luni, 22 iulie 2019

Semnal de alarmă tras de medici: zeci de constănțeni au ajuns la spital cu accidente vasculare cerebrale!

Semnal de alarmă tras de medici: zeci de constănțeni au ajuns la spital cu accidente vasculare cerebrale!

Semnal de alarmă tras de medicii constănțeni! În ultimele două săptămâni, zeci de pacienți au ajuns la spital cu accidente vasculare cerebrale.

Pacienți nu sunt doar vârstnici, ci și tineri de 35 de ani. Cei mai mulți ajung în comă la Unitatea de Primiri Urgențe, iar șansele de recuperare completă sunt mici.

Numai de la începutul acestei luni, în secția de Neurologie a Spitalului Județean Constanța au fost internați 125 pacienți. Aproximativ 80% dintre ei au primit diagnosticul de accident vascular cerebral, un procent îngrijorător, spun medicii.

Apariția accidentelor vasculare cerebrale nu mai ține cont de vârstă. Cei mai mulți dintre pacienți au peste 50 de ani, dar sunt afectate și persoane tinere, de 35 - 40 de ani. Hipertensiunea, problemele cu colesterolul și stresul sunt alte cauze care favorizează apariția unui accident vascular cerebral în cazul tinerilor.

Statisticile prezentate anul trecut de Societatea pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității arată că țara noastră ocupă locul trei în Europa la incidența accidentelor cerebrale. Pe primele locuri se află Bulgaria și Macedonia.

Comenteaza aceasta stire