vineri, 16 noiembrie 2018

Serviciile germane de informații, acuzate că ar fi SPIONAT ambasade și ministere de la Viena

De Mediafax 9:53, 18 iunie 2018 84 vizite NEPTUN TV LIVE
Serviciile germane de informații, acuzate că ar fi SPIONAT ambasade și ministere de la Viena

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a cerut Germaniei să ofere explicații privind acuzațiile conform cărora serviciile germane de informații ar fi spionat miniștri, ambasade și instituții internaționale de la Viena, relatează site-ul Politico.eu.

"Dorința noastră este, desigur, să știm cine a fost monitorizat, când s-a încheiat supravegherea, și dacă aceasta s-a încheiat cu adevărat", a declarat Kurz, în urma une ședințe de urgență la Viena.

Publicațiile Der Standard și Profil au relatat că Serviciul Federal de Informații al Germaniei (BND) ar fi interceptat 2.000 de telefoane, mobile și conturi de mail, pentru a monitoriza miniștri, ambasade, organizații și instituții islamce, încă din 1999.

Monitorizarea ar fi vizat ambasadele Iranului, Rusiei, Coreei de Nord, dar și a Franței, a Israelului și a Statelor Unite. Operațiunile s-ar fi încheiat în 2006, informează agenția ORF.

"Spionatul statelor prietene nu este doar neobișnuit și nedorit, ci și inacceptabil", a declarat președintele austriac Alexander Van der Bellen, cerând Germaniei să clarifice scopul colectări de informații.

Orice date obținute în Austria și care se află încă în posesia serviciilor de informații din Germania ar trebui șterse, a propus Kurz.

Acuzațiile au fost făcute inițial în anul 2014, când un procuror austriac a demarat o investigație în acest caz. Investigația nu a avut succes, însă, din cauza "refuzului Germaniei de a coopera", a informat Kurz.

 Potrivit Reuters, cancelarul a declarat că Guvernul său este în contact cu autoritățile germane și că acestea par dispuse să coopereze.

"Suntem încrezători că Germania este dispusă să clarifice acuzațiile și să creeze transparență", a declarat acesta, adăugând că nu existe dovezi care să sugereze că spionajul a continuat după 2006.

Printre entitățile vizate se mai numără Agenția Internațională de Energie Atomică (AIA), Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), cât și câteva ministere, bănci, companii și agenții de presă precum APA.

Armin Schuster, președintele comisiei parlamentare responsabile cu supravegherea serviciilor de informații din Germania, a declarat, pentru grupul de presă Funke, că va investiga dacă acuzațiile sunt noi sau reprezintă o continuare a celor din 2015, conform cărora BND ar fi ajutat Statele Unite să îi spioneze pe europeni, relatează The New York Times.

 

 

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. România, lovită de un val de aer siberian - cât de frig se face, unde sunt așteptate ninsori
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Un val de aer siberian aduce în România frig cumplit și primele ninsori.

Reporter Special, în această seară, la Neptun TV
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

În cadrul emisiunii se va discuta despre protestul organizat ieri în fața sediului Prefecturii Constanța, dar și despre problemele pe care orașul le are din cauza disputelor politice la nivelul Consiliului Local.

Nicolae Voiculeț a reaprins spiritul național la Constanța printr-un nou concert de excepție
De Neptun TV 29 octombrie 2018

Nicolae Voiculeț a făcut un obicei din a invita să cânte alături de el, la fiecare eveniment, câte o voce de aur a locurilor în care concertează. De data aceasta cea aleasă a fost Liliana Cornilă. De departe, cel mai emoționant moment al spectacolului s-a consumat chiar în finalul său, atunci când imnul național al României a fost cântat la unison de întreaga asistență. Un bărbat din public a adus cu el chiar și drapelul României.

Cutremur PUTERNIC, cu magnitudinea de 5,8 grade, produs în această noapte în România/ Mai mulți oameni au suferit atacuri de panică
De Neptun TV 28 octombrie 2018

Conform procedurii, autospecialele de pompieri din fiecare subunitate ISU B-IF efectueaza recunoaștere în teren.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Au început amenzile pentru parcarea neplătită prin SMS!
De Neptun TV 19 octombrie 2018

Amenda este cu sume între 600 lei și 1.000 lei, plătibilă în cuantum de 50% în termen de 15 zile.