duminică, 25 august 2019

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a expediat peste 65 de mii de somații celor care nu și-au plătit datoriile

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a expediat peste 65 de mii de somații celor care nu și-au plătit datoriile

Aproape 350 de mii de lei este datoria record, pe care un constănțean a adunat-o prin neplata taxelor, impozitelor și amenzilor. La fel ca el, restul rău plătnicilor din Constanța vor primi somații de la Serviciul Public de Impozite și Taxe. Dacă nici în acest fel oamenii nu-și vor plăti restanțele, se pot trezi cu bani opriți din salariu sau cu sechestru pe bunuri.

În total, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a expediat peste 65 de mii de somații celor care nu și-au plătit datoriile la bugetul local.

Peste 90 la sută dintre rău-platnici au acumulat datorii pentru că neachitarea taxelor și impozitelor, iar restul, pentru că au uitat să-și plătească amenzile. Dacă în termen de 15 zile de la primirea somației de la SPIT, cei vizați nu se prezintă la ghișeu, vor fi executați silit.

Șeful Serviciului Urmărire și Executare Silită din cadrul SPIT Constanța mai spune că datornicii care nu au un venit constant sau bunuri pentru a putea fi puse sub sechestru, vor fi obligați la muncă în folosul comunității.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire