miercuri, 21 august 2019

Selecționerul Angliei, Sam Allardyce, și-a dat demisia - UPDATE

Selecționerul Angliei, Sam Allardyce, și-a dat demisia - UPDATE

Selecționerul Angliei, Sam Allardyce, este pe punctul de a fi demis. Allardyce este protagonistul unui scandal de proporții în Marea Britanie după ce ar fi cerut 400.000 lire sterline unor investitori în schimbul sfaturilor sale competente în materie de transferuri.

Presupușii 'investitori' erau de fapt ziariști sub acoperire.

Sam Allardyce a fost filmat cu o cameră ascunsă de reporterii sub acoperire de la Telegraph. Aceștia s-au dat drept investitori de la o firmă fictivă care opera în Orientul Îndepărtat.

Selecționerul Angliei le-a explicat falșilor investitori modul în care pot eluda regulile Federației privind transferurile de jucători.

”Voi o să luați un procentaj din comisionul agentului, pe care agentul o să vi-l plătească vouă, companiei, pentru că el s-a înțeles cu clubul pentru transfer. Sau, ei vând jucătorul și voi nu mai luați o parte din comision, pentru că asta nu se poate. Dar, o să luați totuși... pentru că un contract valorează 30-40 milioane. Așa că vă înțelegeți cu agentul pentru 5% din procentul lui, ceea ce este enorm pentru două ore de muncă!”, a declarat selecționerul.

Banii escamotați, de ordinul milioanelor de lire sterline, ar fi urmat să intre în conturile presupusei firme. Allardyce, care a venit la întâlnirea cu jurnaliștii însoțit de agentul său și de consilierul său financiar, ar fi cerut 400,000 lire pe an în schimbul 'serviciilor' sale de consultanță.

Sam Allardyce a fost numit selecționer în vară, după eliminarea de la EURO 2016, și a condus naționala Angliei într-un singur meci, cu Slovacia, în deplasare, la debutul în preliminariile CM 2018.

UPDATE. În această seară, Sam Allardyce și-a dat demisia din funcția de selecționer al naționalei Angliei.

Comenteaza aceasta stire