sîmbătă, 24 august 2019

SENATOR: 'Meseria de politican, mai riscantă ca a soldatului din Afganistan'. REPLICA: 'Ochelarii dvs, striviți de bocancul unui soldat'

SENATOR: 'Meseria de politican, mai riscantă ca a soldatului din Afganistan'. REPLICA: 'Ochelarii dvs, striviți de bocancul unui soldat'

Un fost ofițer MApN a postat un mesaj dur, pe Facebook, la adresa lui Daniel Barbu, afirmând că ochelarii politicianului ar merita să fie striviți de bocancul plin de praf al unui soldat, după ce parlamentarul a spus că meseria de politician este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan.

''Am participant la 3 misiuni în Afg (Afganistan - n.r.) domnule Daniel Barbu. Știți ce se afla în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt șpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afg pe o diurna egala cu 40% din diurna unui politician. Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviți de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveți pe nas)'', a scris pe Facebook Florin Paul Valea, fost ofițer MApN.

Senatorul Daniel Barbu a susținut vineri că meseria de politician este ''cea mai grea", una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", întrucât aleșii își riscă în fiecare zi libertatea și sănătatea.

''V-ați ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea și foarte puțină lume știe de fapt ce faceți cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea și sâmbetele și duminicile. Este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. Este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", a declarat senatorul la Liga Aleșilor Locali ai ALDE.

UPDATE. Senatorul nu își cere scuze.

Senatorul ALDE Daniel Barbu nu-și cere scuze pentru afirmațiile de ieri, potrivit cărora meseria de politician este ''cea mai grea", una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan".

''Am spus că e la fel de riscantă. De ce să-mi pară rău? Nu înțeleg. E o meserie grea și riscantă peste tot în lume. Papa Francisc a spus ieri (vineri - n.r.) că știrile pe surse sunt o formă de terorism. Deci gândiți-vă că politicienii, în general, sunt judecați după știri pe surse. Deci este o meserie riscantă'', a declarat astăzi, pentru Mediafax, Daniel Barbu.

Comenteaza aceasta stire