marţi, 23 octombrie 2018

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Care a fost rezoluția dată împotriva statului paralel

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a încheiat astăzi cu adoptarea în unanimitate a unei rezoluţii în care PSD acuză statul paralel că foloseşte instituţii şi fonduri publice pentru a prelua puterea. Totodată, liderii social democraţi arată cu degetul spre preşedintele României, Klaus Iohannis, care a permis comiterea de abuzuri. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în urma discuţiilor de astăzi s-a luat decizia ca filialele judeţene de partid să aibă libertatea organizării de mitinguri.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD care s-a desfășurat la Băile Herculane s-a finalizat cu mai multe decizii. Astfel, cu unanimitate de voturi, CEX al PSD a adoptat o rezoluție prin care arată că există un Stat paralel în România. Din rezoluția PSD rezultă că președintele Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi sunt principalii exponenți.

Potrivit rezoluției adoptate, statul paralel folosește bugetul de stat pentru a-și pune în aplicare acest plan. Textul acesteia arată că președintele Klaus Iohannis este complice și nu intervine sub nicio formă în stoparea statului paralel. Astăzi, Iohannis a afirmat că persoanele cu dosare penale nu ar trebui să fie în fruntea statului. Replica lui Dragnea nu s-a lăsat așteptată.

 "Nu a spus nimic nou. Probabil că doar cei care fură case au dreptul să stea acolo", a spus Liviu Dragnea, președintele PSD.

O altă decizie importantă adoptată astăzi se referă la eventualitatea organizării unor mitinguri.

 „Sunt mai multe motive pe care le-am auzit pentru care colegi de-ai mei doresc să se facă un miting, eu nu resping ideea, dar trebuie să facem un miting care să aibă sens", a mai spus Dragnea..

Tot în ședința Comitetului Executiv Național al PSD de astăzi s-a făcut o evaluare a guvernării. Potrivit conducerii social-democrate, măsurile și termenele din programul de guvernare au fost respectate, dovadă fiind creșterea economică a României, cea mai mare din Europa. 

Comenteaza aceasta stire

Curtea Constituțională a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.

Klaus Iohannis începe astăzi vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Președintele va avea, și la Roma, o întrevedere cu Primarul orașului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, cea mai numeroasă din afara granițelor și cea mai mare comunitate străină din Peninsulă. La întâlnire va participa și primar, Virginia Raggi, a conchis Administrația Prezidențială.

Ce prevede Ordonanța de Urgență pe legile justiției. Pensionarea magistraților, amânată
De Mediafax 12 octombrie 2018

În Ordonanța pe legile justiției, care a ajuns vineri seară spre aviz la CSM, sunt prevăzute o serie de modificări, între care se numără și amânarea pensionării anticipate a magistraților întrucât va avea un impact major asupra funcționării instanțelor și parchetelor.

Elena Udrea și Alina Bica, în arest preventiv pentru două luni, anunță șeful biroului Interpol Costa Rica
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de polițiști în Costa Rica în noaptea de miercuri spre joi, a confirmat Biroul de Presă al IGPR.

Premierul Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: Nu am venit să dau socoteală, ci din respect pentru forul european
De Neptun TV 3 octombrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că miercuri i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.