sîmbătă, 17 august 2019

Guvernul și-a asumat astăzi răspunderea pe legile sărăciei

Prim ministrul Emil Boc a venit în fața Parlamentului pentru a-și asuma legile sărăciei după o ședință de Guvern fulger în care au fost adoptate formele finale ale legilor referitoare la tăierea salariilor și pensiilor.

Executivul nu a aprobat decât cinci dintre cele peste 70 de amendamente, toate propuse de PDL, UDMR și grupul independenților. Unul dintre amendamente se referă la faptul că legile austerității nu vor intra în vigoare de la 1 iunie, ci după promulgare și publicare în Monitorul Oficial.

Discursul premierului din Legislativ nu a adus nimic nou cu privire la eventuale măsuri de relansare economică, ci a reluat frazele transmise de președintele Traian Băsescu atunci când a anunțat că vor fi tăiate pensiile și salariile.

Din cuvântarea lui Emil Boc nu au lipsit lamentările cu privire la situația groaznică a economiei românești și nici acuzele la adresa guvernării liberale. De asemnea, premierul spune că tăierea pensiilor și a salariilor este singura soluție care se putea lua la acest moment.

 Parlamentarii opoziției au ales o formă inedită de a-și expune punctul de vedere cu privire la asumarea de astăzi a guvernului Boc. Social democrații și liberalii au ținut pe birouri stegulețe și afișe, primite de la protestatarii din fața Palatului Parlamentului și inscripționate cu sloganuri împotriva puterii.

Înainte ca premierul să își fi terminat discursul, social democrații depuseseră deja moțiunea de cenzură împotriva Guvernului la Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să pice, sunt necesare 236 de voturi. În acest moment, opoziția mai are nevoie de 19 voturi pentru a dărâma Guvernul Boc.

 

Comenteaza aceasta stire