sîmbătă, 17 februarie 2018

Simpozion privind problemele cu care se confruntă bolnavii de hemofilie, organizat la Constanța

În România trăiesc peste 2 mii de persoane afectate de hemofilie, iar în județul Constanța 9 copii și 15 adulți se confruntă cu acestă boală genetică, transmisă de mamă numai la copiii de sex masculin. Dacă pentru cei mai mulți dintre noi o zgârietură superficială trece aproape neobservată pentru că sângerarea se oprește de la sine, prin formarea unui cheag, în cazul hemofilicilor lucrurile se complică. 

„Din cauza numeroaselor hemoragii, articulațiile mi s-au distrus și din păcate această afecțiune trebuie sa o duc cu mine“, a spus președintele Asociației Române de Hemofilie, Daniel Andrei.

Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie, militează ca pacienții români să aibă dreptul la un tratament profilactic așa cum se întâmplă cu cei din străinătate.

„Vrem să aducem în atenția decidenților că hemofilia este o boală tratabilă, nu presupune pe viitor costuri suplimentare dacă o tratăm de timpuriu“, a adăugat Daniel Andrei.

„De trei ani de zile nu s-a schimbat bugetul pentru acești copii. Un mic flacon de factor de coagulare costă șase milioane de lei vechi, e clar că este nevoie de un plan național“, a declarat doctorul Adriana Apostol, coordonator oncohematologie pediatrică SCJU Constanța.

Medicii spun că un bolnav de hemofilie ar avea nevoie de 2 sau chiar de 3 astfel de flacoane pe săptămână pentru un tratament de prevenire a sângerărilor la nivelul încheieturilor și mușchilor. Gabriel, un băiețel din localitatea Vadu se luptă cu acestă boală.

„Cât a stat pe profilaxie un an de zile nu am avut o vânătaie, cum nu îl mai avem, cum au început să apară“, a mărturisit mama lui Gabriel.

Asociația Română de Hemofilie cere statului român să intervină cât mai promt în acordarea unui buget suficient pentru toți pacienții. Astfel s-ar evita tragedii, iar copiii hemofilici ar avea o șansă să se dezvolte ca toți ceilalți micuți de vâsta lor.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Gripa face ravagii la Constanța! Toate spitalele sunt în carantină - o femeie luptă pentru viața sa în Secția de Terapie Intensivă!
De Antonia Maer 15 februarie 2018

Semnal de alarmă din partea medicilor constănțeni. 73 de cazuri de gripă au fost confirmate deja în Constanța, de la începutul sezonului. Cel mai grav caz este al unei femei care luptă pentru viață în Secția de Terapie Intensivă, după ce ar fi contactat virusul gripal. În toate spitalele din Constanța a fost instituită carantina, mai ales că și numărul virozelor respiratorii este în creștere.

CONSTANȚA. Investiții masive în sistemul de sănătate constănțean - Spitalul Județean de Urgență va primi mai multe aparate de ultimă generație!
De Roxana Glăvan 14 februarie 2018

Și Secția de Sterilizare a primit fonduri de la Consiliul Județean Constanța, iar reparații capitale se fac și la Laboratorul de Angiografie. Pe lângă calculatoare, paturi și dotări specifice urgenței, sunt vești și pentru introducerea în circuitul de sănătate a Policlinicii 2. Aceasta va fi repusă în funcțiune pe etape.

ALERTĂ din cauza gripei! Alte opt persoane au murit - numărul deceselor a ajuns la 16!
De Neptun TV 8 februarie 2018

Alte opt persoane au murit, în ultimele zece zile, din cauza virusului gripal, numărul deceselor ajungând la 16.

Ministrul Sănătății: Salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie!
De Neptun TV 8 februarie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat joi că salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 martie. Pintea susține că unele salarii vor depăși 4.000 de euro, după indexare.

Numărul virozelor respiratorii crește la Constanța. Ce sfaturi dau specialiștii
De Roxana Glăvan 7 februarie 2018

Atenție în această perioadă pe unde mergeți, cu cine vă întâlniți și ce consumați. Medicii constănțeni ne avertizează că numărul persoanelor cu viroze respiratorii și gripă crește de la o zi la alta.

ROMÂNIA. Gripa a mai făcut două victime - numărul deceselor a ajuns la 10 persoane!
De Neptun TV 7 februarie 2018

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza gripei din România a crescut la zece.

CONSTANȚA. Rețetele 'analfabete', pericol pentru viața pacienților! O mămică nu a putut cumpăra medicamentelele pentru copilul de 2 ani din cauza scrisului urât al doctorului!
De Roxana Glăvan 5 februarie 2018

Chiar dacă trăim în secolul 21, iar calculatorul și tabletele sunt la îndemâna oricui în zilele noastre, există încă medici care prescriu rețete scrise de mână. Există însă și cazuri în care acest lucru par să dea dureri de cap farmaciștilor, care reușesc cu greu să le descifreze.

ORADEA: Un copil de nouă ani a fost trimis acasă deși era în comă. Motivul este incredibil
De Neptun TV 2 februarie 2018

Un copil de doar nouă ani a fost externat din Spitalul Municipal din Oradea și trimis acasă pentru ca parinții nu au vrut să plătească spitalizarea. Micuțul a fost transferat la București după intervenția Ministrului Sănătății.

Precizările Spitalului Privat ISIS după moartea Teodorei, mama decedată la câteva ore după naștere!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

Redăm, în continuare, conținutul integral al comunicatului dat de spitalul Isis.