cartea Recordurilor după ce au realizat o bufniță de 512 metri pătrați din flori de hârtie.

Bob Burnquist: o viziune „extremă“ a visului american
De Cristina Sîmbeteanu 19 martie 2014

A devenit unul dintre extrem de puținii skateborderi capabili de trick-uri cu adevărat complicate. Acum este din nou în centrul atenției, după ce și-a construit o rampă în mijlocul unui lac din California. Bob Burnquist, unul dintre cei mai cunoscuți skateri din Statele Unite, ajută la promovarea turismului cu propria viziune pentru visul american.

Restaurant inundat după ce un acvariu s-a spart
De Lavinia Stanciu 19 martie 2014

Surpriză neplăcută pentru clienții unui restaurant aflat în complexul Walt Disney World din Florida. Un acvariu imens s-a spart, ieri, în timp ce oamenii se aflau la mese.

Torturile, opere de artă dulci
De Cristina Sîmbeteanu 18 martie 2014

Face bani din transformarea în opere de artă a personajelor celebre din filme sau desene animate. O britanică de 26 de ani, de profesie designer ceramic, creează torturi spectaculoase pe care mai că ți se face milă să le mănânci.

Bărbații au fost provocați la un concurs de cărat neveste
De Cristina Sîmbeteanu 17 martie 2014

Susținerea este esențială într-un mariaj. O demonstrează din plin cuplurile înscrise în Campionatul național de cărat nevasta, desfășurat în Marea Britanie. Cea de-a șaptea ediție a ineditei competiții s-a desfășurat într-o zonă pitorească din Anglia, unde perechile s-au întrecut pe dealuri trecând de obstacole formate din baloți de paie.