marţi, 17 octombrie 2017

Simpozion privind problemele cu care se confruntă bolnavii de hemofilie, organizat la Constanța

În România trăiesc peste 2 mii de persoane afectate de hemofilie, iar în județul Constanța 9 copii și 15 adulți se confruntă cu acestă boală genetică, transmisă de mamă numai la copiii de sex masculin. Dacă pentru cei mai mulți dintre noi o zgârietură superficială trece aproape neobservată pentru că sângerarea se oprește de la sine, prin formarea unui cheag, în cazul hemofilicilor lucrurile se complică. 

„Din cauza numeroaselor hemoragii, articulațiile mi s-au distrus și din păcate această afecțiune trebuie sa o duc cu mine“, a spus președintele Asociației Române de Hemofilie, Daniel Andrei.

Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie, militează ca pacienții români să aibă dreptul la un tratament profilactic așa cum se întâmplă cu cei din străinătate.

„Vrem să aducem în atenția decidenților că hemofilia este o boală tratabilă, nu presupune pe viitor costuri suplimentare dacă o tratăm de timpuriu“, a adăugat Daniel Andrei.

„De trei ani de zile nu s-a schimbat bugetul pentru acești copii. Un mic flacon de factor de coagulare costă șase milioane de lei vechi, e clar că este nevoie de un plan național“, a declarat doctorul Adriana Apostol, coordonator oncohematologie pediatrică SCJU Constanța.

Medicii spun că un bolnav de hemofilie ar avea nevoie de 2 sau chiar de 3 astfel de flacoane pe săptămână pentru un tratament de prevenire a sângerărilor la nivelul încheieturilor și mușchilor. Gabriel, un băiețel din localitatea Vadu se luptă cu acestă boală.

„Cât a stat pe profilaxie un an de zile nu am avut o vânătaie, cum nu îl mai avem, cum au început să apară“, a mărturisit mama lui Gabriel.

Asociația Română de Hemofilie cere statului român să intervină cât mai promt în acordarea unui buget suficient pentru toți pacienții. Astfel s-ar evita tragedii, iar copiii hemofilici ar avea o șansă să se dezvolte ca toți ceilalți micuți de vâsta lor.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Protest național al personalului de pe ambulanțe - sindicaliștii au pichetat ministerele Muncii și Sănătății
De Andreea Bajdechi 11 octombrie 2017

Sute de angajați ai sistemului sanitar, din toată țara, au pichetat, din nou, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale. La protestul din Capitală au participat și 20 de sindicaliști constănțeni. Au cerut la unison, stoparea diminuării veniturilor lunare, suplimentarea de posturi, dar și înnoirea parcului auto. De cealaltă parte, ministrul Sănătății îi asigură pe sindicaliști că salariile lor nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

Protest național al personalului de pe ambulanțe - constănțenii vor fi prezenți la mitingul din București
De Neptun TV 5 octombrie 2017

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România, cu sprijinul organizațiilor sindicale membre din serviciile de ambulanță, declanșează astăzi, începând cu ora 8.00, acțiunile de protest, pe o perioadă nedeterminată.

CONSTANȚA. Protest la Ambulanță - problemele din sistemul medical au scos în stradă salvatorii de vieți!
De Andreea Bajdechi si Roxana Glăvan 28 septembrie 2017

Din cele 63 de ambulanțe existente la nivelul județului Constanța, doar 23 dintre ele îndeplinesc toate criteriile pentru a fi pe teren.

SALVAȚI SALVAREA! 70% din ambulanțele din Constanța, bune de casat - una are aproape un milion de kilometri parcurși
De Roxana Glăvan 27 septembrie 2017

Salvăm vieți cu ambulanțe care ne pun viața în pericol. Este situația cu care se confruntă medicii și restul personalului de pe autospeciale, la Constanța, după ce 70 la sută din parcul auto a ajuns bun de casat. Și nu doar ambulanțele sunt depășite: echipamentele medicale trebuie și ele resuscitate. Un exemplu grăitor este la Medgidia, unde medicii intervin cu o autosanitară care are aproape un milion de kilometri la bord.

CONSTANȚA. 'Casa Soarelui' se închide - bolnavii de cancer, sufocați de nepăsarea autorităților!
De Roxana Glăvan 20 septembrie 2017

Îi condamnăm la moarte înainte ca soarta să decidă că nu mai au puterea să lupte pentru viața lor. Vorbim despre bolnavii de cancer aflați în stadiu final, care până acum primeau îngrijiri paliative într-un centru specializat, unicul din sud-estul României, numit Casa Soarelui. Din cauza legislației, statul român a decis să-l închidă, fără a oferi o alternativă oamenilor care au atâta nevoie de ajutor de specialitate. Nici nu ia în calcul înființarea unui centru care să-i îngrijească. Din fericire, în scurt timp, va apărea însă la Cumpăna, un centru privat!

Medicii, asistentele și infirmierele vor primi mai puțini bani de la 1 ianuarie - sindicatele au stabilit programul protestelor!
De Ioana Paidos 19 septembrie 2017

„Sistemul de sănătate se va transforma din Regina legii salarizării, în Cenușăreasa“. Asta susțin sindicatele care anunță că de anul viitor, în loc de majorări salariale, vor fi diminuări. Personalul medical nu va mai primi bonuri de masă, iar creșterile salariale promise vor fi doar pe hârtie. Sindicatele au stabilit deja un program al protestelor și strâng semnături pentru declanșarea grevei generale.