sîmbătă, 17 august 2019

Simona Halep a perdut finala Australian Open după încă un meci epuizant! Constănțeanca a pierdut poziția de lider mondial

Simona Halep a perdut finala Australian Open după încă un meci epuizant! Constănțeanca a pierdut poziția de lider mondial

Simona Halep, liderul mondial, a fost învinsă, azi, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, în finala de la Australian Open. În urma succesului de la Melbourne, Wozniacki a întrecut-o pe româncă în fruntea ierarhiei mondiale.

Halep, în vârstă de 26 de ani, a pierdut a treia finală de Grand Slam a carierei și a rămas fără titlu major câștigat, la capătul unui meci care a durat două ore și 50 de minute. A fost, de altfel, primul turneu de Mare Șlem obținut de Wozniacki, la 27 de ani.

Daneza a avut un start bun de meci și, după ce și-a făcut serviciul, a reușit break-ul în game-ul al doilea, după care s-a desprins la 3-0. Halep și-a câștigat, apoi, serviciul de trei ori și a reușit, în cele din urmă, și break-ul, scor 4-5. S-a ajuns în tie-break, acolo unde constănțeanca și-a adjudecat doar două puncte.

Startul setului secund a fost la fel de echilibrat, iar cele două finaliste au câștigat toate game-urile pe propriul serviciu, până la 4-3 pentru Simona, când liderul mondial a reușit primul break al actului și al doilea al întâlnirii și s-a distanțat la 5-3. Halep s-a impus și pe propriul serviciu și a câștigat setul la a treia șansă pe care și-a creat-o, în urma unui game extrem de disputat. În cel de-al doilea act, Simona a acuzat probleme de sănătate, iar la scorul de 3-2, medicul i-a luat tensiunea.

Simona Halep a avut o cădere în debutul actului decisiv, scor 0-2, dar a făcut imediat rebreak-ul, la a șasea oportunitate pe care a avut-o, după cel mai lung game al partidei: 14 minute. Ea nu a izbutit să-și păstreze serviciul, iar Wozniacki s-a distanțat din nou, 3-1. Au urmat trei game-uri câștigate de Simona, apoi încă trei pentru Wozniacki.

A fost a treia finală de Grand Slam a carierei pentru Simona Halep, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 și 2017. Pentru prezența în finală, în urma căreia va coborî pe locul secund, Halep va primi cu 1.300 de puncte WTA și 1.56 milioane de dolari.

Wozniacki câștigă 3,12 milioane de dolari și 2.000 de puncte în ierarhia mondială de simplu, după această victorie, și redevine lider WTA.

Românca va coborî, începând de luni, pe poziția a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de astăzi urmând a fi noul lider WTA.

UPDATE 14:00 Simona Halep a declarat că daneza Caroline Wozniacki a meritat victoria în finala de la Australian Open și s-a arătat încrezătoare că va mai avea oportunitatea de a câștiga un turneu de Grand Slam.

"Nu este ușor să vorbesc acum. În primul rând, vreau să o felicit pe Caroline! A jucat minunat pe tot parcursul meciului. Îi felicit și echipa, pe tatăl său, care a făcut atâtea pentru ea! Nu a fost ușor pentru mine, am început turneul cu o accidentare la gleznă. Sigur că sunt tristă, nu am putut câștiga, dar Caroline a fost mai bună decât mine. Am mulți ani în față și sunt sigură că voi mai avea șanse precum aceasta", a spus Halep, la ceremonia de premiere.

În final, constănțeanca s-a arătat recunoscătoare față de echipă, familie și fanii săi: "Vreau să îi mulțumesc echipei mele, tuturor! A fost o muncă intensă. Îi mulțumesc și familiei mele, dar și celor de acasă! Mulțumesc tuturor pentru sprijin, sper să ne revedem la anul în aceeași fază a competiției!".

Comenteaza aceasta stire