sîmbătă, 17 august 2019

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Wuhan

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Wuhan

Simona Halep, aflată pe locul 5 WTA, s-a calificat, în această dimineață, în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Wuhan, disputat pe hard și dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari, după ce a învins-o, scor 6-3, 6-3, pe Yaroslava Șvedova (Kazahstan, 41 WTA) în optimile competiției.

Partida a durat o oră și 16 minute și a fost la discreția favoritei numărul 4, Simona Halep. Sportiva originară din Constanța a câștigat pe serviciul adversarei încă din primul game, după care și-a făcut serviciul în ciuda faptului că a comis două duble greșeli. Apoi, Shvedova a câștigat și ea primul game și a continuat să își facă serviciul, la fel ca adversara sa, până la 3-5, când Simona Halep a reușit al doilea break al partidei și și-a adjudecat primul set cu 6-3.

Setul secund s-a încheiat cu același scor, însă Simona Halep și-a pierdut o dată serviciul, la singura șansă a adversarei în întreaga partidă. În schimb, Halep a avut, de-a lungul meciului, 12 șanse de break, dintre care a concretizat patru. Patru a fost și numărul dublelor greșeli comise de jucătoarea în vârstă de 25 de ani, care a avut un procentaj la primul serviciu de 56 la sută.

Simona Halep și-a asigurat astfel un cec în valoare de 54.230 de dolari și 190 de puncte WTA, iar în runda următoare va juca fie cu Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA), fie cu Madison Keys (SUA, 9 WTA).

Comenteaza aceasta stire