luni, 19 august 2019

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța a fost complet renovată - VIDEO

După un an de muncă, Spitalul Judeţean Constanţa are o Secţie de Pediatrie modernizată complet. Au fost finalizate lucrările, aşa că toate saloanele sunt acum la standarde europene. Reabilitarea secţiei a început după ce mămicile constănţene au protestat pe Facebook, dar şi în faţa unităţii sanitare faţă de condiţiile de aici.

În luna septembrie a anului trecut, copiii internați la Pediatria Spitalului Județean Constanța erau mutați în sectorul renovat.

Acum, s-au finalizat lucrările și în utimele saloane, așa că toată secția este la standarde europene. Holul este mult mai vesel, iar saloanele au fost recopartimentate. Fiecare cameră este dotată cu aer condiționat și plinte speciale astfel încât pacienții să poată fi tratați cât mai bine.

"Plintă cu oxigen, cu sistem de aspirație, cu prize de urgență. Au lampă de veghe. În reanimare au și lămpi pentru vizualizarea pacientului și venelor", a declarat Vali Rugină, asistentul-șef al Secției de Pediatrie.

Nu a mai rămas nimic nici din băile cu instalații ruginite. Totul s-a făcut cu materiale de ultimă generație și speciale pentru o unitate sanitară.

"S-au folosit materiale specifice ATI-ului – PVC conductiv, tapet antibacterian pe pereți, iar în saloane doar covor PVC de cea mai bună calitate, iar pe pereți var antibacterian", a precizat Elena Vrânceanu, constructor.

În acest ultim sector au fost renovate 10 saloane, iar aici va funcționa inclusiv departamentul de terapie intensivă. În total, secția are peste 40 de saloane cu  75 de paturi.

"Este o realizare pentru orașul nostru și pentru copii, nu în ultimul rând și pentru medici pentru că este foarte bine să lucrăm în condiții optime", a susținut dr. Cristina Mihai, medicul-șef al Secției de Pediatrie.

A fost adus inclusiv un aparat de endoscopie performant pentru micii pacienți și urmează ca în perioada următoare să fie achiziționate și alte echipamente medicale. Reabilitarea Secției era necesară, mai ales că aici ajung copii din tot județul, dar și din Tulcea sau Călărași.

Copiii urmează să fie mutați în aceste saloane chiar de săptămâna viitoare. Ministerul Sănătății a alocat de urgență fonduri pentru reabilitarea secției după ce, la începutul anului trecut, nemulțumite de condițiile din saloane, mai multe mămici au protestat în fața unității sanitare.

Ministerul a alocat 12 milioane, de lei iar la această sumă s-a adăugat aproape un milion de lei, cofinanțare de la Consiliul Județean.

Comenteaza aceasta stire