luni, 19 august 2019

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pusă la zid în Parlamentul European

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pusă la zid în Parlamentul European

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost pusă la zid, astăzi, în plină conferință organizată la Parlamentul European. Kovesi nu a răspuns la întrebarea senior editorului de la LumeaJustiției.ro, Răzvan Savaliuc, care vroia să știe de ce șefa anticorupție nu și-a prezentat demisia după raportul potrivit căruia aceasta a trimis în judecată 46 de oameni nevinovați.

'Momente cat se poate de rusinoase pentru marea procuroare anticoruptie si marea zeita Laura Kovesi. Sefa DNA a fost prezenta, marti 17 octombrie 2017, la o conferinta organizata la Parlamentul European privind anticoruptia, un eveniment care trebuia sa fie de fapt o noua ocazie pentru ridicarea de osanale Laurei Kovesi. Ghinion, cum ar spune protectorul ei Klaus Iohannis. La eveniment nu au fost prezenti numai aplaudaci ai sefei DNA sau politicieni care sa nu fi stiut ce se intampla in Romania, ci si oameni care stiu foarte bine realitatile asa-zisei lupte impotriva coruptiei. Ne referim aici la senior editorul Lumeajustitiei.ro, Razvan Savaliuc, la redactorul sef al publicatiei Evenimentul Zilei, Mirel Curea si la apreciatul deputat PSD, Liviu Plesoianu. Prezenta celor trei a facut ca evenimentul sa nu se transforme intr-o adunare pentru glorificarea Lulutei, iar lui Kovesi sa ii fie adresate intrebari cu adevarat dificile. Intrebari care sa o demaste si la care aceasta a refuzat sa raspunda.

Ceea ce s-a petrecut la Bruxelles era greu de imaginat. Astfel, Laura Kovesi a primit mai multe intrebari in cadrul conferintei, printre care si cea prin care Liviu Plesoianu dorea sa afle ce a cautat in sufrageria lui Oprea. Kovesi a raspuns tuturor intrebarilor, dar nu si la cea adresata de Plesoianu. Kovesi a multumit pentru intrebarile adresate, dar, din pacate pentru ea, deputatul Plesoianu a insistat sa primeasca un raspuns. Iar ceea ce a urmat a fost de-a dreptul halucinant',

scriu jurnaliștii de la Lumea Justiției.

De altfel, momentul - care trebuia să fie unul de glorie pentru șefa DNA - a fost un eșec pentru ea, 'vinovate' fiind întrebările incomode ale jurnalistului Răzvan Savaliuc și ale deputatului Liviu Pleșoianu.

'Tindem sa credem ca sefa DNA Laura Kovesi regreta momentul in care s-a decis sa vina in Parlamentul European pentru a se lauda cu experienta detinuta in lupta anticoruptie din Romania. Ceea ce se dorea a fi un exemplu de buna practica pentru Ucraina in lupta impotriva coruptiei s-a transformat, probabil, in exemplul de "asa nu" pe care ucraineni il vor aplica in tara lor.

Asta dupa ce senior-editorul Lumeajustitiei.ro, jurnalistul Razvan Savaliuc, a demascat-o pe Laura Kovesi si practicile Directiei Nationale Anticoruptie – institutie pe care o conduce de aproape patru ani si jumatate, dupa alti sase ani petrecuti in fruntea Parchetului General – prezentand ucrainenilor si parlamentarilor europeni realitatea cutremuratoare a efectelor "luptei anticoruptie" dusa de "mama catuselor" in ultimii ani.

In timpul Conferintei sustinute la Camera A5G1 din Parlamentul European despre "Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptie din Romania si Ucraina", organizate de Rebecca Harms, un europarlamentar ALDE din Germania, si Petras Austrevicius, membru al PE din Lituania, la care au participat, alaturi de Razvan Savaliuc, ziaristul Mirel Curea si deputatul PSD Liviu Plesoianu, Laura Kovesi a fost nevoita sa asculte statistica sumbra prezentata de senior editorul Lumeajustitiei.ro, care vine sa demonstreze ca lupta anticoruptie din Romania a condus la distrugerea mediului de afaceri romanesc, a presei independente, a clasei politice autentice, dar si a timorarii magistratilor, care au ajuns sa se teama sa mai judece in functie de probe, de teama de a nu fi luat de DNA',

scrie Lumea Justiției.

Informații complete pe Luju.ro >

Comenteaza aceasta stire