vineri, 19 iulie 2019

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep a început excelent meciul. După un game foarte lung, de peste 10 minute, numărul 2 WTA a câștigat pe serviciul adversarei. Elise Mertens a profitat de serviciul mai slab al Simonei și a adus egalarea, 1-1. Halep a reușit să facă 3-1, însă Bertens a egalat din nou, 3-3. De la acest scor, jucătoarea din Constanța nu a mai pierdut niciun game și a câștigat primul set, 6-3.

În actul secund Simona a continuat să câștige. A luat primele două game-uri, dar Bertens a reușit să își revină, scor 2-1. Cele două au mers cap la cap până la 4-4, ca mai apoi adversara din Belgia să trimită meciul în decisiv, după ce s-a impus cu 6-4.

Decisivul a început prost pentru Simona, iar Bertens a luat două game-uri la rând. Simona a egalat la 2-2, iar meciul a continuat să fie unul strâns. Numărul 21 WTA, în vârstă de 23 de ani, a fost mai puternică în picioare, a profitat de greșelile fostului lider mondial și a câștigat partida cu scorul de 6-3.

Finala de la Doha este a opta pierdută de Simona Halep în decisv, din cele 14 disputate.

Simona Halep a vorbit imediat după ce a pierdut finala turneului de la Doha, în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), în trei seturi, 6-3, 4-6, 3-6.

"Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut. Felicitări Elise, ai fost jucătoarea mai bună astăzi. A fost o săptămână minunată, dar obositoare, după meciurile din Fed Cup.

Mulțumesc celor care au organizat acest turneu și tuturor celor care m-au susținut. Vin de fiecare dată cu inima deschisă aici, de aceea poate că reușesc să joc cel mai bun tenis al meu", a spus Simona Halep, care a fost rugată să vorbească și în limba română.

Numărul 2 WTA a transmis și un mesaj în limba română:

"Vă mulțumesc tuturor celor din Qatar că ați fost alături de mine și celor de acasă le mulțumesc că sunt tot timpul alături de mine".

Simona Halep a ajuns la 18 finale câștigate și 16 pierdute în carieră.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon
De Neptun TV 9 iulie 2019

Halep a egalat situația în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, și în același an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Wimbledon 2019 | Simona Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka în turul 3
De Neptun TV 3 iulie 2019

În setul al doilea Mihaela Buzărnescu s-a impus. A fost 6-4 pentru jucătoarea din București, după 47 de minute de joc, iar meciul a fost trimis în decisiv.

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3!
De Neptun TV 28 iunie 2019

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia iar accesul publicului este gratuit.